Ο Αλέξιος του Assassin's Creed Odyssey έβγαλε την περικεφαλαία του για το Ratpack

Αποκλειστική συνέντευξη με τον Michael Antonakos, τον άνθρωπο πίσω από τον Σπαρτιάτη πολεμιστή.

16 SHARES

Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν το νέο Assassin’s Creed Odyssey δεν εξελισσόταν στην αρχαία Ελλάδα, πιθανόν να μην ήμασταν σε κατάσταση φρενίτιδας. Αυτή εδώ όμως, είναι η μεγάλη ώρα του Αλέξιου.  Ή μάλλον του Mike. Ο Michael Antonakos, είναι ο άνθρωπος κάτω από την περικεφαλαία του Αλέξιου. Σε μία Ελλάδα που βιώνει τον Πελοποννησιακό Πόλεμο και θα σε βοηθήσει να γράψεις την δική σου ιστορία. 

Λίγο πριν ξαναβγάλει το ξίφος, βρήκε χρόνο για την πρώτη του ελληνική συνέντευξη στο Ratpack

Πώς είναι να υποδύεσαι έναν Σπαρτιάτη πολεμιστή; Είχες φανταστεί ποτέ ότι θα έμπαινες σε έναν τέτοιο ρόλο;

Βασικά είναι υπέροχο συναίσθημα. Σαν παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το αίμα των Σπαρτιατών κυλάει μέσα μου, είναι η κληρονομιά μου και μου δόθηκε η δυνατότητα να υποδυθώ τον χαρακτήρα σε έναν κόσμο άλλης κλίμακας. Μάλλον πρέπει να ευχαριστήσουμε την ταινία «300» που τους έφερε ξανά στο προσκήνιο. Και ναι, η αλήθεια είναι πως με είχα φανταστεί κάποια στιγμή να παίζω έναν τέτοιο ρόλο. Δούλευα κάποιες δικές μου ιστορίες που εξελίσσονταν στην αρχαία Ελλάδα και μου ήταν πολύ ευχάριστο να ανακαλύψω πως έπαιζα έναν τόσο σχετικό με το θέμα μου ρόλο. Φαντάζομαι πως, τελικά, όταν είσαι συγκεντρωμένος για πολύ καιρό σε κάτι, γίνεται πραγματικό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. 

Μίλησε μου για την διαδικασία της επιλογής σου. Πώς σε βρήκαν και πώς έμαθες για το Odyssey;

Η οντισιόν είχε πολύ πλάκα. Έστειλα μία κασέτα από το Βανκούβερ στο Τορόντο και με ειδοποίησαν μέσα στην ίδια εβδομάδα. Έμαθα ότι έψαχναν άνθρωπο για τον χαρακτήρα τουλάχιστον 1 χρόνο και έκανα αρκετές οντισιόν με άλλους ηθοποιούς, μέχρι που τελικά κατέληξα στο capture studio για να «πιάσουν» τις κινήσεις μου για το παιχνίδι. Μετά από μερικές εβδομάδες με έφεραν για επιπλέον γυρίσματα με την στολή για το motion capture, αλλά δεν ήξερα τι παιχνίδι σχεδίαζαν. Έφτασα στο σημείο να ρωτήσω κάπου στη μέση του shooting, «Κάνουμε νέο Assassin’s Creed;». Ειλικρινά, δεν είχα ιδέα.

Και ποια ήταν η αντίδραση σου επιβεβαίωσαν ότι θα είσαι ο επόμενος πρωταγωνιστής;

Έμεινα κατάπληκτος, αλλά και ταπεινός γιατί ήξερα πως είναι βαριά η φανέλα των χαρακτήρων. Δεν ήξερα πως να ξεκινήσω, οπότε άρχισα να παρακολουθώ υλικό από τα προηγούμενα παιχνίδια και να αντιληφθώ τον κόσμο στον οποίο θα συμμετείχα. Αλήθεια, είναι μεγάλη τιμή να είσαι συνεχιστής σε ένα τέτοιο παιχνίδι με ένα εξίσου ενδιαφέρον σενάριο. Αυτό που ήθελα από την πρώτη στιγμή, ήταν να δημιουργήσω έναν χαρακτήρα που να μπορέσει ο κόσμος να συνδεθεί μαζί του. Η συγγραφική ομάδα με άφησε να δώσω στον Αλέξιο καρδιά και ψυχή. Μαθαίνεις ήδη πως είναι μισθοφόρος λόγω των γεγονότων και όχι από επιλογή. Μεγάλωσε όμως ως Σπαρτιάτης και αυτή ήταν η πλευρά που ήθελα να τονίσω.


Οπότε δεν ήσουν πολύ εξοικειωμένος με τα προηγούμενα παιχνίδια…

Ήμουν ο τύπος που έβλεπε όλο το πλάνο «απ’ έξω». Δεν είχα παίξει ποτέ ολόκληρο παιχνίδι, αλλά μου άρεσε πάντα το στυλ του και ξετρελαινόμουν με τις parkour κινήσεις των χαρακτήρων. Κατάφεραν να φτιάξουν κάτι πολύ ιδιαίτερο και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από την πρώτη στιγμή. Νομίζω πως με το να αναβιώσουν παλιούς κόσμους, δημιούργησαν μία νέα γενιά από gamers που σίγουρα αγάπησαν τα Assassin’s Creed.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να δουλεύει κανείς σε ένα τέτοιο project ;

Θα πω πως είναι διασκεδαστικό αλλά και συνάμα έχει πολλή δουλειά. Κάποιες μέρες ήταν εύκολες και άλλες σου έδιναν προκλήσεις. Ίσως το δυσκολότερο, ήταν το μέγεθος των διαλόγων. Λόγω του ότι ο κόσμος του παιχνιδιού είναι τεράστιος έχει πάρα πολλούς διαλόγους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχω πολύ λίγο χρόνο στη διάθεση μου ώστε να ξαναδώ και να μελετήσω την κάθε ατάκα. Έκανα λοιπόν ό,τι καλύτερο μπορούσα και αφοσιώθηκα στην voice director του παιχνιδιού, Sophie Anne Rooney. Το κομμάτι του motion capture ήταν σίγουρο διασκεδαστικό και έπρεπε με την Melissa Mahut (Κασσάνδρα) να αντιγράψουμε ο ένας τις κινήσεις του άλλου ώστε να δείχνουν ίδιες στα μάτια των παικτών. Ανακάλυψα πως ήταν φανταστικό και βασιστήκαμε στο teamwork. Όταν ένας από εμάς πραγματοποιούσε μία κίνηση, ο άλλος έπρεπε να κρατήσει σημειώσεις του τι είδε σαν παρατηρητής ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Αυτή η σχέση στο πλατό ήταν highlight για μένα. Φτιάξαμε μέχρι και δικό μας μυστικό χαιρετισμό με την Melissa!


Υπήρχε κάποια περίεργη ή κωμικοτραγική σκηνή στα γυρίσματα που σου έμεινε;

Θα σου πω μόνο για την σκηνή με την κατσίκα και τον αρχιληστή. Δεν θέλω να κάνω spoiler, αλλά ειλικρινά και μόνο που το σκέφτομαι βάζω τα γέλια! Θα πρέπει να περιμένεις να παίξεις το παιχνίδι για να το δεις.

Υπήρχε κάποια περίεργη ή κωμικοτραγική σκηνή στα γυρίσματα που σου έμεινε;

Θα σου πω μόνο για την σκηνή με την κατσίκα και τον αρχιληστή. Δεν θέλω να κάνω spoiler, αλλά ειλικρινά και μόνο που το σκέφτομαι βάζω τα γέλια! Θα πρέπει να περιμένεις να παίξεις το παιχνίδι για να το δεις.

Πάντως παρότι τα ελληνικά μάς έχουν απογοητεύσει σε παιχνίδια, στο Odyssey το πήγατε πολύ καλά.

Σωστά και αυτό ευθύνεται στο ότι η παραγωγή είχε την γνώση να προσλάβει Έλληνες για τους περισσότερους από τους διαλόγους. Όμως ακόμη και εγώ έπρεπε κάπως να φτιάξω την προφορά μου. Ήταν άλλωστε και ο λόγος που χρησιμοποιήσαμε μέχρι και dialect coach. Το δύσκολο κομμάτι, ήταν να δημιουργήσουμε μία ελληνική προφορά που να είναι κατανοητή. Είναι δύσκολο να προσπαθείς να χτίσεις την προφορά αλλά και παράλληλα να φροντίζεις να είναι κατανοητή.

Μάικ κάποια πράγματα για εσένα, τώρα. Από ποιο μέρος της Ελλάδας κατάγεσαι;

Είμαι Μανιάτης και ειλικρινά είμαι διπλά περήφανος. Εκπροσωπώ την οικογένεια μου, την Σπάρτη και μάλλον όλη την χώρα με το να παίζω τον Αλέξιο. Νομίζω επίσης πως είναι πολύ cool χαρακτήρας παρότι δεν υπήρξε πραγματικός. Όμως αλήθεια, μόνο υπερηφάνεια μπορείς να νιώσεις όταν περπατάς στην αρχαία Ελλάδα και την βλέπεις όπως ακριβώς ήταν.

Τι σημαίνει για σένα το να είσαι Έλληνας;

Σπουδαία ερώτηση. Ποτέ μου δεν βρήκα λέξεις για να το περιγράψω, αλλά νομίζω πως θα πω ότι είσαι «ζωντανός». Αυτό ήταν κάτι που πάντα αγαπούσα στους Έλληνες. Έχουν αυτόν τον μαγικό τρόπο να αγκαλιάζουν την ζωή με όλες τις δυσκολίες και τον αγώνα. Όσο δύσκολα και αν γίνουν τα πράγματα, βρίσκουν χρόνο για γέλια, χορούς και τραγούδια. Εκφράζουν το συναίσθημα τους και ζουν την ζωή σου στο έπακρο. Άλλωστε είμαστε ο μόνος λαός που αν κανείς σπάσει κάτι, η πρώτη λέξη είναι «Όπα!».

Τι άλλο να περιμένουμε από εσένα αυτή την περίοδο;

Πέρα από τις συμμετοχές μου στο Crossing του ABC και στο Travelers του Netflix, δεν είχα την ευκαιρία να κάνω άλλα πράγματα αυτή την περίοδο γιατί αφοσιώθηκα τα τελευταία χρόνια στο παιχνίδι. Μπορώ όμως να σου πω πως είμαι στην διαδικασία παραγωγής μίας δικής μου ταινίας που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Μήπως να τσιμπήσεις και τον ρόλο του Fassbender για το κινηματογραφικό Assassin’s Creed 2;

Σίγουρα πρέπει να σκεφτεί να βάλει τον Αλέξιο στο σίκουελ με κάποιο τρόπο! Θα ήθελα ωστόσο να συνεργαστώ πολύ με τον Fassbender. Γνωρίζω τι έχει κάνει και τον θεωρώ μοναδικό ηθοποιό.

16 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved