Επιθετικά και ραδιενεργά αγριογούρουνα έχουν κατακτήσει τη Fukushima

Η φύση ανακτά την περιοχή που ερήμωσε από την ανθρώπινη δραστηριότητα μετα το ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο που προκλήθηκε από τσουνάμι το 2011.

Μια πόλη που κάποτε είχε 160.000 κατοίκους πλέον κατοικείται μόνο από αγριογούρουνα που κατέβηκαν στην πόλη από πιο απομακρυσμένες περιοχές. Ο πληθυσμός των γουρουνιών εκτινάχθηκε όταν συνάντησαν τα οικόσιτα γουρούνια της περιοχής που εγκαταλείφθηκαν μετά την εκκένωση της πόλης.

 

 

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός υβριδίου μεταξύ αγριογούρουνου και οικόσιτου χοίρου που έχει καταλάβει την πόλη. Οι επιστήμονες που παρακολουθούν το φαινόμενο του εποικισμού αναφέρουν πως τα ζώα είναι ιδιαίτερα επιθετικά, ακόμα και με τα δεδομένα του αγριογούρουνου. Αυτά τα υβρίδια δεν καταλαβαίνουν από ζώνες αποκλεισμού και κινούνται ελεύθερα μέσα στην ακτίνα των 20 χιλιομέτρων που έχει οριστεί ως απαγορευμένη ζώνη γύρω από το εργοστάσιο καταστρέφοντας φράχτες και εμπόδια.

 

 

Υπολογίζεται ότι ένα στα δέκα από αυτά τα αγριογούρουνα έχουν αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας και αυτό είναι ένα ακόμα εμπόδιο στην προσπάθεια για την επιστροφή των κατοίκων στην πόλη. Σταδιακά γίνεται άρση των περιορισμών και μέσα στα επόμενα χρόνια εκτιμάται ότι η Fukushima θα κατοικηθεί και πάλι. Το μόνο που μένει είναι να βρεθεί ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσουν τα ραδιενεργά αγριογούρουνα που δεν μοιάζουν και πολύ συνεργάσιμα.

 

 

Τα συγκεκριμένα αγριογούρουνα έχουν έως και 300 φορές πάνω από το κανονικό επίπεδο Καισίου 137, ένα ισότοπο καταμέτρησης της παρουσίας ραδιενέργειας, όμως η ραδιενέργεια δεν είναι κάτι που απασχολεί τους επιστήμονες. Η ρυθμός αναπαραγωγής τους είναι τόσο γρήγορος που η ραδιενέργεια επιμερίζεται σε ολοένα και περισσότερα αγριογούρουνα με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό να είναι απολύτως ασφαλή. Το πρόβλημα μέχρι τότε θα είναι ο υπερπληθυσμός τους.

 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιου είδους ανακατάληψη από τη φύση. Παρόμοια φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και στην ευρύτερη περιοχή του Chernobyl μετά το ατύχημα με λύκους, αρκούδες, αλεπούδες και φυσικά αγριογούρουνα να έχουν πλημμυρίσει το Pripyat. 

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved