Πώς η Microsoft έκανε το πρώτο βήμα στην μείωση του οχταώρου

Αυτό είναι το μέλλον της εργασίας και το πρώτο βήμα το έκανε η Microsoft.

Τα τριήμερα είναι χαλαρωτικά και σε παρακινούν όταν έρχεται Δευτέρα, αλλά στα περισσότερα μέρη του κόσμου είναι σπάνια και συμβαίνουν μόνο μερικές φορές τον χρόνο. Η Microsoft Japan, όμως, θέλησε να δει πώς θα ήταν αν ενσωμάτωνε τριήμερα στο τακτικό πρόγραμμα και ανακάλυψε ότι, έτσι, οι εργαζόμενοι απέδιδαν καλύτερα.

Επέτρεψε στους 2.300 υπαλλήλους να έχουν τριήμερα σαββατοκύριακα όλο τον μήνα και παρατήρησαν πώς η αλλαγή επηρέασε τους εργαζόμενους και την εταιρεία.

Είναι γνωστό πόσο δουλεύουν οι Ιάπωνες εργαζόμενοι. Στη χώρα, σχεδόν το 1/4 των εταιρειών απαιτεί από τους εργαζόμενους να δουλεύουν πάνω από 80 ώρες υπερωρία το μήνα, σύμφωνα με κυβερνητική έρευνα του 2016. Μάλιστα, υπάρχει και ο όρος karoshi, που σημαίνει θάνατος από την πολλή δουλειά.

Δες με ποιο τρόπο μπορείς να δουλέψεις για τη Google.

 

Αλλά είδες η Microsoft Japan…το έκανε το θαύμα της…

Στο διάστημα αυτό μειώθηκαν και τα έξοδα της εταιρείας καθώς χρησιμοποίησαν 23.1 % λιγότερο ρεύμα και 58.7 λιγότερες σελίδες για εκτύπωση.

Αυτό κι αν είναι απίστευτο! Κι όμως είναι και αληθινό…

Σύμφωνα με τη Microsoft το πείραμα περιλάμβανε και προγράμματα προσωπικής εξέλιξης και οικογενειακής ευεξίας που έλαβαν θετικό feedback από τους εργαζόμενους. Η εταιρεία τώρα σχεδιάζει να πραγματοποίηση μια ανάλογη πρόκληση τον χειμώνα για αν ενθαρρύνει την πιο ευέλικτη εργασία.

Εμείς ελπίζουμε να έρθει σύντομα και στην Ελλάδα αυτό το καταπληκτικό σύστημα.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τα cool γραφεία της Microsoft Japan:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved