Associated Press Το «φινάλε» του Ozzy συγκινεί ακόμα και όσους δεν κατείχαν ποτέ το heavy metal

O Ozzy Osbourne ακυρώνει την περιοδεία του για άλλη μια φορά και μας προκαλεί δέος. Μια εποχή τελειώνει.

Όλοι όσοι έχουμε γαλουχηθεί με τον σκληρό ήχο ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει το όνομα Ozzy, όλοι εμείς από τις πίσω θέσεις της γαλαρίας, όλοι εμείς οι αμετανόητοι ροκάδες και μεταλάδες, πιάνουμε τώρα τον εαυτό μας να δακρύζει ακούγοντας τον «ιερέα» του doom metal να ανακοινώνει πως σταματάει τα live για πάντα. Χτες μάθαμε πως ο μάστερ των φωνητικών των Black Sabbath αποφάσισε να κόψει μια για πάντα τις περιοδείες διότι η υγεία του δεν είναι στα καλύτερα της. Χρόνια τώρα προσπαθεί να επιστρέψει πίσω στη σκηνή αλλά δυστυχώς παρόλες τις τίμιες εξάρσεις για επαναφορά, το σώμα του δεν τον αφήνει να το κάνει πράξη. Η παγκόσμια κοινότητα του μέταλ είναι φυσικά πολύ στεναχωρημένη αυτό μιας και πιστεύουμε πως ο Ozzy έχει ακόμη πολλά να δώσει στον κόσμο.

 

 

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Ozzy είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα και η σπονδυλική του στήλη τραυματίστηκε ανεπανόρθωτα. Έτσι είναι σχεδόν αδύνατον να σταθεί και να στηρίξει το σώμα του χωρίς βοήθεια. Ο ίδιος εξήγησε τα πάντα με μία συγκινητική επιστολή προς όλους του θαυμαστές του ανά τον κόσμο:

«Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που είχα ποτέ να μοιραστώ με τους πιστούς μου θαυμαστές. Όπως ίσως γνωρίζετε όλοι, πριν από τέσσερα χρόνια, είχα ένα σοβαρό ατύχημα και κατέστρεψα τη σπονδυλική μου στήλη.

Είναι ένας θρύλος που δεν «πεθαίνει» ποτέ.

Ένας και μοναδικός σκοπός μου αυτή την περίοδο ήταν να επιστρέψω στη σκηνή. Η φωνή μου είναι μια χαρά. Ωστόσο, μετά από τρεις επεμβάσεις, θεραπείες με βλαστοκύτταρα, ατελείωτες συνεδρίες φυσικοθεραπείας και την πιο πρόσφατη πρωτοποριακή θεραπεία Cybernics (HAL), το σώμα μου είναι ακόμα αδύναμο».

 

 

Το πρώτο μέρος της επιστολής αμέσως μας βάζει στην σοβαρότητα της κατάστασης του, κανείς δεν έχει λόγια για αυτή την απώλεια, κανείς δεν μπορεί αν πιστέψει πως ο Ozzy δεν μπορεί πλέον να κάνει αυτό που αγαπάει πιο πολύ απ’ όλα στον κόσμο, να παίζει τη μουσική του ζωντανά σε όλο τον μεταλλικό λαό του που τον λατρεύει. Μία πραγματικά συγκλονιστική στιγμή για την ροκ κοινότητα.

Ήξερες ότι τον έχει δαγκώσει νυχτερίδα;

Και η απίστευτη επιστολή του συνεχίζεται:

«Είμαι ειλικρινά συγκινημένος από τον τρόπο που όλοι κρατήσατε υπομονετικά τα εισιτήριά σας όλο αυτό το διάστημα, αλλά μετά από σοβαρή σκέψη, συνειδητοποίησα ότι δεν είμαι σωματικά ικανός να κάνω τις επερχόμενες περιοδείες μου, αφού ξέρω ότι δεν θα μπορούσα να αντιμετωπίσω τα ταξίδια. Πιστέψτε με όταν λέω ότι η σκέψη να απογοητεύσω τους θαυμαστές μου πραγματικά ΜΕ Γ@@ΕΙ, περισσότερο από όσο θα ξέρετε ποτέ. Ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι οι μέρες των περιοδειών μου θα τελείωναν έτσι. Η ομάδα μου αυτή τη στιγμή ψάχνει ιδέες για το πού θα μπορώ να παίξω χωρίς να χρειάζεται να ταξιδεύω από πόλη σε πόλη και χώρα σε χώρα. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, το συγκρότημα μου, τους μακροχρόνιους φίλους μου, τους Judas Priest, και φυσικά τους θαυμαστές μου για την ατελείωτη αφοσίωσή τους, την πίστη και την υποστήριξή τους και που μου έδωσαν τη ζωή που ποτέ δεν ονειρευόμουν ότι θα είχα».

Σας αγαπώ όλους…

 

 
 

O Ozzy είχε σχέδια για να κυκλοφορήσει ακόμη ένα νέο άλμπουμ μέσα στο 2023, αυτή όμως η απόφαση του να σταματήσει τα live μας κάνει λίγο να αναρωτιόμαστε αν τελικά θα μπορέσει καν να μπει στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις. Το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο Patient Number 9 κυκλοφόρησε το 2022 και δέχτηκε πολύ καλές κριτικές από το κοινό και τους κριτικούς. Το όνειρο του ήταν φυσικά να μπορέσει να βγει στο δρόμο με όλους εκείνους του εξαιρετικούς μουσικούς και να παίξει ζωντανά το Pantient Number 9, τώρα όμως οι fans θα πρέπει να «χορτάσουν» μόνο με την ακρόαση του δίσκου μιας και ο Ozzy δεν θα βγει ξανά πάνω στη σκηνή. Βέβαια εμείς ελπίζουμε και θα ελπίζουμε πάντα, αν η υγεία του καλυτερέψει τότε ίσως να καταφέρει το σώμα του να στηρίξει μερικά επιλεκτικά live στην Αγγλία.

Εμείς συγκεντρώσαμε εδώ 4 από τα χειρότερα πράγματα που έχει κάνει ο θρυλικός ρόκερ στη ζωή του και κατ' επέκτασιν στις φημισμένες περιοδείες του (φυσικά το ότι τα έχει κάνει δεν σημαίνει πως συμφωνούμε κιόλας με όλα):

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved