Στο «Le Bougainville» γίνεσαι ο βασιλιάς του κόσμου

Ένας συντάκτης το είδε στο λιμάνι της Σύμης και ένιωσε σαν τον ΝτιΚάπριο στον Τιτανικό.

«Κρουαζιέρα θα σε πάω» έλεγε κάποτε ο Βαγγέλης Γερμανός. Με τι πλοίο όμως ; Αν είναι με κάτι χιλιομετασκευασμένα κρουαζιερόπλοια 40 ετών που θυμίζουν επαρχιακό ΚΤΕΛ και το βαρετό τους δρομολόγιο θα απέφευγε ακομα και το ΚΑΠΗ της γειτονιάς που ψάχνει για απόδραση, άστο καλύτερα.
 
Σίγουρα όμως το κρουαζιερόπλοιο- mega yacht της κλάσης Ponant Explorers «Le Bougainville», που κόστισε 90 εκατομμύρια ευρώ στην πλοιοκτήτρια Compagnie du Ponant Cruises και καθελκύστηκε φέτος, έρχεται στην Ελλάδα από άλλες θάλασες ( το χειμώνα κάνει κρουαζιέρες μέχρι και στην Αρκτική) και μας κάνει να σιγοτραγουδάμε ξανά την επιτυχία της δεκαετίας του '80. Το συναντήσαμε στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στη Σύμη αλλά από Δεκέμβιο ως Μάρτιο θα πραγματοποιεί ταξίδια στον Αρκτικό κύκλο.
 
 
 
Ανάμεσα σε άλλους προορισμούς του συγκαταλέγονται η Καραϊβική, η Βαλτική, η Νοτιοανατολική Ασία, η Νότια Αμερική και η Αυστραλία. Υπάρχουν επίσης τα αδερφά σκάφη Le Champlain, La Laperous και Le Kerguelen, ενώ για το 2020 αναμένονται από την ίδια εταιρεία άλλα δύο κλάσης "explorer" που πήραν τα ονόματα τους από σημαντικούς Γάλλους εξερευνητές. 
 
Το μεγέθους 131 μέτρων «Le Bougainville» , που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας της ναυπηγικής και έχει απαράμιλλη εσωτερική διακόσμηση, διαθέτει 92 καμπίνες σε 4 ντεκ με το δικό τους μπαλκόνι, το οποίο πραγματικά θυμίζει πλωτό πεντάστερο ξενοδοχείο. Για τους VIP υπάρχουν 4 σουίτες 45 τ.μ. με μοναδική θέα στη θάλασσα και ιδιωτικό κατάστρωμα. Οι 192 επιβάτες έχουν εξυπηρέτηση πεντάστερου από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό 110 ατόμων.
 
 
 
 
Το mega-yach διαθέτει ειδικό κατάστρωμα ηλιοθεραπείας με πισίνα, πτησσόμενη μαρίνα για θαλάσσια σπορ και το δικό του στόλο βαρκών τύπου "zodiac" για την αποβίβαση σε δυσπρόσιτα μέρη. Στα 4 εστιατόρια του σερβίρονται μενού απ'όλες σχεδόν τις κουζίνες του κόσμου με επιλογές για πρωινό σε μπουφέ, μεσημεριανό στο κατάστρωμα και δείπνο σε κάποιο από τα αλά καρτ εσωτερικά εστιατόρια. 
 
Ο ανοιχτός χώρος «Le Bougainville Atrium» είναι μία... πλατεία που καταλαμβάνει 2 καταστρώματα και έχει πολυέλαιο με κρύσταλλα Swarovski. Στο main lounge έκτασης 200 τετραγωνικών υπάρχει γιγαντοοθόνη led και το απόγευμα γίνονται live από πιανίστες και τραγουδιστές, ενώ μία φορά σε κάθε κρουαζιέρα (αλίμονο) διεξάγεται δημοπρασία έργων τέχνης. Οι on-board επιλογές δεν σταματούν εκεί: υπάρχει μπουτίκ δώρων-κοσημάτων 430 τετραγωνικών, θέατρο 188 θέσεων, βιβλιοθήκη, spa με ένα σύνολο υπηρεσιών και γυμναστήριο με πανοραμική θέα. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν καθημερινά τη γέφυρα και να νιώσουν γνήσιοι εξερευνητές φωνάζοντας καιρού επιτρέποντος "I'm the king of the world" όσο πλέουν με άνεση και ασφάλεια σε κάποια από τις 7 θάλασσες. 
 
Στο «Blue Eye Lounge» που βρίσκεται περίπου 3 μέτρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, στο κύτος του πλοίου, οι τυχεροί ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους βλέποντας το βυθό και να δουν-ακούσουν την υποβρύχια ζωή μέσω προβολών σε ειδικές οθόνες και ήχων από απόσταση 5 χλμ που καταγράφουν ειδικά υδρόφωνα.
 
 
 
 
Το παρθενικό ταξίδι του  «Le Bougainville» πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου και τα εγκαίνια στις 4 Ιουνίου. Και για να μην χτυπήσει σε...παγόβουνο τους μήνες που βρίσκεται στις παγωμένες βόρειες θάλασσες, είναι εξοπλισμένο με το υπερσύγχρονο sonar μεγάλων αποστάσεων «FarSounder1000» που είναι εγκατεστημένο στην πλώρη και συνδεδεμένο απευθείας με τα συστήματα πλοήγησης για να κυκλοφορεί και στα πιο επικίνδυνα νερά. 
 
Αυτή τη στιγμή μια 7ημερη κρουαζιέρα στη Μεσόγειο για το Μάιο του 2020 ξεκινά από 3500 δολάρια (500 τη βραδιά ντε), μια 8ημερη στις Σεϋχέλλες από 3800 (Δεκέμβριος 2020) και για όσους βιάζονται υπάρχει τον Οκτώβριο διαθέσιμη 7ήμερη στη Σικελία από 3900 δολάρια. Ποιος είπε ότι δεν του αρέσουν οι κρουαζιέρες;
 
 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved