Τι μας περιμένει από δω και πέρα στο Game of Thrones;

Μετά το Βατερλώ του «Αθάνατου», το Εndgame με τη Cersei. Ή μήπως όχι;

Παρά το ότι έχει περάσει μία ολόκληρη εβδομάδα από την πολυαναμενόμενη μάχη του Winterfell κι ενώ κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε πάσης φύσης spoiler για το 4o επεισόδιο που βγήκε τα χαράματα, ακόμα προσπαθούμε να βγάλουμε μία άκρη για το πού οδεύει η σειρά μετά την ικανοποιητική, μεν, λίγο ευκολάκι, δε, εξαΰλωση του Night King. Ναι, «ευκολάκι», γιατί, όσο και να το σκεφτόμαστε και να προσπαθούμε να βρούμε μία ικανοποιητική δικαιολογία στο μυαλό μας γιατί συνέβη μπαμ-μπαμ σε μία μόλις μάχη, δεν μπορούμε να καταλάβουμε.

Συγγνώμη, αλλά μιλάμε για κοτζάμ Night King. Τον τύπο που προετοιμάζεται κάποιες χιλιάδες χρόνια για τη στιγμή που θα εισβάλλει στο Westeros για να αφανίσει ο,τι τολμήσει να βρεθεί μπροστά του και δεν είναι γαλανομάτικο. Ο ίδιος Απέθαντος που ωσάν ακοντιστής περίμενε (γιατί δε μας το βγάζεις από το μυαλό πως ήξερε ότι η Daenerys θα ερχόταν με τους δράκους της κι ήταν έτοιμος να ρίξει για το Χρυσό – και congratulations, δηλαδή) και εμβόλισε τον Viserion για να τον ενσωματώσει στο τάγμα του και να ρίξει το Tείχος. Δηλαδή ένας τύπος σαν και αυτόν, χρειάστηκε απλά μία μάχη, ένα επεισόδιο, 82 λεπτά, για να γίνει πάγος για μοχίτο και μετά τέλος; Δεν θα ξαναδούμε ποτέ το storyline του; Ε, όχι, αρνούμαστε να το πιστέψουμε. Για να μην μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε ότι ο Night King ήθελε 1 επεισόδιο για να σκοτωθεί αλλά η Cersei, τι; Τρία; What do we say to this scenario? Not today.

Το νέο επεισόδιο πάντως θα έχει σίγουρα προσκλητήριο νεκρών.

Όχι, ότι οι παραγωγοί της σειράς έχουν βάλει κάποια τελεία, για να είμαστε ειλικρινείς. Με μεγάλη μαεστρία σε κάθε τους συνέντευξη αποφεύγουν να απαντήσουν κάτι σχετικά με αυτό κι εμείς θα το πάρουμε σαν άλλη μία απόδειξη του ότι κάτι άλλο παίζει και πολύ πιθανόν και ο αγαπημένος stalker, Bran, να ξέρει τα πάντα σχετικά με αυτό.

Στην παρούσα φάση, όμως, τα μάτια μας βρίσκονται καρφωμένα στη Cersei και στο τι έχει μηχανευτεί η ραδιούργα χηρεύσασα για να κατατροπώσει Δρακομάνα και King in the North που έρχονται με τα όλα (ή ο,τι τους έχει μείνει) για να πάρουν την «τελευταία μάχη». Δεν αποκλείεται να τους δούμε πάλι να καταφθάνουν προεδρικά καβαλώντας τους δράκους τους για να τρομοκρατήσουν τα πλήθη, βέβαια, γνωρίζοντας για τη ύπαρξη του Σκορπιού του Qyburn, καλό θα ήταν η έλευσή τους να συμβεί με κάποιο μελετημένο σχέδιο κι όχι γιούρια, όπως όταν ο Jon είχε τη φαεινή ιδέα να τρέξει solo πάνω στον αρχηγό των Απέθαντων την ώρα που ανασταίνονταν οι νεκροί.

Η Cersei, άλλωστε, είχε πει ότι θα περίμενε ο,τι είχε απομείνει από αυτούς για να το τακτοποιήσει δεόντως, οπότε από εκείνη δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και σίγουρα θα το έχουμε (Να παίρνουν μαθήματα μερικοί μερικοί Βόρειοι). Άσχετα που έχει έναν πλήρη, ξεκούραστο στρατό από Golden Company, Ironborns και Lannisters, που αριθμητικά, τουλάχιστον, υπερέχει από τον αποδεκατισμένο πια της Δρακομάνας. Άντε να δούμε και κάνα θάνατο της προκοπής, όπως μόνο η οικογένεια Lannister ξέρει να δίνει.

 

 

Όσο για την αυτοαποκαλούμενη «Βασίλισσα» Dany, κάτι το γεγονός ότι ο Jon έχει ισχυρότερο claim στον θρόνο (που πάνω σε αυτό βάσιζε την ύπαρξή της, επί της ουσίας), κάτι το ότι έχασε το πάνω χέρι που είχε με τη Cersei λόγω του Great War, καθόλου δεν αποκλείεται να αρχίσει να τρελαίνεται σιγά σιγά και να ακολουθήσει τα χνάρια του πατρός της aka Mad King. Τώρα, τον κοσμάκη του King’s Landing θα κάψει; Τον πολυαγαπημένο (σ.σ.: το λέω και αναγουλιάζω) ανιψιό Jon; Τα πάντα όλα; Η Άκαυτη έχει αρχίσει να μη δείχνει καλά στα λογικά της και να δεις που θα τη δούμε να περνάει σε μία πιο villain πλευρά και τελικά να προσπαθούν να σώσουν το Βασίλειο από εκείνη.

Valar morghulis όπως και να 'χει. Το νέο επεισόδιο είναι κοντά. 

 

Πού ψηφίζω 2019: Μάθε με ένα κλικ πού ψηφίζεις στις Εκλογές 2019



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved