Getty Images | Sean Gallup Οδηγός επιβίωσης ενάντια στην πρωινή ντάγκλα

6 τρόποι για να βγάλεις αποτελεσματικά την τσίμπλα από το μάτι.

Υπάρχουν οι πρωινοί, υπάρχουμε και οι βραδινοί. Υπάρχετε εσείς που μπορείτε και ξυπνάτε πριν αλέκτωρ λαλήσει μία, υπάρχουμε κι εμείς που θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι έχει ξημερώσει κάνα δεκάωρο προτού αποφασίσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αδράξουμε τη μέρα. Εσείς. Εμείς. Δύο κόσμοι διαφορετικοί. Ή μάλλον ένας κόσμος φτιαγμένος από εσάς για εσάς. Είναι πολύ δύσκολο το πρωινό ξύπνημα όταν είσαι νυχτοπούλι...

1. Ξεκαθάρισε το ΓΙΑΤΙ πρέπει να ξυπνήσεις

Το κίνητρο είναι τα πάντα, οπότε πριν κοιμηθείς σκέψου γιατί πρέπει να σηκωθείς από το κρεβάτι. Είναι επειδή έχεις οικογένεια, παιδιά, δουλειά, τράπεζες, υποχρεώσεις, προπόνηση, διαζύγια, γάμους, ληξιαρχεία, εφορίες, ταμεία, τα πάντα όλα; Ε, διάλεξε ένα από αυτά, άφησε ένα δάκρυ να κυλήσει και συμβιβάσου. 

2. Ξεκαθάρισε το αυριανό σου πρόγραμμα

Αφού αποφασίσεις για ποιο λόγο πρέπει να ξυπνήσεις, φτιάξε ένα πλάνο στο μυαλό σου. Θες να τρως πρωϊνό με τη φαμίλια; Ξυπνάς νωρίτερα. Θες να τρέχεις για να πάρεις καφέ από το δρόμο τρέχοντας πανικόβλητος για το ραντεβού; Ξυπνάς αργότερα. Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις, μην τα θες όλα δικά σου.

GettyImages Michael Dodge

3. Ρύθμισε το εσωτερικό σου ρολόι

Έχεις διαβάσει κι έχεις ξαναδιαβάσει για τη σημαντικότητα του οχτάωρου ύπνου. Όσο θελκτικός κι αν είναι ο…. ξύπνιος, φρόντισε σιγά-σιγά να βάλεις το 8ωράκι στο πρόγραμμα και ακολούθησε την πρακτική αυτή για μερικές εβδομάδες. Εννοείται πως το τηρείς και κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Χαχαχαχαχα. 

3. Η μελατονίνη είναι φίλη σου

Μισό να σου συστήσω την κυρία: Από εδώ, η ορμόνη που επηρεάζει όσο τίποτε άλλο τα επίπεδα της υπνηλίας μας, καθώς η παραγωγή της στον εγκέφαλο μάς βοηθά να γνωρίζουμε πότε είναι ώρα για ύπνο. Αυτοί που δεν τα πάνε καλά με την πάρτη της, μπορούν να δοκιμάσουν κάποιο συμπλήρωμα μελατονίνης. Μια μικρή δόση 0.5 με 1.0 milligram πέντε ή έξι ώρες πριν τον ύπνο για μερικές μέρες έχει βοηθήσει κάποιους να ξυπνάνε ευκολότερα το πρωί, αλλά όλα αυτά τα συζητάς με τον γιατρό σου (και αφού πρώτα έχεις δοκιμάσει εναλλακτικές όπως η χαλαρή σωματική άσκηση που θα σε φέρει πιο κοντά στην… ντάγκλα.)

4. Ρίξε άκυρο στην τεχνολογία

Κλείσε τηλεόραση, smartphone, tablet, desktop, τα πάντα όλα. Και φρόντισε να το κάνεις τουλάχιστον μία ώρα πριν ξαπλώσεις, καθώς ο οργανισμός σου χρειάζεται το χρόνο του για να συνέλθει από την ντόπα της υπερέκθεσης στις οθόνες του σατανά

GettyImages Peter Macdiarmid

5. Λούσου στο φως

Λυρικό ακούγεται, σκληρό είναι. Με το που ξυπνήσεις, προσπάθησε να διαπράξεις τον άθλο που συνεπάγεται το τρίπτυχο «Σηκώνομαι-Περπατάω μέχρι το παράθυρο-Ανοίγω πατζούρι» κι άσε το πρωινό φως να μπει στο υπνοδωμάτιο σου για να συντονιστείς με την ημέρα. Έστω και για λίγο. Λειτουργεί, το έχω κάνει κι έχω επιβιώσει.

6. Ξυπνητήρι στο κομοδίνο, αυτή η μάστιγα

Βάλ’ το απέναντι, βάλ’ το κάτω από το κρεβάτι. Βάλ’ το σε κουβά. Βάλ’ το, στην τελική, στο διπλανό διαμέρισμα εκείνης της όμορφης και εργένισσας γειτόνισσας. Βάλ’ το κάπου που δεν μπορείς να το απενεργοποιήσεις εάν πρώτα δεν κουνήσεις τους μύες σου. Ποτέ και πουθενά δεν καταγράφηκε περίπτωση ανθρώπου που ξύπνησε πατώντας απλά ένα κουμπί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved