Wolf of Wall Street: Πόσα έβγαζε στις καλές του μέρες ο αληθινός Jordan Belfort;

Οι περισσότεροι πήραμε μια ιδέα από το εξωφρενικό του lifestyle όταν τον υποδύθηκε ο Leonardo DiCaprio, όμως ο Jordan Belfort έβγαζε τόσα πολλά που το δικαιολογούν απόλυτα.

Είτε για πρακτικούς, είτε για δραματουργικούς λόγους, αρκετά από όσα είδαμε στο Wolf of Wall Street είχαν αλλάξει σημαντικά ή είχαν κατασκευαστεί. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η ιστορία που είδαμε βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα και στο αυτοβιογραφικό βιβλίο που έγραψε ο Jordan Belfort όταν αποκαλύφθηκε το μέγεθος της απάτης του και οδηγήθηκε τελικά στη φυλακή. 

 

 

Από όταν βγήκε η ταινία μέχρι σήμερα, τα όρια μεταξύ πραγματικού και φανταστικού διερευνώνται συνεχώς και όσο περισσότερο το ψάχνουμε, τόσο περισσότερο φαίνεται ότι τα πιο ακραία στοιχεία της ταινίας, όντως συνέβησαν έτσι όπως τα έδειξε και όσα κατασκευάστηκαν δεν αφαιρούν σε τίποτα από τον μύθο του Belfort. 

Πέρα από τα όσα περίεργα συμβαίνουν στην ταινία, το μεγαλύτερο ερώτημα είναι και αυτό που τροφοδοτεί όλα τα υπόλοιπα, πόσα έβγαζε ο Jordan Belfort; Κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια την εβδομάδα είναι η απάντηση.

 

 

Στην καλύτερή του χρονιά έβγαλε 49 εκατομμύρια και αν θέλουμε να το σπάσουμε σε πιο μικρές χρονικές μονάδες για να καταλάβουμε καλύτερα την ευκολία με την οποία εξαπατούσε τον κόσμο, ας το δούμε και με βάση τον πληθωρισμό.  Έβγαζε 250.000 τη μέρα, δηλαδή 30.000 δολάρια την ώρα ή 5.000 το λεπτό, καθόλου άσχημα έτσι;

Ο ίδιος ο Belfort λέει πως αυτά τα λεφτά δεν είναι τόσο απίστευτα όσο ακούγονται. Γιατί αυτά τα χρήματα δεν έμπαιναν απευθείας στην δικιά του τσέπη, αλλά έπρεπε να δίνει από αυτά τις αμοιβές και τα ποσοστά των συνεργατών του, των «παιδιών» του όπως τους έλεγε. 

 

 

Σε ένα άρθρο στην Independent υπολόγισαν ότι η περιουσία του πραγματικού λύκου έφτασε τα 93 εκατομμύρια δολάρια στο peak της. Ένα ποσό το οποίο μάλλον μοιάζει μικρό αν σκεφτούμε τα πόσα εκατομμύρια κέρδιζε κάθε χρόνο και η εξήγηση προφανώς δίνεται από την ταινία. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που κέρδισε το σκόρπισε αλόγιστα προκειμένου να συντηρήσει ένα αδιανόητα χλιδάτο lifestyle. Ένας στόλος από Ferrari και Lamborghini, 3 άλογα, ένα σπίτι στα Hamptons, ένα στο Long Island, ένα ιδιωτικό αεροπλάνο, ένα ελικόπτερο, άπειρα ναρκωτικά και φυσικά η μήκους 167 πόδων θαλαμηγός που ανήκε κάποτε στην Coco Chanel και την είδαμε να βυθίζεται άδοξα στα ανοιχτά του Μονακό, είναι μόνο μερικά από τα αντικείμενα που ρούφηξαν σαν ηλεκτρική σκούπα το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που κέρδισε εξαπατώντας εκατοντάδες ανυποψίαστους μικροεπενδυτές. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved