Bill Hickman: Ο stuntman driver που δεν ήξερε τι σημαίνει συμπλέκτης

Αν θέλεις καλό car chase, φώναξε τον Hickman.

Στην καριέρα του ο Bill Hickman ο μέγας είχε βγάλει ταινίες όπως το Bullitt και το Rebel Without a Cause. Αυτά από μόνα τους θα μπορούσαν να μας κάψουν τον εγκέφαλο και να μας πείσουν πόσο σημαντικός κασκαντέρ υπήρξε μέσα στην ιστορία της μεγάλης οθόνης.

Το σκηνικό; Μα κάπου στα 60’ς στο Σαν Φρανσίσκο, η μουσική του Lalo Schifrin ουρλιάζει, ο περίεργος τύπος με τα χοντρά γυαλιά κουμπώνει ξαφνικά με ένα κλικ τη ζώνη ασφαλείας του, σανιδώνει την μαύρη Dodge Charger και αρχίζει η τρέλα.

Όλα τα αυτοκίνητα που απολαύσαμε στο Once Upon A Time In Hollywood

 

Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία των κυνηγητών με αυτοκίνητα στον κινηματογράφο μιας και η παραπάνω σκηνή είναι από το Bullitt, την ταινία ορόσημο του Steve McQueen, την ταινία που έδειξε το δρόμο σε όλες τις μεταγενέστερες φλωριές που κατέκλυσαν με τους πλαστικούς τους προφυλακτήρες και τα νέον εμετικά φωτάκια τους τα πάντα.

Αχ, εκείνη η Mustang GT 390 μου έχει κάτσει εδώ και δεν φεύγει με τίποτα. Λες και είναι βραχνάς.

Πότε όμως ανακάλυψα τον τρελάκια Hickman; Όταν έβλεπα την ταινία The Seven-Ups, αναγνώρισα τον ίδιο περίεργο τύπο (μοιάζει λίγο με παιδόφιλο η αλήθεια είναι) που οδηγούσε εκείνη την μαύρη Dodge στο Bullitt και προσπαθούσε να ισοπεδώσει το μπάτσικο του Roy Scheider.

Η διαχρονική αξία του James Gandolfini

 

Τα μαλλιά μπορεί να είναι λίγο πιο μακριά αλλά η φάτσα κρατάει ακόμη εκείνη την Mount Rushmore απάθεια που με τρελαίνει.

Το όνομα του είναι Bill Hickman και ίσως να είναι ο πιο διαβόητος, άφοβος, ζουρλομανδυακός, απεριόριστος, παρανοϊκός στάντμαν αυτοκινήτων που έχει υπάρξει σε ολόκληρο το σύμπαν.

Πρώτο χτύπημα; The Wild One, στην ταινία με πρωταγωνιστή τον Brando, ο Hickman κάνει έναν μηχανόβιο συμμορίας, μετά βρέθηκε στο πλατό του Rebel Without A Cause κι έδειξε στον James Dean πως καρφώνουν το λεβιέ ακόμη κι αν έχει σπάσει ο συμπλέκτης, και μετά ο καημένος πήγε και κάρφωσε με την Porsche 550 Spyder πάνω στο μοιραίο φορτηγό κάπου στον 46 της Καλιφόρνια.

Ο Hickman ήταν μόνο μερικά λεπτά πίσω του και ήταν ο πρώτος που έβγαλε τον Dean νεκρό από το αμάξι. Σκέτος Άγγελος του Θανάτου ο Χικ.

Η εξημέρωση του Dodge 1970 Challenger

 

«Άκουσα την τελευταία ανάσα που έβγαλε από τα πνευμόνια του». Μετά από αυτό ο Hickman δεν κοιμήθηκε για έξι εβδομάδες σερί.

Κάτι σαν ένας real life Cliff Booth (ναι αυτός από το Once Upon A Time in Hollywood που κάνει ο Pitt) o Hickman έβγαζε το μεροκάματο του τρόμου μπροστά από τις κάμερες στα 60’ς.

Καθάριζε για τους ηθοποιούς στις δύσκολες σκηνές.

Και μετά ήρθε το ΤΡΕΝΟ. Ποιο τρένο; Μα αν δεν έχεις δει το The French Connection τότε καλό είναι να σταματήσεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο και να πας να γίνεις σουβλατζής (δεν έχω κάτι με τους σουβλατζήδες).

H Aston Martin DB5 επιστρέφει χωρίς τον James Bond

 

Η απόλυτη σκηνή κυνηγητού με αυτοκίνητο: Ο Gene Hackman σαν Jimmy “Popeye” Doyle έχει πάρει στο κατόπι ένα ολόκληρο τρένο μέσα στους γεμάτους κίνηση δρόμους της Νέας Υόρκης (ναι κι όμως δεν είχαν κόψει την κίνηση στα γυρίσματα, άλλο πράμα τότε οι ταινίες σου λέω, όχι σαν τις τωρινές φλωριές που πρέπει να πάρουνε άδεια κι από τον Πάπα για να γυρίσουνε μία σκηνή με παιδικό πατίνι κι αυτή ψεύτικη και περασμένη από χίλια κομπιούτερ). Και ποιος είναι μέσα στο αυτοκίνητο στην πραγματικότητα; Μπράβο αστέρι μου: Ο Bill Hickman οδηγάει σαν Ουρούκ Χάι μέσα στις γραμμές τους τρένου με 100 χιλιόμετρα την ώρα και μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο είναι ο σκηνοθέτης (άλλο μουρλοκομείο) William Friedkin και τράβηξαν τη σκηνή one take.

Ο Γιώργος Φούντας και άλλοι 9 που παραλίγο να υποδυθούν τον James Bond

 

Αυτό που σου μένει να κάνεις, μικρέ σουβλατζή, είναι να σηκώσεις το ποτήρι σου στον άρχοντα Bill Hickman και να τον ευχαριστήσεις που είναι υπεύθυνος για όλα σου τα παιδικά όνειρα.

Τρέχα δες τώρα το French Connection.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικά από τα πιο απίστευτα κασκαντεριλίκια του θεού bill Hickman:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved