Η ιστορία του ανθρώπου που έφτιαξε το jetpack

Ο Glen Martin εξηγεί πώς από ένα μεθυσμένο όραμα, κατασκεύασε την εφεύρεση του μέλλοντος.

Όλα ξεκίνησαν στην pub.

Ξεκινήσαμε να πάμε στο σπίτι αλλά κανείς από εμάς δεν ήθελε να περπατήσει. Κάποιος είπε: «Δεν θα ήταν καλή φάση αν είχαμε ένα jetpack;».

Την επόμενη μέρα πήγα στη βιβλιοθήκη και βρήκα ένα άρθρο για το Bell Rocket Belt το οποίο αποδείκνυε πώς ένα άνθρωπος μπορούσε να πετάξει με κάτι προσαρτημένο στην πλάτη του. Μπορούσε όμως να πετάξει μόνο για 26 δευτερόλεπτα.

Οπότε και το έριξα στη μελέτη για τρία χρόνια και ανακάλυψα κάτι που σε έκανε να πετάς για μισή ώρα.

Το jetpack μπήκε για τα καλά στη ζωή μου.

Αγόρασα έναν παλιό υπολογιστή Apple 2 για να με βοηθήσει με τις εξισώσεις. Μετά από μερικά χρόνια είχα ένα πρωτότυπο το οποίο ήταν ικανό να πετάξει.

 

Η γυναίκα μου έκανε την πρώτη δοκιμαστική πτήση.

Τα κορίτσια από το Kiwi της Νέας Ζηλανδίας κάνουν τα πάντα. Ακόμη και να πετάξουν με ένα πειραματικό jetpack. Τώρα είμαστε σε μία φάση στη σχέση μας που κυριολεκτικά πετάμε στα σύννεφα. Όλη μέρα δοκιμάζουμε jetpack.

Κάνει όλη τη δουλειά για σένα.

Μπορείς να κάνεις αυτό που λέμε «αδρανής πτήση», ανοίγεις λίγο το «γκάζι» και μπορείς απλά να αιωρείσαι από το έδαφος και να κάνεις χαλαρές βολτίτσες, και όσο αφορά το καύσιμο, καίει ότι καίει και το αυτοκίνητο σου, αμόλυβδη.

Έχουμε επενδύσει 15 εκατομμύρια δολάρια.

Δουλεύω πάνω σε αυτό τώρα και 30 χρόνια. Ο σκοπός μου ήταν να κατασκευάσω ένα αξιοπρεπές jetpack που θα είσαι ικανός να πετάς σε χαμηλό ύψος, ίσως ακόμη και να πουλήσω μερικά για να έχω μία καλή ζωή. Αλλά όταν το κυκλοφορήσαμε στην Αμερική, 15.000 άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν. Υπήρχαν τύποι με στρατιωτικές στολές που κρατούσαν σημειώσεις κι αμέσως μου φάνηκε πως ίσως να είχαμε εδώ κάτι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι περιμέναμε.

Έλαβα μέχρι και email από τον Neil Armstrong, μου έδωσε συγχαρητήρια. Έκανα εμφανίσεις στην τηλεόραση στις εκπομπές του Letterman και του Jay Leno.

Το να πετάς σε κάνει ευτυχισμένο.

 

Το έχουν ήδη δοκιμάσει 80 άνθρωποι μέχρι τώρα και όλοι φεύγουν με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο τους. Έχεις κολλημένο αυτό το τεράστιο πράγμα στη πλάτη σου, κάνει απίστευτο θόρυβο, αλλά δεν το βλέπεις γιατί είναι πίσω σου. Όταν τα πόδια σου δεν ακουμπάνε στη γη πλέον η αδρεναλίνη σου εκτοξεύεται στα ουράνια και πλέον δεν ακούς κανέναν θόρυβο. Είναι πολύ φυσικό να πετάς, είναι ένα δώρο από τον Θεό.

Δεν ήταν εύκολο.

Ήμουν στα πρόθυρα να τα παρατήσω πολλές φορές. Υπήρχαν άπειρες δυσκολίες και πάντα κύριο πρόβλημα ήταν τα χρήματα. Αν η οικογένεια μου έλεγε «παράτα τα», θα το είχα κάνει.

Η παραγωγή ξεκινάει σε λίγους μήνες.

Έχουμε λάβει email από 2.500 χιλιάδες ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν ένα. Η τιμή του θα είναι γύρω στα 100.000 χιλιάδες δολάρια. Έχουμε διασυνδέσεις με κάποιες από τις πιο μεγάλες εταιρίες αεροναυπηγικής στον κόσμο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία μας.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις το απίστευτο jetpack που στο μέλλον θα το φοράμε όλοι:  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved