Κάμερες θα κόβουν κλήσεις σε όσους επιμένουν να παρκάρουν σε θέσεις ΑμεΑ

Δεν θα χρειάζεται να κάνουμε πλέον παρατηρήσεις και να μπαίνουμε σε αντιπαράθεση με αντικοινωνικούς οδηγούς.

Το παρκάρισμα σε θέσεις που προορίζονται για ΑμεΑ, μαζί το παρκάρισμα «για πέντε λεπτάκια» μπροστά από ράμπες είναι σίγουρα η αγαπημένη αντικοινωνική συμπεριφορά του Έλληνα οδηγού με την οδήγηση στη ΛΕΑ κατά την επιστροφή μεγάλω εξόδων να ακολουθεί αμέσως μετά. Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι που έχουν ανάγκη από αυτές τις θέσεις στάθμευσης και αναγκάζονται να βρεθούν απολογούμενοι σε κάτι «έξυπνους» που απλά κοιτάνε το πώς θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας.

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και σε παραινέσεις περαστικών με τις αντιδράσεις αυτών των κάφρων να εξελίσσεται σε πολλές περιπτώσεις σε κλωτσοπατινάδα, γιατί αν είσαι κάφρος στο παρκάρισμα, είσαι κάφρος παντού. Ευτυχώς αυτή η κατάσταση μάλλον πάει προς το τέλος της με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

 

 

Την αρχή κάνει η Θεσσαλονίκη με τη δημοτική της αρχή να τοποθετεί ειδικές κάμερες σε όλες τις θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, σε κάθε μία από τις 81 που διαθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης . Αυτές οι κάμερες θα σκανάρουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που καταλαμβάνουν τη θέση και μέσα σε δύο λεπτά θα προχωρά σε εξακρίβωση με τη βάση δεδομένων του Υπουργείου Υποδομών, αν το το εν λόγω όχημα ανήκει σε ΑμεΑ. Σε περίπτωση παράβασης, το σύστημα θα επιβεβαιώνει το πρόστιμο σε πραγματικό χρόνο και θα ειδοποιείται ο παραβάτης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοποριακή κίνηση του Δήμου Θεσσαλονίκης έρχεται λίγες μέρες μετά από περιστατικό όπου ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου, Γιάννης Καστούρας  διαπληκτίστηκε με ανάγωγο οδηγό που πάρκαρε σε θέση ΑμεΑ, ο οποίος μάλιστα δεν διστασε να επιτεθεί στο αυτοκίνητο του ειδικού συμβούλου, ολοκληρώνοντας τον τζάμπα τσαμπουκά. 

 

 

Ελπίζουμε το σύστημα αυτό να επεκταθεί σύντομα και στις υπόλοιπες πόλεις και από τη μία να μπορούν να παρκάρουν στις θέσεις τους τα ΑμεΑ και από την άλλη να απαλλαγούμε από το δυσάρεστο του να καθόμαστε να εξηγούμε σε επικίνδυνα ηλίθιους γιατί αυτό που κάνουν είναι επικίνδυνα ηλίθιο. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved