For the love of tequila!

Μια κουβέντα με τον Εnrique De Colsa, τον Master Distiller της Don Julio.

Πρώτα απο όλα μια προσωπική ιστορία. Ήπια τεκίλα για πρώτη φορά στα 20 μου χρόνια. Και την ήπια με όλο αυτό το ένδοξο τελετουργικό: αλάτι στο χέρι, σφηνάκι τεκίλα, ρούφηγμα στο λεμόνι. Ακόμα και με όλη την αφέλεια της νεότητας και των πάρτι … δεν μου άρεσε.

Η τεκίλα ποτέ δεν ήταν ανάμεσα στα αγαπημένα μου ποτά. Αλλά το σύμπαν έχει ενα περίεργο τρόπο να σου υπενθυμίζει το: Ποτέ μη λες ποτέ.

 

5921932 lets cocktail don julio margarita 1

 

Επιστροφή στο παρόν. Συνάντησα τον Master Distiller της Don Julio Εnrique de Colsa στο Βερολίνο, στο πλαίσιο του τελικού του World Class, και μου μίλησε για τα τεράστια άλματα που έχει κάνει η τεκίλα, τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και σε επίπεδο -εντέλει-απόλαυσης. Δοκιμάσαμε την εξαιρετική Don Julio 70 και είχα την ευκαιρία να του κάνω κάποιες ερωτήσεις.

 

 IMG 1140 min

 

Κλείνετε αισίως 15 χρόνια ως Μaster Distiller της Don Julio. Σε όλα αυτά τα χρόνια ποια είναι πραγματικά η πιο περήφανη στιγμή σας;

Ξεκάθαρα η δημιουργία της Don Julio 70, της πρώτης «Añejo Cristalino», η οποία έφερε μια επανάσταση στον χώρο της tequila. Ήξερα από τότε πως ήταν ένα πραγματικά καλό προϊόν, όμως ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα είχε τέτοιο αντίκτυπο και θα έθετε νέα standards ποιότητας σε όλη την αγορά.

 

Ποια είναι η αγαπημένη σας Don Julio;

Σχεδόν από… πάντα, έπινα την añejo on the rocks και την blanco σκέτη, αλλά τώρα τελευταία απολαμβάνω όλο και περισσότερο την Don Julio 70…

 

Όντας ένας άνθρωπος που είστε παθιασμένος με την tequila και έχοντας δοκιμάσει αμέτρητες ετικέτες, μπορείτε να μου πείτε τι είναι στα αλήθεια αυτό που ξεχωρίζει την Don Julio από κάθε άλλη τεκίλα στον κόσμο;

H απαλότητα. Ακόμα και αν η blanco μπορεί να θεωρηθεί ως η πιο «άγρια», η Don Julio θα  είναι πάντα «ευγενική» στον λαιμό σας. Επίσης είναι αυτή η ισορροπία γεύσεων που σε αφήνει ελεύθερο να δημιουργήσεις πραγματικά υπέροχα cocktails. Όταν χρησιμοποιείς Don Julio σε μια Margarita ξέρεις ότι αυτή είναι μια Don Julio Margarita και τίποτα άλλο.

 

 IMG 1123 min

 

Περιγράψτε μας την Don Julio με 5 λέξεις σε κάποιον που έχει την εντύπωση ότι η tequila είναι μόνο για σφηνάκια;

Ποιότητα, έκπληξη, αναμνήσεις, πάθος, ένα spirit που μοιράζεσαι με αγαπημένα πρόσωπα.

 

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαύσεις στο maximum την Don Julio τελικά; Σκέτη, ως mixer ή σε ένα cocktail;

Ως master distiller θα έπρεπε να απαντήσω σκέτη. Αλλά την έχω δοκιμάσει ως mixer και ως κύριο συστατικό σε τόσα απίθανα cocktails, και έτσι θα σου απαντήσω  ότι ο καλύτερος τρόπος να απολαύσεις μια Don Julio είναι με φίλους, όπως εσύ θελήσεις.

 

Αν η Don Julio ήταν άνθρωπος, θα ήταν άνδρας ή γυναίκα; Και γιατί;

Θα πω μόνο αυτό: Το brand της Don Julio δημιουργήθηκε από έναν πραγματικό άνθρωπο. Εναν μεγάλο ανδρα. Τον Don Julio Gonzalez, τον ιδρυτή μας.

 

4974288 82320 DJ Anejo IG 1

 

Ποια πιστεύετε ότι είναι η πιο έντονη bar scene στον κόσμο αυτή τη στιγμή (σχετικά με τη δημιουργικότητα και την καινοτομία);

Πολύ δύσκολη ερώτηση αυτή. Τα τελευταία 10 χρόνια έχω παρακολουθήσει από κοντά μεγάλες εξελίξεις πάνω σε τεχνικές παρασκευής cocktails καθώς και σε γεύσεις και αρώματα. Δεν θα ήμουν δίκαιος αν ανέφερα μόνο μια bar scene στον κόσμο. Γιατί σχεδόν σε όλο τον κόσμο πια συναντάμε ειδικά ποτήρια για αντίστοιχα serves, χρησιμοποιούνται συνοδευτικά που στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν μόνο στη μαγειρική από chefs, σερβίρονται ζεστά cocktails, μπαχαρικά, καπνιστά φρούτα, συναρπαστικές ζυμώσεις συγκλονιστικές διακοσμήσεις… και η λίστα συνεχίζεται!

Wow, ναι σίγουρα δεν μπορώ να επιλέξω μόνο μια.

 

IMG 1134

 

Ποιο θα ήταν το ιδανικό δώρο για κάποιον που αγαπά την tequila;

Eνα σετ από κρυστάλλινα ποτήρια για tequila. Σας παρακαλώ, μην χαραμίζετε μια καλή tequila σε σφηνοπότηρα…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved