Όλα όσα θα μπορούσες να μάθεις δίπλα στον Tony Stark

Μαθήματα ζωής από τον Iron Man.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια ο Robert Downey Jr. να έχει κάνει τον Tony Stark πραγματικά γνωστό στο ευρύ κοινό μέσω του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, όμως ο χαρακτήρας του είναι ζωντανός και πάντα σε επιφυλακή για την προστασία αθώων πολιτών, για πάνω από 50 χρόνια

Ο Iron Man, ένας από τους βασικούς υπερήρωες των Avengers, είναι αυτό που θα ήθελε ο καθένας να είναι. Ένας ήρωας της καθημερινής ζωής, με προσωπικές επιτυχίες που δούλεψε ή έβαλε το μυαλό του να δουλέψει, για να είναι αυτό που είναι σήμερα.

 

 

Μπορεί αυτός ο φανταστικός χαρακτήρας να είναι σχεδόν τέλειος όσον αφορά τον συνδυασμό της αυτοπεποίθησης, της εξυπνάδας και της εύκολης πρόσβασης στην καλύτερη τεχνολογία του κόσμου, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε και εμείς να γίνουμε ηγέτες, με καλή αίσθηση του χιούμορ και σωστοί επαγγελματίες. Σε αυτό, μας βοήθησε ο ίδιος ο Tony Stark, ή ο Iron Man μέσα από τα λόγια του και τις πράξεις του.

Μάθημα 1ο: Ποτέ μην τα παρατάς 

Η αποτυχία μπορεί να μας κάνει πιο δυνατούς. Κάθε λάθος μας, μπορεί να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία. Όταν o Iron Man χτυπήθηκε από τον Whiplash, η στολή του αποδείχθηκε ανεπαρκής. Δύο χρόνια αργότερα, στους Avengers, όταν χτυπήθηκε από τον Thor, η στολή του απορρόφησε τον κεραυνό του και τον μετέτρεψε σε όπλο του.

Image result for iron man gif

 

Μάθημα 2ο: Χρησιμοποίησε το χρόνο σου και την ενέργειά σου σε κάτι δημιουργικό

Όταν ανάρρωσε από το τραύμα του που παραλίγο να τον σκοτώσει σε άλλο Γαλαξία, ο Tony Stark δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Τι έκανε; Έφτιαξε 30 νέες στολές που ήταν ικανές να τον προστατέψουν από κάθε μεγάλη καταστροφή. Έκανε φίλους του το άγχος και την ένταση και βγήκε κερδισμένος. 

 

image9.gif

 

Μάθημα 3ο: Κάνε τα μαθήματά σου

Ποτέ δεν μας άρεσε να κάνουμε εργασίες στο σπίτι, όμως ξέρουμε καλά πως, αν όχι όλες, τότε αρκετές, ήταν χρήσιμες. Ο Tony Stark ήταν πάντα διαβασμένος, όπως τότε όταν ήξερε πως θα βρει τον Loki και πως να εντοπίσει το Tesseract. Αυτό το κατάφερε γιατί κατάλαβε το σχέδιο των εχθρών του από το διάβασμα της ακαδημαϊκής εργασίας ενός επιστήμονα που είχε πέσει θύμα απαγωγής. «Είμαι ο μόνος που είναι διαβασμένος;», ρώτησε με το γνωστό του ύφος.

Image result for iron man gif

 

Μάθημα 4ο: Να έχεις πάντα ένα εναλλακτικό σχέδιο

Ο Captain America είχε πει για τον Tony Stark πως βρίσκει πάντα μία διέξοδο σε μία δύσκολη κατάσταση. Βρίσκει πάντα ένα σχέδιο αν το πρώτο ή το δεύτερο δεν πάει έτσι όπως έχει σχεδιαστεί θα πούμε εμείς. Θυμήσου όταν κάλεσε την Iron Legion να βοηθήσουν σε μάχη ή όταν χειρίστηκε τη στολή του χωρίς να είναι μέσα μέσα σε αυτή για να σώσει αθώες ζωές.

Μάθημα 5ο: Ποτέ μη διστάζεις

Στο τέλος της πρώτης ταινίας των Avengers, ένα κύμα από εξωγήινα διαστημόπλοια πετούν πάνω από το Stark Tower. Εκείνος δεν περιμένει για την υπόλοιπη ομάδα να εμφανιστεί και άρχισε να παλεύει μόνος του απέναντι σε έναν ολόκληρο στρατό

image2 2 e1552056779260

Μάθημα 6ο: Να έχεις πάντα μακροπρόθεσμα σχέδια

Αυτό που ταλαιπωρούσε το μυαλό του Tony Stark μετά την πρώτη εισβολή εξωγήινων, ήταν με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει μια δεύτερη εισβολή, κάτι που πίστευε πως θα συμβεί. Είναι πολύ εύκολο να επαναπαυτείς μετά από μια νίκη και μπορείς επίσης πολύ εύκολα να χάσεις τον δρόμο σου και την συγκέντρωσή σου. Μπορεί να μην κέρδισε, όμως η στολή του τα έβαλε με τον Thanos και τον δυσκόλεψε αρκετά και αυτό γιατί, τα προηγούμενα 6 χρόνια, δούλευε για να αντιμετωπίσει μια τέτοια δύναμη. 

Αν δεν είχες κάποιον να σου μιλήσει για αυτά τα μαθήματα ζωής, τότε μόλις απέκτησες έναν από τους καλύτερους δασκάλους. Τον Tony Stark. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved