«Μα δεν μπορώ με προφυλακτικό...»

Αυτή και άλλες 4 φράσεις που πρέπει να σε κάνουν να τρέξεις μακριά. 

Η 1η Δεκεμβρίου, εκτός από την έναρξη του πιο εορταστικού μήνα της χρονιάς, έχει καθιερωθεί από το 1988 ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, μιας ασθένειας, που υπήρξε ιδιαιτέρως απειλητική τις δεκαετίες του ’80 και ’90, και για τον Δυτικό κόσμο, και της οποίας τα ποσοστά εκδήλωσης προς μεγάλη μας ικανοποίηση έχουν αρχίσει να μειώνονται.

Με πρόληψη και κατάλληλη ιατροφαρμακευτική φροντίδα, τα άτομα που προσβάλλονται από τον HIV μπορούν πλέον να έχουν μία φυσιολογική ζωή. Ωστόσο αυτή είναι και η μεγάλη παγίδα. Μιας και τα κρούσματα του ιού έχουν αρχίσει να ελαττώνονται σημαντικά οι νέοι ενημερώνονται όλο και λιγότερο με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει στο σημείο μέχρι και να αγνοούν την ίδια την ασθένεια με καταστροφικά αποτελέσματα.

Και μιας και ο κύριος τρόπος μετάδοσης είναι η σεξουαλική επαφή, παρακάτω, σου έχω 5 ατάκες την ώρα του σεξ, που αν τις ακούσεις, καλό θα ήταν να… φύγεις με ελαφριά πηδηματάκια.

 

tenor

 

1. «Σόρι δεν έχω προφυλακτικό»

Τι εννοείς δεν έχεις προφυλακτικό; Ή θα πας να πάρεις ή θα σηκωθώ να φύγω. Βέβαια στην προκειμένη φταις κι εσύ, διότι στο 2018 που βρισκόμαστε και πια αποχαιρετάμε, δε νομίζω να θεωρείται ακόμα ταμπού να έχει μία γυναίκα προφυλακτικά στην τσάντα της. Σας παρακαλώ δηλαδή.

 

2. «Έλα μωρέ μόνο για μία φορά»

Είναι αρκετή για να γίνει το κακό. Όχι μία φορά αλλά ακόμα και μισή. Ξέρεις ότι ο ιός ή οποιοδήποτε άλλο αφροδίσιο νόσημα μπορεί να μεταδοθεί και με προσπερματικά υγρά έτσι; Απλά το αναφέρω.

 

3. «Μα θα προσέχω»

Το θέμα φίλη μου δεν είναι να μη μείνεις έγκυος, που είναι κι αυτό σε περίπτωση που δε θέλεις να γίνεις μητέρα, αλλά το ζήτημα ξεφεύγει από το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης. Πρόκειται για την ίδια σου την υγεία την οποία και ρισκάρεις. Να το ξανασκεφτόσουν;

 

Διάβασε όλα τα αφιερώματα της DPG Media για την Παγκόσμια Ημέρα του AIDS εδώ.

 

4. «Κάνω εξετάσεις δύο φορές το χρόνο»

Πρώτον δεν μπορείς να ξέρεις αν όντως λέει αλήθεια και δεύτερον δεν μπορείς να είσαι καλυμμένη με ΜΟΝΟ δύο φορές το χρόνο. Και την προηγούμενη μέρα να βγήκαν τα αποτελέσματά του, και πάλι θα πρέπει να τον αμφισβητήσεις.

 

5.«Μα δεν μπορώ με προφυλακτικό»

Να μπορέσεις. Εδώ σε θέλω μάστορα!

 

Διάβασε όλα τα αφιερώματα της DPG Media για την Παγκόσμια Ημέρα του AIDS εδώ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved