Καμήλες αποκλείονται από καλλιστεία επειδή είχαν κάνει μπότοξ

Δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε τίποτα πια σε αυτόν τον ψεύτη ντουνιά.

Ο άνθρωπος θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει σε έναν διαγωνισμό πετώντας στα σκουπίδια κάθε έννοια του ευ αγωνίζεσθαι. Αυτό έχει εφαρμογή σε οτιδήποτε μπορεί να διαγωνιστεί ο άνθρωπος, από το τρέξιμο μέχρι τα καλλιστεία. Ειδικά για το τελευταίο ακούμε συχνά για τη βιομηχανία των πλαστικών επεμβάσεων στη Λατινική Αμερική όπου οι διαγωνιζόμενες αντι να μετράνε αναλογίες και ύψος μετράνε πλαστικές και χειρουργεία. Αλλά αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με αυτό που γίνεται στη Σαουδική Αραβία. 

Στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να δεις εκτός από έρημο και πετρέλαιο, συνεπώς δεν έχουν και πολλά πράγματα για να διαγωνιστούν μεταξύ τους οι Σαουδάραβες. Έχουν όμως ακόμα καμήλες. Οι καμήλες ήταν κάποτε το μοναδικό μέσο μετακίνησης, αλλά και status symbol. Ξέρουμε ότι ήταν μονάδα μέτρησης πλούτου ή και προίκας, όπως ακριβώς είχαν οι παππούδες μας τα λιόδεντρα.

 

 

Οι καμήλες είναι ίσως και το μοναδικό πράγμα που κρατάει τους Σαουδάραβες σε κάποια επαφή με το παρελθόν τους, πριν ανακαλύψουν ότι έστηναν τις σκηνές τους πάνω από ένα μαύρο παχύρευστο υγρό αμύθητης αξίας. Αυτός είναι και ο λόγος που τις λατρεύουν ακόμα και δεν χάνουν ευκαιρία να τις επιδεικνύουν, και τις επιδεικνύουν πολύ.

Ναι, στη Σαουδική Αραβία διοργανώνονται καλλιστεία για καμήλες και ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Αν μπορούν να κλέψουν οι διαγωνιζόμενοι, θα κλέψουν. Το φεστιβάλ καμήλας έχει το όνομα του βασιλιά Abdulaziz και κρατάει ένα μήνα στην έρημο που βρίσκεται βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Ριάντ. Μεταξύ μας, με το βραβείο για την πιο όμορφη καμήλα να φτάνει τα 90 εκατομμύρια δολάρια, είναι μεγάλος ο πειρασμός για να κλέψεις. 

 

 

Ο πιο δημοφιλής τρόπος εξαπάτησης είναι το μπότοξ και τα τελευταία χρόνια οι κριτές πλέον έχουν στη διάθεσή τους την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την ανίχνευση των αθέμιτων ουσιών. Οι διαγωνιζόμενοι προχωρούν ακόμα και σε κανονικά χειρουργεία lifting στο πρόσωπο της καμήλας τους, αλλά και διάφορες άλλες κοσμετικές εγχειρήσεις. 

Φέτος οι καμηλιέρηδες μάλλον το παραξήλωσαν και οι κριτές βρέθηκαν μπροστά σε καμήλες που είχαν διογκωμένα χείλη, λεπτοκαμομένες μύτες, ορμονικές θεραπείες (ειλικρινά δεν θέλουμε να ξέρουμε γιατί) και φυσικά μπότοξ για να βελτιώσουν το σχήμα του κεφαλιού της καμήλας.

 

 

Βλέπετε το σχήμα του κεφαλιού είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία αξιολόγησης στην εμφάνιση των διαγωνιζόμενων. Άλλα σημαντικά σημεία στα οποία εστιάζουν οι κριτές είναι ο λαιμός, τα πόδια, τα ρούχα τους, η στάση του σώματος και φυσικά η περίφημη καμπούρα τους, αν και δεν ξέρουμε ακριβώς τι σημαίνει όμορφη καμπούρα. 

Αυτό που εξοργίζει περισσότερο τους κριτές σύγχρονους Ελλανοδίκες είναι τα φουσκωμένα χείλη. Το 2018 αναγκάστηκαν να αποκλείσουν 12 καμήλες με φουσκωμένα χείλη από τα μπότοξ. Φέτος οι αποκλεισμοί έφτασαν τους 40.  

 

 

Το Σαουραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανακοίνωσε την πρόθεση των αρχών να λάβει ουσιαστικά μέτρα κατά των κοσμετικών παρεμβάσεων στις καμήλες. Εκτός από τους αυστηρούς αποκλεισμούς θα ληφθούν μέτρα και κατά των ιδιοκτητών με πολυετείς αποκλεισμούς, αλλά και απεναντι στους γιατρούς που κάνουν αυτές τις επεμβάσεις. Ήδη συνελήφθη ο πρώτος κτηνίατρος που έκανε πιο όμορφες τις καμήλες μειώνοντας το μέγεθος των αυτιών τους. 

Τώρα εμείς δεν θέλουμε να μπούμε στα βάθη της κουλτούρας τους, άλλωστε ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε που χορεύουμε γύρω από ένα αρνί που το σουβλίζουν, αλλά μήπως να άφηναν στην ησυχία τους τις καημένες τις καμήλες; Μια χαρά όμορφα και συμπαθέστατα ζώα είναι.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved