Πίσσα και πούπουλα στους «άμπαλους» με τα σελφοκόνταρα

5 φορές που κάναμε τον κόσμο μας αληθινά χειρότερο με τις selfies μας.

Είναι εύκολο να τα κάνεις μαντάρα με τις selfies. Οι ψυχολόγοι φωνάζουν εδώ και μερικά χρόνια πως οι μανιακοί με αυτές, πάσχουν από ναρκισσισμό και μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα διαταραχής. Και καλά εκείνοι που έχουν την μούρλα. Ο υπόλοιπος εμείς πλανήτης γιατί πρέπει να την πληρώσει;

Σήμερα διαβάσαμε για μία γυναίκα στο Αμερικανικό Μουσείο της Ουάσινγκτον, η οποία προσπάθησε να βγάλει selfie με ένα έκθεμα αξίας 800.000 δολαρίων. Στην προσπάθειά της να τραβήξει την φωτογραφία το έκανε θρύψαλα και τώρα αναμένει ποινικές κυρώσεις. Θυμηθήκαμε άλλες 5 τραγικές στιγμές, όπου οι selfies μας έκαναν τον κόσμο λίγο χειρότερο απ’ ότι είναι ήδη.

1. Εκείνο το ατυχηματάκι στην Πορτογαλία

Είναι Νοέμβριος του 2016 και μία τροφαντή τουρίστρια που αν ζούσε στην Ελλάδα θα έκανε πορείες για τις ταυτότητες, αποφασίζει να βγάλει μία selfie με το αγαλματίδιο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Μουσείο Αρχαίας Τέχνης της Λισαβόνας. Το σπρώχνει πιο ατσούμπαλα και από γιαγιά που σε χτυπάει με καρότσι στο σούπερ μάρκετ και το κάνει θρύψαλα. Το αγαλματίδιο χρονολογούταν από τον 18ο αιώνα και ήταν η δεύτερη φορά μέσα στο 2016, που το μουσείο «έχανε» έκθεμά του από selfie.

tourist careens into priceless art destroying it in pursuit of the perfect selfie photo u2

2. Εκείνο το πόδι που ξεκόλλησε

Άλλο ένα μάθημα ηλιθιότητας παραδόθηκε στο Μιλάνο το 2014, με τον περίφημο Μεθυσμένο Σάτυρο που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Ένας μαθητής ανέβηκε (ναι, ανέβηκε) πάνω στο άγαλμα για να κάτσει στο πόδι του Σάτυρου και να βγάλει selfie. Επειδή όμως οι κατασκευές τότε δεν γινόντουσαν με τέτοιο τρόπο ώστε να κρατάνε ηλίθιους, το πόδι ξεκόλλησε και έσπασε. Ο μαθητής κατάφερε να την γλιτώσει και οι Μιλανέζοι κλαίνε ακόμα το άγαλμα.

student snaps leg off statue while taking selfie photo u1

3. Εκείνη η τύπισσα με τον κύκνο

Μάρτιος του 2016 και η Βουλγάρα τουρίστρια της φωτογραφίας ζήλεψε τόσο πολύ το στόρι της Λίμνης των Κύκνων, που αποφάσισε να γραπώσει έναν για το κινητό της. Δεν είναι μόνο η κίνηση, όσο και το γεγονός ότι αυτή η δίποδη αμοιβάδα κρατούσε τον κύκνο από το φτερό εμποδίζοντας τον να ξαναμπεί στο νερό. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Metro ο κύκνος σταμάτησε να κινείται μετά την φωτογραφία.

ad 199047660

4. Εκείνες οι Αμερικανίδες που ήθελαν να το παίξουν Gladiator

Σκέψου να πηγαίνεις στη Ρώμη. Να βλέπεις το Κολοσσαίο. Ένα μνημείο που χρονολογείται από τον 1ο αιώνα μ.Χ. Που εκεί μέσα έχουν καθίσει αυτοκράτορες και έχουν πεθάνει μονομάχοι. Και πως το τιμάς; Χαράζεις το ονοματεπώνυμο σου πάνω στους τοίχους του. Τι όχι; Αυτό έκαναν πάντως δύο Αμερικανίδες 21 και 25 ετών, οι οποίες αφού συνελήφθησαν δήλωσαν στην αστυνομία πως «δεν πίστεψαν ότι αυτό που θα έκαναν θα ήταν τόσο κακό». Τέτοιες καγκουριές δεν κάναμε ούτε εμείς που χαράζαμε τα θρανία στο Λύκειο.

reuters9

5. Εκείνη η απίστευτη λαοθάλασσα με το δελφίνι

Αν μας έμαθε κάτι εκείνη η ιστορία με το μωρό δελφίνι και τους τουρίστες, είναι πως ο άνθρωπος είναι ξεκάθαρα το πιο εγωιστικό ον στον πλανήτη Γη. Ενίοτε, έχει και τέτοιες εκρήξεις ηλιθιότητας που μπορεί να εντυπωσιάσει ακόμη και το ίδιο το σύμπαν. Η παραπάνω φωτογραφία έκανε τον γύρο του κόσμου τον Φεβρουάριο του 2016, όπου ένα πλήθος τουριστών με μηδενική αντίληψη ενσυναίσθησης, τράβηξε ένα μωρό δελφίνι έξω από το νερό για να βγάλει selfies. Το αποτέλεσμα, ήταν πως το δελφίνι πέθανε στα χέρια τους από αφυδάτωση (σ.σ.: τα δελφίνια δεν μπορούν να μείνουν για ώρες έξω από το νερό). Ακόμη και αν ο φωτογράφος της επίμαχης εικόνας προσπάθησε να τα μαζέψει λέγοντας πως το δελφίνι ήταν ήδη νεκρό, βρέθηκαν αρκετοί παρευρισκόμενοι που τον διέψευσαν και παραδέχτηκαν το φάουλ τους.

ad 196910502

Μόνο ντροπή. Τίποτε άλλο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved