Ο Ύμνος που ελευθερώνει τους διαδηλωτές του Hong Kong

«Η ελευθερία θα βασιλέψει».

Μετά από μήνες ολόκληρους διαδηλώσεων στο Hong Kong που καταλήγουν σε αιματηρές μάχες με την αστυνομία, οι διαδηλωτές της pro-democracy βρήκαν τον δικό τους «ανεπίσημο» ύμνο.

Σου γραψαμε πρόσφατα για την κατάσταση στο Hong Kong.

Σε μία μαζική διαδήλωση σε ένα εμπορικό κέντρο στο κέντρο της πόλης, εκατοντάδες διαδηλωτές μαζεύτηκαν για να τραγουδήσουν τον ύμνο, που γράφτηκε μερικές εβδομάδες πιο πριν, ο οποίος ανοίγει με τους στίχους: «Όχι άλλα δάκρυα στη γη μας, με οργή οι αμφιβολίες χάνονται και στεκόμαστε δυνατοί. Ξεσηκωθείτε! Εσείς που ποτέ ξανά δεν θα γίνεται σκλάβοι, για το Hong Kong, η ελευθερία θα βασιλέψει!».

 

Ο ύμνος «Δόξα στο Hong Kong» φτιάχτηκε ανώνυμα και ηχογραφήθηκε μέσα από διάφορα forums διαδηλωτών. Ένα άντρας υποστηρίζει πως είναι ο αληθινός συνθέτης του ύμνου με το όνομα Τhomas, ο οποίος εμφανίστηκε και είπε στους ρεπόρτερ πως «Ήθελα να φτιάξω μία μελωδία που να ενώσει όλους τους αγωνιστές του Hong Kong, ακόμη κι αυτούς που είναι ουδέτεροι στον αγώνα μας».

Πρόσθεσε: «Εκτός από κράνη, θέλαμε να δώσουμε στον κόσμο και μία πνευματική υποστήριξη. Ένα τραγούδι να τους ενώνει».

Το τραγούδι έγινε viral και μέσα σε τρεις μέρες μάζεψε 3 εκατομμύρια views. Η ορχήστρα φοράει μάσκες δακρυγόνων και κράνη.

Ο Ύμνος βοήθησε τις διαδηλώσεις να γίνουν πιο ειρηνικές με μαζικές μαζώξεις σε εμπορικά κέντρα με χιλιάδες κόσμο να τον τραγουδάει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved