Και άμα γίνει zombie apocalypse τι κάνουμε; Απλά τρέχουμε;

Αχρείαστο να είναι, αλλά έχουμε οδηγό ώστε να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο.

Όχι, δε θέλω να φέρω την καταστροφή. Ούτε και να σπείρω τον πανικό με μία πανδημία σε on-going κατάσταση. Το παρόν θέμα είναι ουσιαστικά άμεση απόρροια των κινηματογραφικών μου ευαισθητοποιήσεων και μιας που συνάντησαν έστω και στην πολύ γενική τους έννοια την πραγματικότητα, είναι μια καλή ευκαιρία να προετοιμαστούμε για παν ενδεχόμενο. Πες ότι ξαφνικά έρχεται η αποκάλυψη. Ένα πλανητικό σώμα έρχεται σε σύγκρουση με τη Γη. Μία πυρηνική καταστροφή, τέλος πάντων. Να μην έχεις ένα, δύο, τρία βήματα στο μυαλό σου; Αχρείαστο να είναι, αλλά κατάλαβες. Προσέχουμε για να έχουμε.

Αν έχεις παρακολουθήσει Walking Dead, σίγουρα έχεις μία καλή βάση στη γενική δομή των πραγμάτων. Σε μία περίπτωση που η αποκάλυψη είναι γεγονός, έχεις πολύ συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να διασφαλίσεις και, μάλιστα, στις πρώτες μέρες.


Καταφύγιο

Δεν ξέρουμε αν η απειλή έχει σάρκα και οστά, όμως, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έχεις ένα ασφαλές μέρος, το οποίο να αποτελεί τη βάση σου. Δε χρειάζεται να μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς σαρκοφάγα ζόμπι για να καταλάβεις πόσο σημαντική είναι η προστασία σου. Όποια και να είναι η αιτία της καταστροφής, σε λίγο καιρό, η μεγαλύτερη απειλή θα είναι πάλι οι άνθρωποι. Επιζώντες που θα έχουν σκληρύνει ή που θα έχουν επιτρέψει τα χειρότερά τους ένστικτα να βγουν στην επιφάνεια και να μην καταλαβαίνουν τίποτα στο διάβα τους. Η εξοχή ίσως αποτελεί την καλύτερή σου ελπίδα. Οι πόλεις είναι πηγμένες από κόσμο, άρα και από πτώματα και πιθανούς εχθρούς,και δε θα είναι ασφαλείς από πολλές απόψεις. 

Τροφή

Ξέχνα οτιδήποτε πεντανόστιμο. Τηγανητά κοτόπουλα, πατατούλες από φαστφουντάδικα, σουβλάκια είναι πολυτέλειες που λογικά θα κάνουν καιρό να επιστρέψουν. Αν επιστρέψουν. Σε μία αποκάλυψη, πρέπει το φαγητό να το βλέπεις ως καύσιμο. Είναι ο τρόπος να κρατάς τον οργανισμό σου λειτουργικό, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να επιβιώνει. Οπότε, η λέξη-κλειδί είναι μία: κονσέρβες. Ειδικά τις πρώτες μέρες του χάους, πολλά τρόφιμα θα παραμένουν στα ράφια των μαγαζιών. Και που θα έχουν κάνει όλοι επιδρομές, δε θα έχουν προλάβει να αδειάσουν τα πάντα. Το στοίχημα για αρχή είναι να μπορέσεις να κουβαλήσεις όσες περισσότερες κονσέρβες μπορείς πηγαίνοντας στο καταφύγιό σου. Από εκεί, θα αρχίσεις τις επιδρομές σε κάθε σημείο που πιθανώς έχει κάτι φαγώσιμο. Σκέψου τα πάντα, μέχρι και τους αυτόματους πωλητές στους σταθμούς, στα βενζινάδικα και στις -πρώην- εταιρείες. 


Νερό

Ενδεχομένως να σκέφτεσαι ότι το νερό τουλάχιστον θα είναι εύκολη υπόθεση, αλλά όχι. Ίσως πρόκειται για μία από τις πιο ύπουλες post-apocalyptic καταστάσεις. Και τι εννοώ. Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα σε τι κατάσταση θα είναι το τρεχούμενο νερό. Εύκολα μπορεί να είναι μολυσμένο, κάτι που με τη σειρά του θα οδηγήσει σε μολύνσεις. Σκέφτεσαι να έχεις επιβιώσει από πυρηνική καταστροφή και να «πας» από μόλυνση; Κρίμα. Γι’ αυτό, προσπάθησε να αποθηκεύσεις όσα περισσότερα συσκευασμένα μπουκάλια μπορείς. Αν, τώρα, τα πράγματα είναι δύσκολα και πρέπει αναγκαστικά να επιστρατεύσεις το θέμα λίμνη, μην ξεχάσεις πρώτα να βράσεις το νερό για να το αποστειρώσεις και να σκοτώσεις ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς. Υ.Γ. Η φωτιά θα σε βοηθήσει τόσο να μαγειρεύεις και να απολυμαίνεις όσο και να προστατεύεσαι από ζώα.

apokalipsi00

Όπλα

Προ αποκάλυψης, μπορεί να ήσουν ο πιο φιλειρηνιστής. Ο ίδιος ο Γκάντι ίσως συντρόφευσε τον ύπνο σου κοσμώντας το προσκεφάλι σου. Τώρα, όμως, θα τα αφήσεις όλα πίσω σου, αν θες να ζήσεις άλλη μία μέρα να διηγηθείς τις ιστορίες σου. Με την κοινωνία κατεστραμμένη και τους νόμους να μην υφίστανται πια, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι οι άνθρωποι θα παραμείνουν «άνθρωποι». Χρησιμοποίησε ό,τι μπορείς. Ακόμα και πράγματα στα οποία δεν πήγαινε ο νους σου. Έναν σωλήνα, για παράδειγμα. Οχύρωσε την άμυνά σου.

Ομάδα

Το team σου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά σου αλλά και στη ζωή σου στο σύνολο. Όσο περισσότερους έμπιστους ανθρώπους έχεις κοντά σου τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητές σου να επιβιώσεις άλλη μία μέρα. Μοίρασε σωστά τις αρμοδιότητες ανάλογα με τις ικανότητες του καθενός αλλά και τις ανάγκες της διαβίωσης. Μαγειρική, ψάρεμα, scouting, τσίλιες, εκπαίδευση άμυνας και πολεμικών τεχνών, κ.α. Αν βρεις κάποιον με ιατρικές γνώσεις, εκτίμησέ τον ακόμα περισσότερο. Θα τον χρειαστείς.

 The Big Bang Theory Good Luck GIF

Όταν θα περάσει το πρώτο κύμα -και σοκ- πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα. Δεν ξέρεις πότε θα τελειώσει όλο αυτό, επομένως η επένδυση του χρόνου σου στην καλλιέργεια είναι Νο1 προτεραιότητα για να εξασφαλίσεις σταθερές πηγές τροφής για όταν οι κονσέρβες θα αρχίσουν να εξαφανίζονται. Μην παραμελήσεις, επίσης, την καταγραφή των ημερών. Καλό είναι να κρατάς ημερολόγιο για να έχεις αίσθηση του χρόνου. Αυτό θα σε βοηθήσει και στην καλλιέργεια για να ξέρεις πότε είναι η κατάλληλη εποχή για να φυτέψεις ή να θερίσεις.

Καλή τύχη!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved