Ξέρεις πόσους ουρανοξύστες έχει η Σαγκάη;

Εκεί που χτυπάει η καρδιά της οικονομικής ζωής της Κίνας δεν προλαβαίνουν να τους μετρήσουν με τον ρυθμό που χτίζονται γι’αυτό αποφάσισαν να κάνουν μία απογραφή.

Σύμφωνα με την απογραφή, η Σαγκάη έχει πάνω από 50.000 κτίρια με ύψος πάνω από 24 μέτρα και για να χαρακτηριστεί κάποιο ως ουρανοξύστης πρέπει να ξεπερνά τα 100 μέτρα. Αυτά που ξεπερνούν τα 100 μέτρα είναι 930 στον αριθμό τα οποία καθιστούν την πόλη με τους περισσότερους ουρανοξύστες στην Κίνα. Στην Σαγκάη βρίσκεται και το ψηλότερο κτίριο της Κίνας με ύψος που φτάνει τα 630 μέτρα. Πρόκειται για το Shanghai Tower το οποίο ξεχωρίζει από το χαρακτηριστικό του σχήμα που μοιάζει να περιστρέφεται από τις ριπές του αέρα.

Η πολεοδομική απογραφή ήταν μια εργώδης και χρονοβόρα διαδικασία που κράτησε σχεδόν τρία χρόνια και έδωσε πολύτιμα στοιχεία στις αρχές της πόλης. Τα στοιχεία που προέκυψαν για τους υδάτινους πόρους και τις υποδομές της πόλης θα επιτρέψουν στις αρχές να προχωρήσουν με μεγαλύτερη βεβαιότητα να σχεδιάσουν το μέλλον μιας μητρόπολης που αλλάζει συνέχεια πρόσωπο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved