Ένα τυπογραφικό λάθος θα κοστίσει στη Ford 650.000 ευρώ

Κοιτάξτε προσεκτικά τον κατάλογο με τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου σας, κάποιοι τυχεροί κάτοχοι της Mustang Mach 1 κέρδισαν πολλά.

Οι αποζημιώσεις και οι ανακλήσεις δεν είναι σπάνιο φαινόμενο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα συνοδεύονται και από κάποιου είδους οικονομική αποζημίωση στα πλαίσια ενός συμβιβασμού ώστε να αποφευχθεί μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη. Είδικά στις περιπτώσεις που ανακύπτει κάποιο πρόβλημα ασφάλειας, οι εταιρίες καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

 

 

Στην περίπτωση της Mustang Mach 1 δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ασφαλείας, για την ακρίβεια δεν υπήρξε κανένα μηχανικό πρόβλημα που να δικαιολογεί κάποια ανάκληση για επισκευή, το αυτοκίνητο είναι αψεγάδιαστο. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στη μπροσούρα που μοιράζει η αυστραλιανή αντιπροσωπεία της Ford και είναι ένα απλό τυπογραφικό λάθος.

 

 

Εκ παραδρομής στην μπροσούρα ανφέρεται πως η Mustang Mach 1 διαθέτει στον βασικό της εξοπλισμό adaptive cruise control και αισθητήρες παρκαρίσματος. Στοιχεία που διαθέτει η απλή, φτηνότερη και πιο αργή Mustang, αλλά όχι η Mach 1. Λόγω του περίπλοκου αεροδυναμικού της πακέτου είναι αδύνατη η προσθήκη των παραπάνω αξεσουάρ με συνέπεια να έχουν βγει από τον εξοπλισμό της κορυφαίας Mustang.

 

 

Δυστυχώς όμως τα λάθη είναι για να πληρώνονται αφού οι κάτοχοι της Mach 1 θα ήθελαν τις παραπάνω ηλεκτρονικές ευκολίες και με έκπληξη συνειδητοποίησαν ότι δεν τις έχουν. Για να τους χρυσώσει το χάπι, η αυστραλιανή αντιπροσωπεία της Ford τους κάνει δώρο όλα τα προγραμματισμένα service κάθε 15.000 χλμ για τα επόμενα τρία χρόνια. 

 

 

Μέχρι τώρα έχουν πωληθεί περίπου 700 Mustang Mach 1 στην Αυστραλία και το κόστος της «συγνώμης» θα φτάσει το 1 εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας, περίπου 650.000€. Μήπως να τσεκάρουμε κι εμείς αν ξέχασαν να μας βάλουν κάτι;   



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved