Η «εναλλακτική» Εθνική Ελλάδος που θα κατεβάσουμε αν την πάθουμε όπως οι Δανοί

Με τέρμα Πέτρο Αλισσανδράτο και επιθετικό δίδυμο Πίου-Μπιλ Σερέτη, δεν έχουμε να φοβηθούμε ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.

Η ιστορία είναι λίγο–πολύ γνωστή: οι διεθνείς Δανοί ποδοσφαιριστές είναι σε μεγάλη κόντρα με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας (σαν τον Τζιοβάνι με τον Καρεμπέ ένα πράγμα, «ναι έχουνε κόντρα»), για θέματα που έχουν να κάνουν με πριμ, χορηγικές συμφωνίες και διάφορα άλλα θέματα κυρίως οικονομικής φύσεως και αρνήθηκαν να παίξουν στην Εθνική στο φιλικό με τη Σλοβακία. Για να αποφύγει την καμπάνα της ΟΥΕΦΑ, η ΕΠΟ της Δανίας επιστράτευσε ερασιτέχνες, παίκτες από τη δεύτερη και τρίτη κατηγορία, μέχρι και παίκτες φούτσαλ, οι οποίοι έπαιξαν αξιοπρεπώς στην ήττα με 3-0 από τους Σλοβάκους.

Τι επαγγέλλονται οι συμπαθείς Δανοί διεθνείς της καρδιάς μας;  Ανάμεσά τους βρίσκουμε μαθητές Λυκείου, γραμματέα, σύμβουλο ασφαλίσεων, ξυλουργό, βοηθούς καθηγητή, αναλυτή δεδομένων, υπάλληλο σε κλαμπ αναψυχής, φύλακα, λογιστή, ιδιοκτήτη εταιρείας, youtuber και καναδυό άνεργους, που πρέπει να είναι η ντροπή των Δανών, αφού τα ποσοστά ανεργίας στη συμπαθή χώρα με το ζόρι υπερβαίνουν το 3%.

 

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας

Μια μέρα, ένα αντίστοιχο πρόβλημα χτυπά την πόρτα της Εθνικής Ποδοσφαίρου της Ελλάδας. Κι ότι οι διεθνείς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και λόγω της κόντρας με την ΕΠΟ, αποφασίζουν να μην κατέβουν στα προσεχή παιχνίδια. Πέρα από το υπέροχο ξεκατίνιασμα που θα ζήσουμε στα social media, τα sites, τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων και τις εκπομπές επικοινωνίας στα ραδιόφωνα, τους Γιακουμάτους, τους Λοβέρδους και τους Τραγάκηδες που θα ξεσαλώνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και τις επερωτήσεις που θα γίνουν μέχρι και στη Βουλή, θα αναγκαστούμε κάποια στιγμή να στελεχώσουμε την Εθνική με παίκτες. Αλλά με μια βασική διαφορά με τα γατάκια τους Δανούς: ότι η δική μας Εναλλακτική Εθνική, η απάντηση σε κάθε ερώτηση, η λύση σε κάθε πρόβλημα, όχι απλά θα είναι πολύ «μπαλωμένη», αλλά κάποιοι θα έλεγαν ότι θα μπορούσε να είναι και καλύτερη από την «κανονική Εθνική».

 

Σε διάταξη 4-4-2, μια πιθανή 11άδα θα ήταν η εξής: 

1. Τερματοφύλακας: Πασχάλης Τσαρούχας

Η ομάδα ξεκινάει από τον τερματοφύλακα και στην περίπτωση αυτή ξεκινάει με «Κέρβερο» κάτω από τα γκολπόστ. Ο τηλεοπτικός «Πέτρος Αλισσανδράτος» από το «Παιχνίδι της Συγνώμης» του Μανούσου Μανουσάκη, έπαιξε μεγάλη μπάλα εντός γηπέδων αλλά εκτός (εκεί όπου δεν κατάφερε να αποκρούσει τις επιθέσεις της Τζίνας Αλιμόνου), έπιανε τα πέναλτι σαν στραγάλια και έριξε χιλόπιτα στην Ίντερ.

ezgif 4 b3a41b966f 

 

2. Δεξί μπακ: Κώστας Καραμανλής

Καταπίνει χιλιόμετρα. «Τρώει» για κολατσό τους αντίπαλους επιθετικούς. Δεμένο κορμί, ατέλειωτα πλεμόνια, χαμηλό κέντρο βάρους. Είναι ταχυδύναμος και παίζει ολόκληρη τη ΔΕΞΙΑ πτέρυγα, με μοναδικό ελάττωμα ότι καμιά φορά ξεχνάει να επιστρέψει στην άμυνά για καμία ώρα.

 

3. Αριστερό μπακ: Στέφανος ο youtuber

Οι δημοσιογραφικές μου πληροφορίες λένε ότι ο χαρισματικός Στέφανος έχει ένα φονικό αριστερό πόδι, το οποίο κόβει με την ίδια ευκολία τη μπάλα, τη μπάλα στον αντίπαλο, χιαστούς, γόνατα και νεφρά. Όταν η ομάδα επιτίθεται εκείνος μπορεί να κάνει unboxing για να περνάει η ώρα. Δυστυχώς για το άθλημα, το άφησε νωρίς...

 

 

4. Δεξί σέντερ – μπακ: Κώστας Φραγκολιάς

Η καλή του θέση είναι επιθετικός, αλλά ως νέος Ζίζι Ρόμπερτς, ως νέος Ντουάιτ Γιορκ, ως άλλος Λάγιος Ντέταρι, παίκτες δηλαδή που μεγαλώνοντας έπαιξαν σαν κεντρικοί αμυντικοί ή αμυντικοί μέσοι, ο «Φράγκο» αναγκαστικά θα παίξει πίσω. Ψηλός, αθλητικός, με κορμί αγαλματένιο και αντίληψη του παιχνιδιού, μπορεί να κόψει τα πάντα – εκτός από τις επιθέσεις του Δήμου Βερύκιου.

 

5. Αριστερό σέντερ – μπακ: Χρήστος Χολίδης

Μπασκετικός μεν, μπαλαδόφατσα από τις λίγες δε. «Αλήτης» στο παιχνίδι (με την καλή έννοια), μπορεί να σου πει ένα ωραίο χωρατό ή μια ιστορία σε μια διακοπή του αγώνα, να κάνει πλάκα, να μιλήσετε για γκόμενες, αλλά πάνω στη φάση, όταν πρέπει να κόψει τον αντίπαλο, «νάθινγκ έλς μάτερς» που είχε πει κι ο ίδιος, κάνοντας γνωστό σε όλη την πλάση το ψιλοάγνωστο κομμάτι των Μετάλικα. «Σόου κλόουζ, νομάτερ χάου φαααρ» είναι το μοτο του για το ποδόσφαιρο, αφού έχει τεταμένη την προσοχή του όσο μακριά κι αν είναι ο αντίπαλος.

download

 

6. Αμυντικό χαφ: Μάρκος Σεφερλής

Είναι πολύ καλόοοοοος, εεεεεε, κι αυτό το επιβεβαιώνουν όσοι τον έχουν δει να παίζει σε αγώνες της ομάδας των ηθοποιών. Το κοφτερό του χιούμορ μπορεί να αναχαιτίσει κάθε επίθεση αντιπάλου, οι ξεκαρδιστικές του ατάκες να αποσυντονίσουν την αντίπαλη ομάδα, οι θανατηφόρες του μιμήσεις να προκαλέσουν χάος και πανικό στον άξονα του αντιπάλου. ‘Ένα κράμα Καντέ και Μακελελέ (και τρελελέ – Α ΚΑΛΟΟΟΟ, ΕΕΕΕΕΕ;)

ezgif.com optimize

 

7. Οκτάρι: Αλέξανδρος Τζιόλης

Κάποιοι λένε ότι αδικήθηκε που δεν έγινε ποτέ ποδοσφαιριστής, αφού έχει όλο το πακέτο, αλλά ως γνωστόν τον κέρδισε η Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτοί που ξέρουν, τον φωνάζουν «Βασιλιά», πιθανότατα διότι κινείται όπως ο Βασιλιάς στο σκάκι: ένα βήμα μπροστά, ένα βήμα πίσω, άλλο ένα βήμα πίσω κι ακόμα ένα βήμα πίσω. Εγκεφαλικός, αρχοντικός, δίνει ηρεμία στην ομάδα και ως γνωστόν, είναι κι ένας από τους ελάχιστους άντρες που έχει γίνει τραγούδι, στον ρυθμό του άσματος της Ντόλι Πάρτον.

 

8. Δεξί εξτρέμ: Μάνος Σέργιος

Μας πρήξανε τα ούμπαλα το 2014 με το Μάνο Σέργιο, τον παίκτη – έκπληξη που θα έπαιρνε ο Φερνάντο Σάντος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Και «αυτός είναι ο 24ος παίκτης» και «η μεγάλη ανατροπή στο ρόστερ της Εθνικής» και «γνωρίστε το Μάνο Σέργιο». Ε, ορίστε κύριε Μάνο μου, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: μπες μέσα και δικαιολόγησε το ντόρο που έγινε πριν λίγα χρόνια γύρω από το όνομά σου!

 

9. Αριστερό εξτρέμ: Γιάννης Μπέζος

Όποιος τον έχει δει στο «Ευτυχισμένοι Μαζί», έχει σίγουρα μαγευτεί από την τεχνική του, την επαφή που έχει με τα δίχτυα, τη διεισδυτικότητά του, τους ξέφρενους πανηγυρισμούς του. Μην σαν ξεγελάει η ξινίλα στο πρόσωπό του, είναι ο τρόπος για να ψαρώνει τους αντιπάλους. Την επόμενη στιγμή έχει κάνει τη διαγώνια κίνηση, έχει συγκλίνει και βρίσκεται απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

animation 3

 

10. Αριστερός επιθετικός: Πίου

Ή αλλιώς «Το Μαύρο Πιστόλι». Ο νατουραλιζέ της Εθνικής, ο νέος Ντανιέλ Μπατίστα, ο πολιτογραφημένος Έλληνας, που ήρθε για να κλέψει την παράσταση, αλλά τελικά δεν έκλεψε μόνο αυτή και κατέληξε στη φυλακή. Και ο Βίνι Τζόουνς με τον Τζέισον Στέιθαμ όμως ήταν φυλακισμένοι στο «Mean Machine», αλλά τους δεσμοφύλακες τους ξεβράκωσαν στον μεταξύ τους αγώνα, για να μην σας θυμίσουμε τι έκανε ο Πελέ, ο Αρντίλες και ο Σιλβέστερ Σταλόνε στη «Μεγάλη Απόδραση των 11» και σας πάρουν τα ζουμιά.

 

11. Δεξιός επιθετικός/ κολόνα της επίθεσης: Στράτος Τζώρτζογλου

Σαν το καλό κρασί ωριμάζει όσο περνούν τα χρόνια. Ο «Μπιλ Σερέτης» από τη «Φανέλα με το 9», ξέρει τόση μπάλα, όσο ο κόσμος όλος κι επειδή η ρημάδα η μπάλα δεν ξεχνιέται όσα χρόνια και να περάσουν, ακόμα μπορεί να παραδώσει μερικά μαθήματα στους νεότερους. Θα δυσκολευτεί λίγο να συνεννοηθεί με τους συμπαίκτες του, αφού τα αμερικανικά είναι ουσιαστικά πλέον η βασική του γλώσσα, αλλά μιλάει άπταιστα τη γλώσσα του ποδοσφαίρου. Κι ως γνωστόν, η γλώσσα του ποδοσφαίρου, είναι διεθνής.

 

 

ΜΠΟΝΟΥΣ:

Προπονητής – Πρόεδρος – Γενικός Παράγοντας: Τάκης Σπυριδάκης

Απλά, ξεκάθαρα, πολιτισμένα: αν δει τα σκούρα, θα «στήσει» μέχρι και τα σημαιάκια του κόρνερ.

download 1

 

Σπίκερ: Σωτήρης Γεωργούντζος

Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία θα αναλάβει την αντικειμενική περιγραφή του αγώνα (οποιαδήποτε αναφορά του ονόματος «Πούτσιιιιιιι» θα είναι τελείως συμπτωματική.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved