Τα παιδικά χρόνια που πάντα ήθελες βρίσκονται ένα «κλικ» μακριά

Δεν ήμουν καλομαθημένο, αλλά το να ξυπνάς το πρωί δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση και δεν ξέρω αν θα γίνει και ποτέ. 

Θυμάμαι ακόμα το αναλογικό ξυπνητήρι στο κομοδίνο μου να χτυπάει ανελέητα με εκείνον τον ενοχλητικό ήχο που δεν θα σταματούσε αν δεν άπλωνα το χέρι για να πατήσω το κουμπί παρατεταμένα. Ακόμα πιο δύσκολη ήταν και η διαδικασία του να ετοιμαστείς για το σχολείο, αφού όχι μόνο βαριόμουν τη διαδικασία του χειροκίνητου βουρτσίσματος των δοντιών, αλλά με κούραζε και η διαδικασία του στυψίματος των πορτοκαλιών στον πλαστικό λεμονοστύφτη της μαμάς, τον οποίο πιστεύω ότι κάπου έχει κρυμμένο ακόμα μέσα στην κουζίνα.

 

Έτος 1999

Οι μέρες κυλούσαν αρκετά «βασανιστικά». Σκέψου ότι για να ακούσεις στο repeat το αγαπημένο σου τραγούδι στο CD Player ή το Walkman χρειαζόσουν μπαταρίες, σχεδόν κάθε μέρα, πόσο μάλλον όταν έπρεπε να έχεις εκτυπώσει χάρτη για να εντοπίσεις το νέο στέκι που άνοιξε, όχι σε κάποια άλλη περιοχή, αλλά… δέκα τετράγωνα πιο κάτω από το πατρικό σου. Η ταλαιπωρία βέβαια διαρκούσε, τόσο μέχρι να βρεις το στέκι, όσο και μέχρι να γυρίσεις στο σπίτι. Η διαδρομή με το λεωφορείο έμοιαζε ότι θα κρατήσει… μια αιωνιότητα και μια ημέρα, αφού δεν είχες με «τι να ξεγελάσεις» το χρόνο που χρειαζόσουν για να κατέβεις μετά από δέκα στάσεις. Βλέπεις το 1999, η πιο «έξυπνη» δυνατότητα των κινητών εκείνης της εποχής ήταν οι… κλήσεις. Άντε και το «φιδάκι».

κοτ2

 

Το «κλίμα» στο σπίτι δεν ήταν πάντοτε αυτό που θα προτιμούσες. Με το τηλεχειριστήριο να είναι η μόνη επιλογή που είχες για να το ενεργοποιήσεις από απόσταση αναπνοής, ήταν ζήτημα… ζωής και θανάτου να έχει παγάκια και παγωτά η κατάψυξη, όταν η θερμοκρασία χτυπούσε 36άρια το καλοκαίρι. Και κάπου μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, έβαζες στη συνέχεια το αγαπημένο του παιχνίδι στην πολυπόθητη κονσόλα, την οποία είχες αγοράσει με πολύ κόπο, έχοντας πρώτα «οργώσει» όλη την Αθήνα για να «ανακαλύψεις» εκείνη την οικονομική προσφορά, που δε θα προκαλέσει… εγκεφαλικό (στους γονείς) η απλησίαστη -τότε- τιμή της. Για να μη σχολιάσω την ανάλυση και τις γενικότερες δυνατότητες της τηλεόρασης, που -μέχρι πρότινος- δικαιολογούσε απολύτως τον χαρακτηρισμό «χαζοκούτι».

 

Έτος 2019

Είκοσι χρόνια μετά και μπορώ να πω ότι έχω καλομάθει. Τα παιδικά χρόνια που πάντα ήθελα, χωρίς περιορισμούς, βρίσκονται πλέον ένα «κλικ» μακριά, χάρη στην τεχνολογία. Το κουμπί στο ξυπνητήρι του κομοδίνου έχει αντικατασταθεί από το πάτημα της οθόνης του smartwatch -ή έστω του designατου επιτραπέζιου ψηφιακού ρολογιού- που σε αφυπνίζει και με το αγαπημένο σου τραγούδι. Όχι ότι… βοηθάει στο να ξυπνάς πιο εύκολα, αλλά τουλάχιστον σηκώνεσαι με άλλη διάθεση από το κρεβάτι. Την ίδια στιγμή, η άχαρη διαδικασία του πλυσίματος των δοντιών έχει μετατραπεί σε παιχνίδι με ένα «κλικ» στο κουμπί της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας, ενώ ο παρωχημένος λεμονοστύφτης άφησε -επιτέλους- τη θέση του στον σύγχρονο και ταχύτατο αποχυμωτή, που συλλέγει και τα υπολείμματα (δεν τη χάλασε τη μαμά).

Παράλληλα, χάρη στο smartphone, αλλά και στις άπειρες επιλογές σε gadget που έχεις σήμερα, όχι μόνο ακούς μουσική ασταμάτητα, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, είτε είσαι δηλαδή καθοδόν για το γραφείο και το γυμναστήριο, είτε στο μετρό, αλλά προετοιμάζεις και το «έδαφος» στο σπίτι, ενεργοποιώντας εξ αποστάσεως το νέο σου κλιματιστικό, που συνδέεται ασύρματα με το Wi-Fi. Επίσης, ελέγχεις και τις ελλείψεις των προϊόντων στον ψυγειοκαταψύκτη σου, σε περίπτωση που έχεις επιλέξει κάποιο μοντέλο, που σου δίνει τη δυνατότητα χειρισμού της συσκευής μέσω έξυπνης εφαρμογής στο κινητό ή στο τάμπλετ! Μέχρι και η ηλεκτρική σκούπα έγινε ρομπότ και με έχει καλομάθει, αφού το μόνο που χρειάζεται για να καθαρίσει είναι το άγγιγμα της οθόνης στο smartphone μου. Άσε που χάρη στις νέες τεχνολογίες, που διεισδύουν καθημερινά στις ζωές μας, μπορώ να χειρίζομαι σχεδόν τα πάντα στο σπίτι μέσω φωνητικών εντολών και… νευμάτων, από την τηλεόρασή μου και τα φώτα των δωματίων, μέχρι τις κλήσεις στο σταθερό τηλέφωνο!

κοτ3

 

Όλα ξεκινάνε από το σπίτι

Και κάπως έτσι ο… ποδαρόδρομος στην Αθήνα για την αγορά της αναβαθμισμένης παιχνιδοκονσόλας το VR καταργείται, ενώ η εμπειρία θέασης αποκτά άλλη ποιότητα, αφού το «χαζοκούτι» έχει αφήσει τη θέση στο σαλόνι για την Smart 4K TV των 55 ιντσών. Και τώρα σε ρωτάω: Με τόσες λύσεις για το σπίτι, που μου δίνουν την ευκαιρία να καταβάλλω τον ελάχιστο κόπο για να ασχολούμαι με πιο ουσιαστικά πράγματα, πως να μην καλομάθω; Παρόλα αυτά, εγώ αναρωτιέμαι ήδη για τα «απωθημένα» που θα έχω το 2039. Πάντως, είναι αλήθεια ότι όλα ξεκινάνε από το σπίτι. Ειδικά όταν έχεις τεχνολογία από τον Κωτσόβολο που σε καλομαθαίνει!

 

Και όλα αυτά μπορείς να τα αποκτήσεις, επίσης, με ένα μόλις «κλικ», αφού θα βρεις όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου, εύκολα, γρήγορα και στις καλύτερες τιμές με ένα κλικ στο site του Κωτσόβολου. Έτσι, «απωθημένα» -και μη- των παιδικών σου χρόνων, είναι διαθέσιμα είτε για να τα αγοράσεις online και να έρθουν στην πόρτα σου, είτε για να τα παραγγείλεις και να τα παραλάβεις από οποιοδήποτε από τα 93 φυσικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Όλες οι διαδικασίες, δηλαδή, γίνονται πλέον σε χρόνο «dt», εφόσον η παράδοση και η εγκατάσταση πραγματοποιείται απρόσκοπτα, χωρίς περιορισμούς, ενώ οι πολλαπλοί τρόποι πληρωμής παρέχουν την ευελιξία που χρειάζεται ο σύγχρονος καταναλωτής.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved