Hollywood: Τι συμβαίνει και πάει σε απεργία;

Ετοιμάζεται μεγάλη κινητοποίηση, η μεγαλύτερη (ενδεχομένως) σε ιδιωτικό των ΗΠΑ εδώ και 14 χρόνια.

Η κινηματογραφική βιομηχανία δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες και οι σεναριογράφοι. Αυτοί μπορεί να φαίνονται περισσότερο, να παίρνουν την περισσότερη δόξα ωστόσο σε κάθε μεγάλη δουλειά για να λειτουργήσει χρειάζονται και πολλοί εξωτερικοί παράγοντες με μικρότερο ρόλο για να είναι όσο το δυνατόν ολοκληρωμένο το project.

Σε μια ταινία τέτοιοι παράγοντες είναι οι αποκαλούμενοι άνθρωποι της «κάτω γραμμής», από το προσωπικό της κάμερας, ενδυματολόγους, οπερατέρ, συντονιστές παραγωγής και σεναρίων, μακιγιέρ, παιδιά για όλες τις δουλειές (κυριολεκτικά) και άλλες ειδικότητες.

Όλοι αυτοί λοιπόν οι εργαζόμενοι στο Hollywood ετοιμάζονται να κατέβουν σε απεργία αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

 

 

Τι συμβαίνει με την μεγαλύτερη κινηματογραφική βιομηχανία;

Ανέκαθεν η εργασία στο Hollywood δεν ήταν εύκολη υπόθεση καθώς απαιτούνται πολλές ώρες εργασίας και καμιά φορά οι μισθοί ενδέχεται να μην είναι καθόλου ικανοποιητικοί. Αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως είναι πως ειδικά τα τελευταία χρόνια οι συνθήκες εργασίες για τους ανθρώπους της «κάτω γραμμής» είναι απαράδεκτες, κάτι που οδήγησε σε αυτή τη συντονισμένη απεργιακή κίνηση η οποία θα κρατήσει επ’ αόριστον εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της IATSE (International Alliance of Theatrical Stage Employees, Moving Picture Technicians, Artists and Allied Crafts), της ένωσης δηλαδή που εκπροσωπεί τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, Matthew D. Loeb αν δεν βελτιωθούν ζητήματα όπως αύξηση μισθών, καλύτερες αμοιβές για όσους εργάζονται σε παραγωγές streaming και εγγυήσεις για τα διαλείμματα και τα ρεπό ανάμεσα στις βάρδιες, καθώς πλέον δεν προλαβαίνουν καλά-καλά να γυρίσουν σπίτι στις οικογένειές τους «η προθεσία εκπνέει το πρωί της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου. Αν δεν αλλάξει κάτι απλά δεν θα δουλέψουμε».

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απεργία αφορά γύρω στους 60000 εργαζόμενους και εφόσον δεν βρεθεί λύση μέχρι τη Δευτέρα οι παραγωγές θα σταματήσουν μέχρι νεοτέρας. Άλλο ένα πλήγμα για το Hollywood που μετά την επικράτηση της τηλεόρασης απέναντι στον κινηματογράφο, βλέπει τα τείχη τoυ να πέφτουν εκ των έσω.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved