Η διπλή ζωή του John Dillinger

Μπορεί κάποιος να φανταστεί τον γκάνγκστερ να κρατά ένα ρόπαλο του baseball; 

Έγινε γνωστός ως ο «Νο.1 Δημόσιος Κίνδυνος» των ΗΠΑ. Ο John Dillinger, o «Ρομπέν των Δασών» για τους απλούς ανθρώπους και ένα «καθίκι» για τις αστυνομικές αρχές, πολύ πριν αφήσει την τελευταία του πνοή έξω από ένα θέατρο στο Σικάγο, ήταν ένας αντιδραστικός νέος που αγαπούσε το baseball. Σύμφωνα με τον Travis Thompson, γιαγιά του οποίου ήταν η αδερφή του Dillinger, ήταν τόσο καλός, που θα μπορούσε πολύ εύκολα να είχε γίνει επαγγελματίας παίκτης.

 

 

Το 1959, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Indianapolis News, Tubby Toms, είχε αναφέρει σε άρθρο του πως ακόμα και ο κυβερνήτης της Indiana, Harry Leslie, είχε μείνει εντυπωσιασμένος από τις ικανότητές του, τόσο, που όταν ο Dillinger έκανε αίτηση να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή ώστε να παίζει baseball, ο κυβερνήτης εγγυήθηκε για εκείνον. «Κύριοι, τον είδα να αγωνίζεται, έχει ικανότητες που βρίσκεις στην πρώτη κατηγορία. Ποιος ο λόγος να του αρνηθείτε αυτό το αίτημα; Μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην αναμόρφωσή του».

Θυμήσου εδώ αφιέρωμα που γράψαμε για τον Υπ' Αριθμόν 1 Δημόσιο Κίνδυνο.

Όπως αποδείχθηκε, αυτό δεν έγινε καθώς στη φυλακή που μεταφέρθηκε, σχημάτισε τη γνωστή ομάδα τρόμου: «Dillinger Gang». Η συνέχεια γνωστή. Όταν αφέθηκε ελεύθερος, αυτός και η συμμορία του, λήστεψαν όποια τράπεζα βρέθηκε στο διάβα τους. Mπορεί κάποιος να φανταστεί τον Dillinger να κρατά ένα ρόπαλο του baseball αντί για ένα όπλο κάτω από το καλόγουστο κοστούμι του;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved