O Val Kilmer δεν ήθελε με τίποτα να παίξει στο Top Gun

Ένα σενάριο που δεν είχε διαβάσει καλά κι ένα συμβόλαιο τον ανάγκασαν να υποδυθεί τον Iceman.

O καλύτερος ρόλος του Val Kilmer ήταν σίγουρα ως Jim Morrison για την ταινία που αποτύπωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πορεία των Doors, όμως ποιος είναι ο δεύτερος καλύτερος ρόλος του; Εκεί δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη ομοφωνία καθώς κονταροχτυπιούνται για τη θέση ο Simon Templar, o Tom “Iceman” Kazansky και ο Doc Holliday του Tombstone. 

 

 

Για όσους διαλέγουν τον Iceman του Top Gun να ξέρουν ότι είναι πολύ τυχεροί, αφού αν ήταν στο χέρι του Val Kilmer δεν θα είχε παίξει ποτέ σε αυτή την ταινία. Αυτό υποστήριξε στο νέο ντοκιμαντέρ Val στο οποίο εξιστορεί ο ίδιος τη ζωή του μέσα από τη φωνή του γιου του, Jack Klimer λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στην ομιλία του ο καρκίνος στον οισοφάγο, τον οποίο νίκησε παλικαρίσια.

 

 

Όταν διάβασε το σενάριο του φάνηκε απλοϊκό και ηλίθιο. Ποτέ δεν του άρεσαν πολεμοχαρείς ταινίες που ωραιοποιούν τον πόλεμο, όμως ήταν υποχρεωμένος να παίξει σε αυτή την ταινία. Έχοντας υπογράψει συμβόλαιο με το studio που ανέλαβε το Top Gun έπρεπε να παίξει σε οποιαδήποτε ταινία του ζητούσαν και χρειάστηκε η επέμβαση του ατζέντη του για να μην τα τινάξει όλα στον αέρα.

 

 

Συμπτωματικά είχε τον ίδιο ατζέντη με τον Tom Cruise και ήταν αυτός που κανόνισε το ραντεβού με τον Tony Scott. Εκεί διάβασε με τον πιο αδιάφορο τρόπο που μπορούσε τα λόγια του ρόλου του. Όμως ο Scott δεν έχασε την πίστη του σε αυτόν γιατί μάλλον αυτό έψαχνε για να να γίνει ο Tom Kazansky ο Iceman του Top Gun.

 

 

Όλα τα άλλα είναι απλά κινηματογραφική ιστορία. Η χημεία της κόντρας μεταξύ Tom Cruise και Val Kilmer έδωσε ένα από τα καλύτερα κινηματογραφικά δίδυμα κι έπαιξε καθορισιτκό ρόλο στο να καταφέρει το Top Gun να τινάξει στον αέρα το box office. Με μόλις 15 εκ. budget, κατάφερε να συγκεντρώσει 357 εκ στα ταμεία αλλάζοντας για πάντα τον ρου των ταινιών δράσης. Ελπίζουμε το sequel Top Gun: Maverick που αναμένεται τον προσεχή Νοέμβριο να μας επιφυλάσσει κάποια αντίστοιχη έκπληξη. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved