Getty Images | Dmitry Korotayev Γέροντα Ντουμπιά, ποιον νομίζεις ότι κοροϊδεύεις;

7 πιθανοί λόγοι που εξηγούν γιατί ο 29χρονοΧΑΧΑΧΑ παίκτης θα λείψει από το Σπόρτινγκ-Ολυμπιακός.

Υπάρχουν πολλά παράξενα ή παράδοξα σ’ αυτήν τη ζωή. Η περίπτωση του Σεϊντού Ντουμπιά, του Ιβοριανού που παίζει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι ένα απ’ αυτά.

Διότι έχουμε δει γυναίκες να κρύβουν χρόνια. Έχουμε δει γυναίκες να κρύβουν δεκαετίες. Έχουμε δει ποδοσφαιριστές να δηλώνουν διαφορετική ηλικία. Έχουμε δει τον 12χρονο ποδοσφαιριστή της Ντόρτμουντ, τον Γιουσουφά Μουκόκο, που τα έχει με 18χρονη, να προσπαθεί να μας πείσει πως όντως είναι 12χρονος. Έχουμε δει τη μαμά του Λουκάκου να λέει πως πήγαινε στους αγώνες του παιδιού της με το πιστοποιητικό γέννησης ανά χείρας για να πείσει τους άπιστους Θωμάδες ότι το παιδάκι της ήταν όντως 14 ετών τότε – ίσως φταίει ότι έριχνε τρία κεφάλια σε όλα τα «συνομίληκά» του παιδάκια. Έχουμε δει αφρικανικές ομάδες, όπου η μισή 11άδα δήλωνε την ίδια ημερομηνία γέννησης – κάποιοι γονείς πέρασαν καλά ΜΙΑ συγκεκριμένη μέρα, για να βγουν όλα τα παιδάκια 1η Ιανουαρίου. Έχουμε δει πολλά και διάφορα σ’ αυτή τη ρημάδα τη ζωή.

 

Και έχουμε δει και τον Σεϊντού τον Ντουμπιά

Ο Ντουμπιά δηλώνει 29 ετών. Κι είναι και τόσο τίμιος, που η ταυτότητά του λέει 31 Δεκεμβρίου του 1987 – για μια μέρα, «φορτώθηκε» μια ολόκληρη χρονιά. Σε λίγες εβδομάδες ο Ντουμπιά θα κλείσει τα 30 του χρόΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Συγνώμη, δεν κρατήθηκα.

 

animation

 

Είναι ακόμα 29 λοιπόν κι ας φαίνεται να έχει μηδενίσει το κοντέρ της ζωής του τρεις φορές. Κι ας έχει τόσες ρυτίδες, όσα φύλλα έχουν οι αιωνόβιοι πλάτανοι. Κι ας αποπνέει το βλέμμα του τη σοφία που έχουν όλοι οι γέροντες που έχουν δει τις δεκαετίες και τους αιώνες και τους πολέμους να περνούν (κυριολεκτικά) από πάνω τους. Αλλά ο Σεϊντού ο Ντουμπιά δεν τα παρατάει. Με την εμπειρία των 29 του χρόΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, συνεχίζει να αγωνίζεται με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και να σκοράρει σαν 29 χρόνων παλικάΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Συγνώμη και πάλι…

Μόνο που στο κρίσιμο ματς με τον Ολυμπιακό, ο Ντιουμπιά θα απουσιάζει. Η Ομάδα Έρευνας του Ratpack, έψαξε, ρώτησε και έμαθε για ποιους λόγους θα μπορούσε να λείπει ο 29χρονος από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. 

 

Έχουμε και λέμε:

1. Είχε κανονίσει να πάει στην Αιδηψό για ιαματικά λουτρά και δεν γίνεται να το ακυρώσει, διότι οι άλλοι γέροντες που περιμένουν, θα του φάνε τη σειρά.

2.  Χάλασε ο κρυογονικός του θάλαμος και πρέπει να πεταχτεί μέχρι της ΗΠΑ να τον φτιάξει, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να αποκαλυφθεί η πραγματική του ηλικία όταν θα μπει με την περπατούρα στο γήπεδο.

3. Πρέπει να πεταχτεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού και να πιει αίμα από 29 παρθένες, το οποίο τον διατηρεί 29 ετών εδώ και πολλές δεκαετίες.

download 1

 

4. Είναι ο βασικός ομιλητής στο Συνέδριο «Έτσι έζησα τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας – Έργα και Αιώνες ενός μεγάλου πολεμιστή».

5. Ήταν προγραμματισμένο για τη μέρα του αγώνα το ετήσιο του ρεκτιφιέ.

6. Πρέπει να στηθεί στην ουρά του ΙΚΑ διότι έχει προκύψει ένα θέμα με τον ΛΑΦΚΑ του.

7. Είχαν κανονίσει εκδρομή τα ΚΑΠΗ Λισαβόνας σε αρχαιολογικούς χώρους, όπου όλοι αυτοί οι χώροι, για έναν περίεργο λόγο, είναι μικρότερης ηλικίας από τον ίδιο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved