Το Subbuteo ήταν η αιτία να αποκτήσω κολλητούς για μία ζωή

Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο.

Τις προάλλες που χάζευα στο ίντερνετ, μου πετάχτηκε μία διαφήμιση με το κλασικό Subbuteo που παίζαμε όταν είμασταν πιτσιρικάδες στη γειτονιά μου. Λες και ο αλγόριθμος γνώριζε απέξω κι ανακατωτά όλο μου το 90’ς παρελθόν. Μόλις είδα αυτή τη διαφήμιση πραγματικά αισθάνθηκα σαν να μπήκα μέσα σε μία χρονομηχανή.

Την πρώτη φορά που έπαιξα αυτό το καταπληκτικό παιχνίδι ήταν επειδή ήμουν υπερβολικά περίεργος και ήθελα να πιάσω φιλία με τον γείτονα, τον γιο του γιατρού που έμενε απέναντι από το σπίτι μας, δηλαδή το πατρικό μου στο νησί.

Είχαμε πάει επίσκεψη με τη μητέρα μου για πρώτη φορά στο σπίτι τους, έτσι, υποτίθεται για να γνωριστούμε σαν οικογένειες. Το πρώτο πράγμα που είδα ήταν εκείνη η πράσινη τσόχα απλωμένη στο σαλόνι του σπιτιού τους. Αμέσως αυτό μου τράβηξε την προσοχή μιας και τότε ο πατέρας μου με πήγαινε στην παιδική ομάδα του ΟΦΗ για να μάθω να παίζω μπάλα.

 

 
 

Αυτό όμως που ήταν απλωμένο στο χαλί του σπιτιού τους δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν μιας και είχα συνηθίσει πλέον τα ηλεκτρονικά παιχνίδια με ποδοσφαιράκι. Δεν μπορούσα να διανοηθώ πόσο πολύ μπροστά ήταν το Subbuteo.

Στην ουσία το Subbuteo ήταν και η αιτία που γίναμε φίλοι με τον γιο του γιατρού. Το πρώτο πράγμα που μας έφερε κοντά κι έτσι καταφέραμε για γίνουμε κολλητοί για μία ζωή. Στην αρχή δεν ήταν εύκολο να μάθω να παίζω καλά, μιας και οι κανόνες είναι αρκετά αυστηροί και συγκεκριμένοι. Είναι λίγο βάσανο στην αρχή να το μάθεις, αλλά το παιχνίδι είναι τόσο όμορφα φτιαγμένο, οι παίκτες τόσο καλοσχεδιασμένοι, που πραγματικά θέλεις να μάθεις να παίζεις καλά.

Μετά όμως που έμαθα να παίζω καλά και μπορούσα να ανταγωνιστώ στα ίσια τον κολλητό μου τότε νέοι ορίζοντες άνοιξαν για μένα αλλά και για την φιλία μας. Μετά γίναμε πραγματικά αχώριστοι. Κάθε μέρα είμασταν μαζί και παίζαμε όλοι μέρα Subbuteo.

 

 

Η πραγματική φάση όμως ξεκίνησε όταν βάλαμε στο κόλπο κι άλλα παιδιά από τη γειτονιά. Τότε να δεις τι έγινε. Το έλα να δεις. Κάθε μέρα παίζαμε μικρά πρωταθληματάκια που τελείωναν αργά τη νύχτα. Οι μανάδες μας είχαν αρχίσει να δυσανασχετούν μιας και δεν δίναμε πλέον δυάρα για τα μαθήματα του σχολείου, το μόνο που μας ένοιαζε ήταν ποιος θα γινόταν ο καλύτερος Σουμπουτεάς.

 

 
 

Τελικά το Subbuteo αντέχει ακόμη μέσα στο χρόνο, ακόμη κι αν πλέον το έχει αγοράσει μία πολυεθνική εταιρία, το παιχνίδι υπάρχει ακόμη και αυτό είναι πολύ θετικό για τα νέα παιδιά εκεί έξω που ίσως θελήσουν να ασχοληθούν με κάτι πέρα από τα κλασικά video games.

Πλέον υπάρχουν ολόκληροι σύλλογοι και ομάδες που φτιάχνουν δικά τους πρωταθλήματα, υπάρχει ακόμη και Ά εθνική κατηγορία Subbuteo στην Ελλάδα που πραγματικά το κρατάει αληθινό.

  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved