Associated Press Η Amber Heard παίζει στην έδρα τον χειρότερο ρόλο στην καριέρα της

Αμηχανία, ισχυρισμοί που δεν βγάζουν νόημα και ένα «θύμα» που τελικά δεν είναι και τόσο καλή ηθοποιός για το δικαστήριο.

Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι το πιο φυσιολογικό πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μία δίκη τέτοιου είδους, όπου ένας άντρας έχει κατηγορηθεί ότι χτυπάει την γυναίκα του, είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα. Πως υπάρχουν στοιχεία τα οποία έχουν παρουσιαστεί στο δικαστήριο και στους ενόρκους και ότι γίνεται συζήτηση, όχι τόσο για το αν τα στοιχεία είναι αδιάσειστα ή όχι, αλλά ποια ήταν η ψυχολογία του θύτη. Να εντοπιστούν τα όποια ελαφρυντικά, αν υπάρχουν και να προχωρήσουν οι ένορκοι στην καταδίκη – γιατί ο νόμος είναι σαφής για όσους χτυπούν τις γυναίκες τους.

 

AP22137771664933 1

 

Ωστόσο κάτι τέτοιο εδώ δεν υπάρχει. Η Amber Heard από χθες το μεσημέρι μέχρι το βράδυ -στη δική μας ζώνη ώρας- δεν παρουσίασε ούτε ένα στοιχείο για τον υποτιθέμενο ξυλοδαρμό της. Δεν έφερε στο δικαστήριο ούτε καν μία έκθεση από ιατροδικαστή με την πρόφαση ότι φοβήθηκε να εξεταστεί, ενώ την ίδια στιγμή η δικαστική ομάδα του Johnny Depp της έδειχνε φωτογραφίες όπου πήγαινε σε gala. H ίδια πάνω στην αμηχανία της, δήλωνε πως το make up έκανε καλή δουλειά. Από το να κρύψει τα σημάδια από τις γροθιές με τα δαχτυλίδια του Johnny Depp μέχρι την…σπασμένη της μύτη όπως δήλωνε στην πρώτη κατάθεση – που μόνο σπασμένη δεν ήταν.


Amber Heard: Δυστυχώς η δίκη δεν δίνει Όσκαρ.

Δεν κατάφερε σίγουρα να πείσει κανέναν όταν δήλωνε πως ο Johnny Depp την είχε βιάσει με μπουκάλι, όταν η δικαστική του ομάδα παρουσίαζε πως ο ίδιος της άφηνε ερωτικές επιστολές τις ημέρες που έγινε η υποτιθέμενη της κακοποίηση. Ακούσαμε όμως άλλα πράγματα. Ακούσαμε την ίδια στο ηχητικό να λέει πως δεν του έριξε γροθιά και πως απλά τον χτύπησε με διαφορετικό τρόπο – λες και αυτό διαχωρίζει την πράξη της επίθεσης. Την ακούσαμε να του λέει πως είναι ένα μεγάλο μωρό και πως τα παιδιά του πρέπει να βρουν άλλο πατρικό πρότυπο. Την ακούσαμε να μην έχει δωρίσει ακόμη τα ποσά που ισχυριζόταν στους οργανισμούς. Την ακούσαμε να του επιτίθεται λεκτικά όταν εκείνος της ζητούσε μερικές στιγμές για να καθαρίσει το κεφάλι του και αυτός ήταν και ο λόγος που κλειδωνόταν στο μπάνιο. Είδαμε βήμα-βήμα το χρονικό μίας λεκτικής κακοποίησης από γυναίκα σε άντρα, η οποία δεν δίστασε να ανέβει στο βήμα της έδρας και να παίξει τον χειρότερο ρόλο της ζωής της.

 

 

Και ξέρετε ποιο είναι το πιο δυστυχές; Ότι η Amber Heard δεν είναι μόνο υπεύθυνη αυτή την στιγμή μόνο για την καταστροφή ενός ανθρώπου που όπως προκύπτει μέχρι τώρα από τα στοιχεία ήταν εκείνος το θύμα. Πολύ περισσότερο, η συμπεριφορά της και η στάση της είναι προσβολή προς όλες τις γυναίκες που έχουν υπάρξει όντως θύματα κακοποίησης και τα έχουν βάλει με αληθινά τέρατα. Η μεγαλύτερη προσβολή είναι αυτή. Και όλα αυτά, γίνονται για να ικανοποιηθεί το «εγώ» μίας γυναίκας που έχει προκαλέσει περισσότερο γέλιο και αμηχανία, σε μία εξέταση όπου η ομάδα του Johnny Depp κέρδισε στα σημεία.

 

Το πρόβλημα είναι πως η ζημιά έγινε ήδη. Ας ελπίσουμε μόνο να θυμίσει αυτή η ιστορία σε όλους και όλες, πως ακόμα και οι άντρες μπορούν να υπάρξουν θύματα κακοποίησης.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved