To Woodstock 50 ήταν μια κωμωδία

Αυτή τη φορά είναι οριστικό. Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά μουσικά φεστιβάλ –ευτυχώς- τελείωσε πριν καν αρχίσει.

Ευθεία γροθιά στο δεξί ζυγωματικό: Η Miley Cyrus, το κύριο όνομα του φεστιβάλ, κάνει πίσω. Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες κλωτσιές στα πλευρά: O Santana, o John Sebastian, ο Country Joe McDonald, οι Raconteurs και οι Lumineers, έκαναν γνωστό πως δεν θα λάβουν μέρος. Αριστερό, λυτρωτικό uppercut και το σώμα του Woodstock 50 πέφτει στο έδαφος λιπόθυμο: O Jay-Z, ο μοναδικός John Fogerty και οι Dead&Co, επιβεβαίωσαν πως δεν θα συμμετάσχουν.

Το φεστιβάλ, από τη φυσική του έδρα στα περίχωρα της Νέας Υόρκης, θα μεταφερόταν στο Merriweather Post Pavilion, έξω από τη Βαλτιμόρη. Τρεις μουσικές μέρες, από τις 16 Αυγούστου μέχρι τις 18, θα ολοκλήρωναν με επιτυχία ή χωρίς, ένα γεγονός που από την αρχή, έζεχνε τσαπατσουλιά. Τελικά, δεν θα μπορέσουμε να βγάλουμε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα για το αν το Woodstock 50 ήταν καλή ιδέα ή όχι. Ακυρώθηκε και αυτή τη φορά είναι οριστικό.

(Woodstock '69)

«Θα ήθελα να παρακινήσω τους καλλιτέχνες όπως και τους ατζέντηδες, οι οποίοι έχουν πληρωθεί, να προσφέρουν 10% των χρημάτων τους στη HeadCount και τους σκοπούς της στο πνεύμα της ειρήνης», είπε ο Said Michael Lang, co-founder του Woodstock 50. Αυτός ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, διοργανώνει πάνω από 1000 συναυλίες και φεστιβάλ κάθε χρόνο και προσπαθεί μέσω της δύναμης της μουσικής, όπως λένε οι ίδιοι, να προωθήσει τη δημοκρατία. O λόγος που πολλοί από τους μουσικούς αποχώρησαν, ήταν οι περιορισμοί που υπάρχουν στην περιοχή, όπως η χαμηλή ένταση της μουσικής.

Το αληθινό Woodstock, όσο και να προσπαθούν κάποιοι να κερδίσουν χρήματα μέσω της αναβίωσής του, ήταν και παραμένει ένα:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved