Master Chef: Kάποιος να κρύψει τα κοφτερά μαχαίρια από την κουζίνα

Χέρια - μαχαίρια και γλώσσες που τσακίζουν κόκαλα στο τελευταίο επεισόδιο.

Το επεισόδιο της Τετάρτης, ήταν πιθανότατα το καλύτερο επεισόδιο του Master Chef. Όχι απλά του φετινού, το καλύτερο ever. Και τι δεν είχε: κόντρες, μονομαχίες, κατινιές, κουτσομπολιά, σασπένς, ανατροπές, ψέματα, γυναικωτές συμπεριφορές, απειλές, προσβολές, βρισιές - αν κάποιοι άκουγαν τι λένε γι' αυτούς μερικοί συμπαίκτες τους, θα είχε σίγουρα και μπουνιές, κλωτσιές και χτυπήματα καράτε. Αλλά δεν έχουμε παράπονο, ακόμα και χωρίς καράτε μια χαρά περάσαμε. Και επίσης γίναμε και σοφότεροι σε μερικά πραγματάκια:

- Η παραγωγή του Master Chef, είναι «σατανάδες»

Στην αρχή, είπε στους 9 παίκτες ότι θα μπει ένας ακόμα και θα γίνουν 10. Ήρθαν 15, μαγείρεψαν, πήρε η Μαριάννα την ποδιά και όλοι σκέφτηκαν «τι 9, τι 10, δεν βαριέσαι, πάμε παρακάτω». Αμ, δε! Στη συνέχεια οι κριτές είπαν «θα διαγωνιστούν οι τρεις καλύτεροι από τις ομάδες μας και θα δώσουμε ακόμα μια ποδιά». Και αφού πήρε την ποδιά η Μάρλεν, είπαν οι υπόλοιποι «εντάξει, τι 10, τι 11, μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει». Κι εκεί που ετοιμάστηκαν όλοι να γυρίσουν σπίτι και να βάλουν καμιά μπουκιά στο στόμα τους, είπαν οι κριτές: «ξέρετε κάτι; Θα μονομαχήσει ο Γιώργος με τον Ηλία σε πιάτο αντιγραφής χωρίς συνταγή για να δούμε ποιος την έχει μεγαλύτερη (τη μαγειρική αντίληψη)». Και κέρδισε ο Γιώργος και έγιναν 12 και είπαν όλοι «ε, 12 είναι, δεν πάει παραπάνω, δεν πάμε σπίτι σιγά - σιγά γιατί θα λιποθυμήσουμε από την πείνα;» Και ξαφνικά προέκυψε μονομαχία - challenge, μεταξύ του Ηλία και κάποιου που θα διάλεγε, μόνο που τα σχέδια του Ηλία τα χάλασε (μαζί με τον τσαμπουκά που του έσπασε) ο μέγας Μπέλλος.

 

- Δημήτρη Μπέλλο, είσαι ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ του Master Chef!

Παντελονάτος, με κάτι «κουτάλες» νααααα! Την ώρα που οι περισσότεροι κοίταζαν γύρω - γύρω και σφύριζαν αδιάφορα μπας και δεν τους διαλέξει ο Ηλίας, ο Μπέλλος κατέβηκε για να μονομαχήσει. Είτε το έκανε για να σώσει την καλή του, είτε για να διώξει μια και καλή τον Ηλία από το διαγωνισμό, το θέμα είναι ότι είχε τα άντερα να κατέβει, όσο κι αν εκ των υστέρων πετάχτηκε ο Σταυρής και η Μαρία και είπαν «μήπως θες να πάω εγώ;» Αν θέλατε να πάτε να το λέγατε πριν το Μπέλλο παιδιά και καθίστε να δείτε πώς γίνονται οι ωραίες, οι παστρικές, οι αντρικές δουλειές. Ο Μπέλλος λοιπόν χωρίς πολλά - πολλά, χωρίς δηλώσεις και ειρωνίες, πήγε, διάλεξε υλικά, μαγείρεψε και έστειλε τον Ηλία στο καλό. Με το χαμόγελο στα χείλη, με λεβεντιά, μόνο «έλα μαζί μου αρχόντισσα» δεν τραγούδησε, ρίχνοντας και μια ζεϊμπεκιά. Ίσως βέβαια να το έκανε στο σπίτι.

- Ο Γκόρντον Ράμσεϊ από τα Τίρανα και η χαμένη του μαγκιά

Του λένε όλοι πόσο καλός μάγειρας είναι και κάθεσαι και σκέφτεσαι: από το παιχνίδι, τον ξαπόστειλε αρχικά ο Κώστας. Ποδιά από τη δεύτερη ευκαιρία δεν κέρδισε. Από το «follow the chef» τζίφος. Από το Γιώργο στη μονομαχία έχασε. Από τον Μπέλλο έχασε. Πόσο καλός μάγειρας τελικά είναι κάποιος που δεν κόβει ούτε με βαλέ; Από λόγια, ειρωνείες και προσβολές φυσικά αρίστεσε, όπως πάντα, κορόιδεψε τη Μαρία («πώς είναι έτσι; Σαν να έχει τρακάρει με το Μετρό»!), είπε καμιά δεκαριά φορές πόσο λάθος έκανε ο Μπέλλος που κατέβηκε (αφού είπε άλλες τόσες φορές ότι τον έχει βάλει στο βρακί της η Μαρία, ότι ξεκίνησε καλά και στη συνέχεια έκανε κοιλιά), προσπάθησε να το παίξει μάγκας προκαλώντας τον εξώστη αλλά φυσικά τον ήπιε. Σαν κάτι ψευτονταήδες που το παίζουν πολύ σκληροί, μέχρι να βρεθεί αυτός που θα τους βάλει στη θέση τους. Του δίνουμε έναν πόντο, διότι κατάφερε να βγάλει πολύ καλό πιάτο, παρότι ο αντίπαλός του διάλεξε τα υλικά, τα οποία ήταν πολύ συγκεκριμένα και λιγοστά, καθώς είχε μια πολύ συγκεκριμένη και πολύ νόστιμη συνταγή στο μυαλό του. Αλλά του αφαιρούμε μισό πόντο, διότι τα μισά απ' αυτά που έφτιαξε, του τα σφύριξε η παρέα του στον εξώστη. Μια τρομερά επιτυχημένη συντροφιά, όπου όλοι (πλην του Κώστα) έχουν φύγει από το παιχνίδι, γύρισαν από το παράθυρο και αντί να είναι σεμνοί και ταπεινοί, έχουν βγάλει γλώσσα μεγαλύτερη κι από χαλί της Μοιραράκη.

maria

 

- Κυρά - Μαριάννα μου, έχεις τσακωθεί ΚΑΙ με τη λογική ΚΑΙ με την αλήθεια 

Όταν έχεις μπαμπά που είναι σεφ, ας πούμε ότι έχεις ένα ελαφρύ αβαντάζ έναντι των υπολοίπων. Θέλετε να το πείτε ότι έχεις πάρει κάποιες γνώσεις και κάποιες συμβουλές παραπάνω; Θέλετε να το πείτε ότι σε αντιμετωπίζει η παραγωγή με λίγη μεγαλύτερη συμπάθεια; Ό,τι και να ισχύει, η Μαριάννα ξαναμπήκε στο παιχνίδι και αυτή τη φορά έκανε απροκάλυπτη χρήση της ιδιότητας του μπαμπά της: είπε στον Ηλία ότι ο μπαμπάς της τον περιμένει να δουλέψει μαζί του στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια τον κάλεσε σπίτι της «να της φτιάξει μια σάλτσα», κάτι που έμοιαζε με ξεκάθαρο ερωτικό κάλεσμα. Αλλά τέλος πάντων, το προσπερνάμε. Πέρα από τις γνωστές παραληρηματικές της ατάκες, με στόμα ελαφρώς στραβωμένο (για να μπορεί να βγαίνει πιο εύκολα η χολή προφανώς…), η κυρά - Μαριάννα επιδόθηκε σε έναν οχετό ψεμάτων και παραπληροφόρησης, αφενός λέγοντας στο Βαρθαλίτη πως όλος ο κόσμος τον βρίζει και αφετέρου λέγοντας στη Ντέμη πως η Άλκηστις, η γυναίκα της, δυσκολεύεται να διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση. Ελεεινά ψέματα προφανώς και τα δυο, πρώτον διότι ο Βαρθαλίτης είναι και καλός μάγειρας και πολύ συμπαθής φιγούρα, δεύτερον διότι η σύζυγος της Ντέμης δεν έχει βγει στα κανάλια να μιλήσει για το πόσο ζορίζεται με την πορεία της Ντέμης στο διαγωνισμό. Ξεκάθαρη προσπάθεια για mind-games από τη Μαριάννα, για να τους ρίξει την ψυχολογία και να σπείρει ζιζάνια στο σπίτι, κάτι που ξέρει πολύ καλά να κάνει σε αντίθεση με τη μαγειρική. Θα τη βλέπουμε και θα γελάμε με την κατάστασή της, ευτυχώς όχι για πολύ ακόμα.

 

- Σκληρό reality

Ο Γιώργος «παρακαλούσε» να μην τον βάλουν σπίτι οι συμπαίκτες του, διότι θα δουν έναν άλλον Γιώργο. Η Μάρλεν γύρισε και υποσχέθηκε να τους κάνει άνω - κάτω. Η Μαριάννα ζει στο δικό της κόσμο, νομίζοντας ότι παίζει την κακιά σε μεξικανική σαπουνόπερα και όχι τη μκαγείρισσα σε διαγωνισμό. Ακούσαμε ατάκα «να βγάλει τα παντελόνια και να βάλει ροζ φούστα», ακούσαμε για μπουνιές και κλωτσιές, προσβολές και βρισιές, κόσμο να χαιρετάει παίκτες και αμέσως μετά να τους κοροϊδεύει και να τους ειρωνεύεται. Όπως καταλαβαίνετε, «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» και από βδομάδα έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved