Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς: Tι άλλο θα μας ζητήσουν άραγε;

Εμβόλιο, αρνητικό rapid test και όλα τα άλλα που θα χρειαστεί να έχουμε για να περάσουμε την πρώτη μέρα του χρόνου σε κάποιο μαγαζί.

Νομίζαμε ότι αρκεί να έχουμε κάνει το εμβόλιο για να μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς σε κάποιο μαγαζί. Τις δυο δόσεις τουλάχιστον – αν έχουμε κάνει και την αναμνηστική, κανονικά θα έπρεπε να μας δώσουν καλύτερο τραπέζι. Ή να μας κεράσουν ένα μπουκάλι κρασί. Ή να μας ανεβάσουν στην πίστα να πούμε ένα τραγούδι. Τζίφος. Οι αρμόδιοι σκέφτονται ότι θα ήταν καλύτερα να έχουν οι εμβολιασμένοι ΚΑΙ αρνητικό rapid test για να μπουν σε ένα μαγαζί και να αλλάξουν χρόνο. Θα το έκαναν και για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, αλλά είναι λίγες οι μέρες – μπορεί να μην επαρκούν τα rapid tests στα φαρμακεία, ή να φοβήθηκαν μην τους πάρουν στο κυνήγι οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά, αν δουν τις μισές κρατήσεις να ακυρώνονται.

 

 

Μάλλον προς τα εκεί πάει το πράγμα

Διότι το εμβόλιο δεν αρκεί, ούτε οι μάσκες, ούτε οι αποστάσεις και τα αντισηπτικά, ούτε ο διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ακόμα και τις άγιες αυτές μέρες, που θα έπρεπε κανονικά να ενώνουν και όχι να διχάζουν. Διότι ναι μεν υπάρχει κίνδυνος διασποράς στα κλαμπ, τα μπουζούκια και τα εστιατόρια, αλλά από τη στιγμή που τόσοι άνθρωποι θα συναντηθούν με τόσους πολλούς ανθρώπους σε διάφορα σπίτια, εκεί όπου κανείς δεν θα ζητήσει στην είσοδο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test για να αφήσει τον καλεσμένο του να καθίσει στο γιορτινό τραπέζι, το κακό μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Και είναι θέμα πόσο υπεύθυνος είναι ο καθένας από εμάς και όχι πόσο βαρύς είναι ο κρατικός «βούρδουλας».

Και σε τελική ανάλυση, αν μετά το πιστοποιητικό εμβολιασμού μας ζητήσουν και αρνητικό rapid test, τότε τι άλλο μπορεί να μας ζητήσουν να έχουμε για να μας επιτρέψουν να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι κάποιου μαγαζιού και να γιορτάσουμε τον ερχομό του 2022;

 

Πίστεψέ μας, υπάρχουν πολλά ακόμα

…και τα αναφέρουμε στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 

Κι αν τελικά δεν φτάνει τίποτα απ’ όλα αυτά, κάτι θα σκεφτούμε στην πορεία...



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved