Αυτά είναι τα tips για να αποκτήσεις μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωή

Όσο φροντίζεις τον εαυτό σου, τόσο κερδίζεις.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το εργασιακό πενθήμερο Δευτέρα με Παρασκευή, γίνεται μερικές φορές εξαιρετικά απαιτητικό. Ταυτόχρονα, όσο εμείς προσπαθούμε να «κουρδιστούμε» και να βρούμε τους ρυθμούς μας μέσα σε αυτό, άλλα πράγματα με ουσιαστικότερη σημασία για εμάς, όπως η οικογένεια, οι φίλοι, οι δραστηριότητες, στερούνται το χρόνο μας και εμείς την απόλαυσή τους.

Σε όλους τους τομείς της ζωής μας, υπάρχει ένα πολύ λεπτό και πολλές φορές ασαφές σύνορο, το οποίο είναι πολύ εύκολο να ξεπεράσουμε, χωρίς καν να το καταλάβουμε. Μόνο παραμένοντας μέσα σε αυτό, θα καταφέρουμε να βρούμε την ισορροπία, τη «χρυσή» τομή που θα μας επιτρέπει να κάνουμε όλα τα πράγματα που θέλουμε, χωρίς το ένα να έρχεται σε «σύγκρουση» ή να καπελώνει το άλλο.

Αν αναρωτιέσαι πώς θα καταφέρεις όλα τα παραπάνω, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να «ακούσεις» τον εαυτό σου. «Ακούγοντάς» τον, θα είσαι σε θέση να ανακατατάξεις καλύτερα τις προτεραιότητές σου και να συγκεντρώσεις την προσοχή σου σε ό,τι σε ενδιαφέρει περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς πως όσο φροντίζεις τον εαυτό σου, τόσο κερδίζεις! Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε καταγράψει μερικά απλά tips, τα οποία υπόσχονται να ισορροπήσουν με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο την εργασία, με όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου.

 

Ξεκίνα να λες «όχι»

SORROPIA 1

 

Για μερικούς ανθρώπους είναι πολύ δύσκολο να πουν «όχι». Αν είσαι ένας από αυτούς που δυσκολεύονται να αρνηθούν κάτι στον υπεύθυνο ή τους συναδέλφους τους, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα έρθεις αντιμέτωπος με τα όρια του εαυτού σου. Πριν προθυμοποιηθείς να βοηθήσεις τον οποιοδήποτε, πάρε το χρόνο που χρειάζεται για να τσεκάρεις πόσο ελαστικό είναι το πρόγραμμα των δικών σου υποχρεώσεων και αν σου επιτρέπει να «φορτωθείς» κάτι επιπλέον, μόνο τότε ανέλαβέ το. Κανείς δεν πρόκειται να προσβληθεί αν του εκφράσεις με ευγενικό πάντα τρόπο ότι δεν έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου. Να θυμάσαι πως είναι προτιμότερο να κάνεις λίγα πράγματα και καλά, παρά πολλά και… άχαρα.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved