Assosiated Press Ο Μάικλ Ράπαπορτ είχε κάθε λόγο να ξενερώσει με τις Χρυσές Σφαίρες

Το ότι κανείς δεν έβγαλε κιχ για τον Πόλεμο στην Παλαιστίνη έκαναν τον ηθοποιό του Prison Break να απολογηθεί για το Χόλιγουντ. 

Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάικλ Ραπάπορτ είδε διαφορετικά την τελετή για τις Χρυσές Σφαίρες, καθώς σε πρόσφατη ανάρτησή του αποδοκίμασε το Χόλιγουντ που διατηρεί σιγή ιχθύος όσον αφορά τους ομήρους που κρατάει η Χαμάς. Βέβαια, στην ιστορία ανάλογων βραβείων είναι λίγες οι φορές ή η εξαίρεση που κάποιος κάνει αναφορά σε τέτοιου είδους ζητήματα, αφού η λάμψη των συγκεκριμένων βραβείων συνήθως παραγκωνίζει οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό πρόβλημα.

Να μη γίνουν οι Παλαιστίνιοι οι σύγχρονοι Πόντιοι

Ειδικότερα, ο ηθοποιός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για όσα ΔΕΝ ειπώθηκαν στις Χρυσές Σφαίρες καθώς δεν έγινε καμία αναφορά στους ομήρους που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ. Ο Ραπάπορτ την Τρίτη, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στα social media κατακρίνει τους παρευρισκόμενους που ήταν στις  Χρυσές Σφαίρες επειδή δεν αναφέρθηκαν στους ομήρους. «Ντρέπομαι που κανένας δεν είπε ένα πράγμα, εκτός κι αν κάνω λάθος, είπε ο Ράπαπορτ.

 

 

«Όλος αυτός ο φεμινισμός της Barbie των δισεκατομμυρίων δολαρίων και όλοι αυτοί οι νέοι συνειδητοποιημένοι ηθοποιοί και υπάρχουν και [οι] όμηροι που έχουν ακριβώς την ίδια ηλικία με αυτούς. Και ούτε ένας ηθοποιός, ούτε ένας σκηνοθέτης, ούτε ένας παραγωγός, ούτε ένας κωμικός. Κανείς δεν είπε τίποτα πριν από τις Χρυσές Σφαίρες, μετά τις Χρυσές Σφαίρες [ή] κατά τη διάρκεια των Χρυσών Σφαιρών», πρόσθεσε.

Και συνέχισε, «Δεν κατονομάζω γιατί κανείς δεν είπε τίποτα».

Ο Ράπαπορτ επεσήμανε την υποκρισία της σιωπής του Χόλιγουντ, δεδομένου ότι «οι ηθοποιοί και οι καλλιτέχνες είναι γνωστό ότι μιλούν ανοιχτά, μιλούν για τα πάντα. Και ούτε ένα άτομο δεν είπε λέξη». Στη συνέχεια, ο ηθοποιός ζήτησε εκ μέρος των ηθοποιών συγγνώμη στο Ισραήλ, στους ομήρους και τις οικογένειές τους για τη σιωπή. Και πρόσθεσε, «Εμείς ως ηθοποιοί, θα έπρεπε να ντρεπόμαστε για τον εαυτό μας».

Οι Χρυσές Σφαίρες του 2024 είναι πράγματι ένα αρνητικό σημείο αναφοράς επειδή σε μεγάλο βαθμό ήταν απολιτικές, χωρίς ομιλίες επί σκηνής να αναφέρουν το Ισραήλ, την Παλαιστίνη ή την Ουκρανία, που αναφερόταν με θετικό πρόσημο κατά τη διάρκεια των βραβείων καθ' όλη τη διάρκεια του 2022 και του 2023.

Αν και κανείς δεν έκανε άμεση αναφορά σε ομήρους κατά τη διάρκεια της τελετής των Χρυσών Σφαιρών, ορισμένοι ηθοποιοί, ωστόσο, έδειξαν την υποστήριξή τους με άλλους τρόπους. Στο κόκκινο χαλί, ο J. Smith-Cameron of Succession και ο John Ortiz του American Fiction ήταν μεταξύ των σταρ που φόρεσαν μια κίτρινη κορδέλα για να υποστηρίξουν τους ομήρους, με την εκστρατεία που διοργάνωσε η Bring Them Home, μια ισραηλινή οργάνωση.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved