Στέλιος Παπαδόπουλος: Ο Έλληνας πυγμάχος που θαυμάζουν οι Σταλόνε και Ντε Νίρο

Μία συζήτηση με τον πρωταθλητή Ευρώπης για την πυγμαχία, τη ζωή στο Los Angeles και τις συμβουλές από τους Σταλόνε και Ντε Νίρο.

131 SHARES

Επιμέλεια: Άγγελος Κωνσταντούλιας

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Τι λογίζεται ως επιτυχία σε επαγγελματικό επίπεδο; Ένας παχυλός μισθός, ένα επιχειρηματικό success story, μία διευθυντική θέση που σου εξασφαλίζει όλα όσα δεν έχουν οι υπόλοιποι. Ωστόσο τι λογίζεται ως ευτυχία; Χωρίς αμφιβολία το να κάνεις επάγγελμα αυτό που έχεις ονειρευτεί από μικρό παιδί. Να φτάνεις στην κορυφή ακολουθώντας τον δρόμο που πάντα είχες στο μυαλό σου. Όπως συμβαίνει με την περίπτωση του Στέλιου Παπαδόπουλου. Από την ηλικία των 4 ετών που φόρεσε τα γάντια του μποξ, υποσυνείδητα είχε καταλάβει τον σκοπό του σε αυτή τη ζωή. Θα περνούσε τα πιο παραγωγικά του χρόνια μέσα στα ρινγκ, θα έφευγε από το πατρικό του στη Νέα Πέραμο Καβάλας για να μετακομίσει μόνιμα στο Los Angeles, θα έκανε τους Σιλβέστερ Σταλόνε και Ρόμπερτ Ντε Νίρο να υποκλιθούν στο ταλέντο του και θα αποτελούσε τον πυγμάχο που κανείς δε θα ήθελε να είχε απέναντί του.

Στη συζήτησή μας, μεταξύ άλλων, μιλήσαμε για τη ζωή του στην Αμερική, για το τι του λείπει από την Ελλάδα, για τις συμβουλές που του έχουν δώσει οι Σταλόνε – Ντε Νίρο και δε θα ξεχάσει ποτέ, για το αν θα θυσίαζε ένα επαγγελματικό συμβόλαιο για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον επώνυμο που θα ήθελε να δείρει στο ρινγκ. Spoiler Alert: Ευτυχώς δεν έχει τέτοια απωθημένα.

-Πού σε βρίσκουμε αυτήν την περίοδο; Είσαι μεταξύ Αθήνας και Los Angeles; Σε τι φάση βρίσκεσαι;

Μένω μόνιμα στην Ελλάδα και σύντομα θα επιστρέψω στις ΗΠΑ ώστε να ολοκληρώσω την προετοιμασία μου και να ξεκινήσω τους αγώνες.

-Ποιοι είναι οι μεγάλοι σου στόχοι για το 2023.

Επαγγελματικά έχουμε κάνει ένα πλάνο με αγώνες που βήμα βήμα θα μας φερει πιο κοντά στο τελικό μας στόχο. Σε προσωπικό επίπεδο, το μόνο που θέλω είναι να έχω υγεία και είμαι σίγουρος πως όλα τα υπόλοιπα θα τα καταφέρω.

-Θα θυσίαζες μία επαγγελματική καριέρα και ένα συμβόλαιο για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Η αλήθεια είναι ότι δε θα θυσίαζα την επαγγελματική καριέρα και ένα μεγάλο συμβόλαιο για να κατακτήσω ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι τεράστια τιμή η συμμετοχή και ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Αναφορικά με την πυγμαχία, όσοι κατεβαίνουν για μία διάκριση και μετάλλιο στην Ολυμπιάδα είναι για να εξασφαλίσουν μετέπειτα ένα μεγάλο συμβόλαιο και να κάνουμε μία επαγγελματική καριέρα. Εγώ γιατί να επιλέξω τον αντίστροφο δρόμο και να το κάνω ανάποδα;


-Ποιες είναι οι συμβουλές που σου έχουν δώσει ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Σταλόνε αναφορικά με την πυγμαχία και τη ζωή;

Το να συναντήσεις από κοντά δύο τέτοιους stars είναι πραγματικά ευλογία. Δεν τους ενδιαφέρει το starιλίκι και να το παίξουν κάποιοι. Είναι απλοί άνθρωποι αλλά ταυτόχρονα τους σέβεσαι για όσα έχουν πετύχει. Οι συμβουλές που μου έχουν δώσει και δεν τις ξεχνάω ποτέ είναι δύο: «Πίστευε ότι το αξίζεις και το σύμπαν θα σου το δώσει απλόχερα» και «Ποτέ μην τα παρατάς ακόμα και όταν πιστέψεις ότι όλα τελείωσαν».

-Ποιος είναι ο επώνυμος που θα ήθελες να δείρεις στο ρινγκ;

Ευτυχώς δεν έχω τέτοια απωθημένα, χαχα!

-Ποια είναι η καθημερινότητά σου;

Μου αρέσει να ξυπνάω νωρίς το πρωί να φτιάχνω το πρωινό μου και να διαβάζω. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν πρωινός τύπος. Έπειτα πηγαίνω στην πρωινή προπόνηση, κάποιες μέρες είναι τρέξιμο κάποιες άλλες ενδυνάμωση, το μεσημέρι γυρνάω σπίτι για ξεκούραση και ετοιμάζομαι για την απογευματινή μου προπόνηση που είναι η πυγμαχία. Στον ελεύθερό μου χρόνο, μου αρέσει να περνάω χρόνο στο σπίτι με την κοπέλα μου και με φίλους. Οι Κυριακές για μένα είναι η μέρα της χαλάρωσης. Δεν έχω προπόνηση και κάνω δραστηριότητες που με γεμίζουν.

-Τι είναι αυτό που σκέφτεσαι όταν μπαίνεις στο ρινγκ;

Ότι η νίκη θα με φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό στόχο μου και δε θα αφήσω κανέναν να μπει εμπόδιο σε αυτό που θέλω να πετύχω.

-Υπάρχει κάποιος αντίπαλος που να σε έχει τρομάξει πριν ακόμη τον δεις στο ρινγκ;

Δεν τρομάζω εύκολα. Πέρα από την πλάκα, δε μου έχει τύχει κάτι τέτοιο ακόμη στην καριέρα μου.

-Από τη Νέα Πέραμο Καβάλας στο Los Angeles. Πόσο εύκολα μπορεί να προσαρμοστεί ένα παιδί από την επαρχία στην «Πόλη των Αγγέλων»;

Είτε είσαι από την Καβάλα είτε είσαι από την Αθήνα, πάντα η προσαρμογή σε μία ξένη χώρα είναι δύσκολη για ένα νέο παιδί. Θέλει επιμονή και προσήλωση στο στόχο για να μην επηρεαστείς. Αν μείνεις απόλυτα συγκεντρωμένος δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρεις.

-Ποιος είναι ο διάσημος που έχεις δει από κοντά και να πεις πως τον ακολουθεί αυτή η μαγεία; Δηλαδή τον έβλεπες και έλεγες είναι σταρ;

Χωρίς αμφιβολία ο Σιλβέστερ Σταλόνε. Μόνο όποιος τον δει από κοντά, μπορεί να καταλάβει τι είναι αυτό που αισθάνεσαι όταν τον βλέπεις.

-Τι είναι αυτό που θα θυσίαζες ώστε να φτάσεις στην κορυφή του κόσμου;

Θα θυσίαζα τα πάντα ώστε να φτάσω στην κορυφή. Για εμένα είναι μονόδρομος.

-Ποιο είναι το κομπλιμέντο που δε βαριέσαι ποτέ ν’ ακούς;

Όταν μου λένε ότ τους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο πυγμαχώ. Δηλαδή το στυλ μου και ο τρόπος που κινούμαι πάνω στο ρινγκ.

-Θεωρείς πως αυτός ο δυναμισμός που βγάζεις είναι sexy και για τις γυναίκες; Λειτουργεί ως αφροδισιακό;

Νομίζω πως ναι. Έχω την εντύπωση ότι σε όλες τις γυναίκες αρέσει ένας δυναμικός άντρας και αν μη τι άλλο το σπορ μας είναι κατεξοχήν δυναμικό

-Τι είναι αυτό που σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα όταν είσαι στην Αμερική και τι είναι αυτό που σου λείπει από την Αμερική όταν είσαι στην Ελλάδα;

Όταν είμαι στην Αμερική αυτό που μου λείπει περισσότερο είναι οι δικοί μου άνθρωποι. Αντίστροφα αυτό που μου λείπει από την Αμερική όταν βρίσκομαι Ελλάδα είναι το συναναστρέφομαι με πρώην αλλά και με τωρινούς παγκόσμιους πρωταθλητές και να μοιράζομαι το ρινγκ μαζί τους.

-Ποια είναι η συμβουλή που θα έδινες σ’ ένα νέο παιδί που θέλει να ξεκινήσει ν’ ασχολείται με την πυγμαχία;

Είναι ένα μαγικό άθλημα το οποίο σε βοηθά να κατανοήσεις τα όρια του εαυτού σου, σου προσφέρει ευεξία πνευματική, αρμονία στην κίνηση και εκτός από το να σε γυμνάζει σε κάνει καλύτερο ως άνθρωπο.

131 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved