Μια «ελληνική» Μαϊμού μεθάει τη Μαδρίτη

Ο Δημήτρης Κοντός βολτάρει στο μεγαλύτερο στέκι Ελλήνων της ισπανικής πρωτεύουσας, εκεί όπου τα κοκτέιλ συνοδεύονται με... γρύλους!

Τι σχέση έχει το Μεξικό, η Μαδρίτη, η Αμερική και η Πλατεία Μαβίλη; Μα είστε καλά; Δεν γνωρίζετε; Η παραπάνω… μίξη έχει γίνει το πιο όμορφο κοκτέιλ της πρωτεύουσας της Ισπανίας καθώς ο Άρης Nava έχει καταφέρει να παντρέψει όλα αυτά τα συστατικά και να μας κάνει να σταθούμε στη δική του «Μαϊμού» ή μάλλον «Maϊmu», όπως την γράφει για να τη διαβάζουν σωστά οι Ισπανόφωνοι.

Η «Maϊmu», λοιπόν, έχει γίνει το μεγαλύτερο στέκι Ελλήνων στη Μαδρίτη και βρίσκεται στην οδό Ruiz 21, Malasana.


30125962 10156983649056789 510833392 o

 

Ο Άρης από ένα γυμνό εξώφυλλο των «Akropols» ερωτεύτηκε την Ελλάδα και έτσι από την πόλη του Μεξικό έφτασε να φτιάχνει κοκτέιλ για το διαχρονικό «Μπρίκι» στην Πλατεία Μαβίλη. Έκτοτε πολιτογραφήθηκε Έλληνας πριν… αράξει στη Μαδρίτη και προσελκύσει τους συμπατριώτες μας που πέραν του «έρωτα» με το αλκοόλ της δικής τους πλέον Μαϊμούς μετατρέπουν το μπαράκι σε…γήπεδο όταν αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός απαιτώντας από τον Άρη να βάλει τον προτζέκτορα!

Όπως και έγινε στον πρώτο αγώνα Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης

 

Ποια είναι η σχέση σου με την Ελλάδα;

«Στην Ελλάδα ήμουν περίπου 9 χρόνια. Από μικρός μου άρεσε ότι είχε σχέση με την Ελλάδα: μυθολογία, ιστορία, μουσική. Θυμάμαι έναν δίσκο που είχε ο πατέρας μου ενός συγκροτήματος ‘The Akropols’ (το οποίο πρόσεξα γιατί είχε κάτι γυμνές γυναίκες στο εξώφυλλο) και ήταν κομμάτια του Ξαρχάκου, Χατζηδάκι, κλπ. με μπουζούκι. Ερωτεύτηκα αμέσως τον ήχο του μπουζουκιού, και μετά όλη την ελληνική μουσική, ειδικά τα ρεμπέτικα. Για όλους αυτούς τους λόγους η Ελλάδα πάντα ήταν πρώτη στη λίστα πιθανών προορισμών», μας λέει αρχικά συστήνοντάς μας τον πρώτο του έρωτα με τον ελληνικό πολιτισμό, για να συνεχίσει την «περιπλάνησή» του στην ιστορία που τον ένωσε με τη χώρα: «Φτάνω λοιπόν Αθήνα και με φιλοξένησε η Ζωή, μια φίλη φίλου -με την οποία τώρα είμαστε κουμπάροι γιατί βάφτισα την κόρη της, τη Φαίδρα- και είδα για πρώτη φορά κάτι που θεωρώ από τις πιο ωραίες αρετές της ελληνικής κουλτούρας: τη φιλοξενία. Άρχισα να πηγαίνω τα καλοκαίρια για liveακια ως τραγουδιστής flamenco και τελικά αποφάσισα να κάτσω μόνιμα, για 1-2 χρόνια (είχα γνωρίσει και μια κοπέλα, τη Δανάη) και όταν ξανακοίταξα είχαν περάσει 7 χρόνια. Και ήμουν ένας ακόμα καισαριανιώτης».


Και το Μπρίκι; 

«Μια φίλη φίλης δούλευε εκεί και μου είχε πει ότι είχε φύγει ένας μπάρμαν, οπότε κανονίσαμε να βρεθούμε με την ιδιοκτήτρια και έπιασα δουλειά εκεί. Γύρισα στη Μαδρίτη γιατί βγήκε ευκαιρία για μια δουλειά/μπίζνα που τελικά δεν έγινε και, αφού δεν βγήκε, αποφάσισα να ανοίξω δικό μου μπαρ. Απ’ την αρχή ήξερα ότι ήθελα να έχει κατά προτίμηση ελληνικό όνομα, αλλά έπρεπε να είναι κάτι που να μπορούν και οι ισπανοί να το λένε. Μια επιλογή στην αρχή ήταν Monkey Business (για το τι σημαίνει στα αγγλικά, το κομμάτι του Chuck Berry και τη ταινία των Marx Bros.) και μετά σκέφτηκα: Monkey —> Μαϊμού, ή Maïmú, όπως έπρεπε να το βάλω να το διαβάσει ένας ισπανόφωνος. (τα διαλυτικά στο ϊ δεν υπάρχουν στα ισπανικά, αλλά τα άφησα προς τιμήν των Mötörhead και Mötley Crüe)».

 

Και η σχέση σου με τους Έλληνες;

«Μερικοί ήρθανε τυχαία, επειδή έτυχε να είναι σύζυγοι γνωστών ή κάτι τέτοιο και μετά από στόμα σε στόμα. Πώς έγινε στέκι Ελλήνων; Από τη μια, φαντάζομαι ότι αισθάνονται άνετοι που μπορούν να μιλάνε τη γλώσσα τους και, παρ’ όλο που δεν είναι ‘ελληνικό’ μπαρ, η νοοτροπία είναι ελληνική. Απ’ την άλλη, το γεγονός ότι το μπαρ είναι μικρό, μου επιτρέπει να δημιουργώ μια προσωπική σχέση με τους πελάτες (που τελικά είναι πιο πολύ φίλοι, παρά πελάτες). ξέρω τα ονόματα τους, ξέρω τι πίνουν, κλπ... Κι εμένα μ’αρεσει που έρχονται γιατί νιώθω σαν να μην έφυγα από την Ελλάδα, η οποία πολλές φορές μου λείπει (αχ! να‘χα τώρα μπροστά ένα πιτόγυρο και 2 κιλά καλαμάκια!). Μερικές φορές παθαίνουν πλάκα οι Ισπανοί πελάτες που μπαίνουν και ακούν γύρω-γύρω μόνο ελληνικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα, γιατί κάποιο ΣΚ μπορεί να έχει μέσα στο μπαρ 8-10 διαφορετικές εθνικότητες».

 

Αγαπημένο σου κοκτέιλ;

«Μου αρέσουν τα κλασικά: είμαι μεγάλος fan του dry martini. Ο κόσμος εδώ στην Ισπανία δεν έχει πολύ κουλτούρα του κοκτέιλ και δύσκολα απομακρύνονται από το whisky&cola/gin&tonic».

 

30121942 10156983649096789 930902028 o

 

Πώς έφτασες ως εδώ;

«Εγώ γεννήθηκα στη Πόλη του Μεξικού, αλλά μηνών έφυγα για Αμερική, όπου μεγάλωσα μέχρι τα 8. Αλλά η μάνα μου και η οικογένεια είναι από Μαδρίτη και γι’αυτό είμαι εδώ».

 

Γιατί σερβίρεις γρύλλο σε μικρό πιατάκι;

«Γιατί σερβίρω γρύλλο: γιατί όχι»;

 

Περιηγηθείτε στη Maϊmu μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved