ΕΟΔΥ Αμερικής: Οδηγός επιβίωσης σε περίπτωση επίθεσης ζόμπι

Μπορεί το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού να αργεί ακόμα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι ειδικοί δεν προετοιμάζονται για την επόμενη.

Επειδή πραγματικά δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει με όλα αυτά που ζούμε ο αντίστοιχος ΕΟΔΥ των ΗΠΑ, CDC, δημοσίευσε μόλις έναν οδηγό επιβίωσης για το χειρότερο δυνατό σενάριο. Ξεκινώντας με μια σύντομη αναφορά στην ιστορία των ζόμπι στη συνέχεια αναφέρει κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου ώστε να αντέξεις μέχρι να βρεις το ασφαλές στρατόπεδο που δεν έχουν φτάσει ακόμα τα ζόμπι.

Για να αντέξεις θα πρέπει να έχεις νερό, ξηρά τροφή, φάρμακα, εργαλεία, είδη ατομικής υγιεινής, ρούχα και τα αναγκαία έγγραφα ταυτοποίησης.

Ένα άλλο χρήσιμο μέτρο πρόληψης είναι να έχεις άμεσα προς χρήση ένα σχέδιο ανάγκης. Τα βασικά του σημεία πρέπει να είναι μια λίστα με πιθανούς κινδύνους, η οριοθέτηση ενός ασφαλούς χώρου συγκέντρωσης, μια λίστα με κοντινές επαφές για επικοινωνία και ένα σχέδιο διαφυγής. Το τελευταίο κομμάτι του σχεδίου αναλύει τα βήματα τα οποία θα ακολουθήσει ο ΕΟΔΥ στην περίπτωση που έχουμε πράγματι μια επίθεση από ζόμπι.

 

 

Παρά το γεγονός ότι μια “Zombie Apcalypse” είναι μάλλον εξαιρετικά απίθανη, ο αμερικάνικος ΕΟΔΥ επιθυμεί να γίνει αυτός ο οδηγός διάσημος και να τον διαβάσει ο κόσμος. Με αυτό το έξυπνο κόλπο θα μπει στον πειρασμό να ενημερωθεί ο κόσμος για το τι πρέπει να κάνει σε μία κατάσταση μεγάλης ανάγκης όπως σεισμού ή φυσικής καταστροφής. Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, τα βασικά σημεία επιβίωσης από μια τέτοια δύσκολη κατάσταση δεν διαφέρουν πολύ από τα σενάρια ταινιών με ζόμπι.

Η λίστα με όσα πρέπει όλα όσα πρέπει να προετοιμάσεις αναλυτικά υπάρχουν στη σελίδα του αντίστοιχου ΕΟΔΥ και είναι μάλλον χρήσιμα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved