associated press Η Βιγιαρεάλ εκπροσωπεί το against modern football που μάθαμε να αγαπάμε

Το «κίτρινο υποβρύχιο» ζει το δικό του παραμύθι και μας χαρίζει αυτό ακριβώς που θέλουμε: Μία πανέμορφη ιστορία.

Η Βίβλος του ποδοσφαίρου είναι γεμάτη από κεφάλαια με όμορφες ιστορίες. Ιστορίες από ομάδες που ζουν το δικό τους παραμύθι και μας κάνουν να αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο το άθλημα. Ρομαντισμός, αναμνήσεις, νοσταλγία. Το τρίπτυχο που μας έχει κάνει να κολλήσουμε με την στρογγυλή θεά και να βρισκόμαστε στο πλευρό όλων εκείνων που είναι ενάντια στον εκμοντερνισμό. Το against modern football δεν είναι απλώς μία κλισέ φράση οπαδών αλλά ιδεολογία.

Οι millennials έχουμε γαλουχηθεί με αντίστοιχες ιστορίες. Από την Λιντς των Βίντουκα και Κιούελ μέχρι την Πόρτο των Ντέκο και Ντερλέι. Ιστορίες ομάδων που άλλοτε τα κατάφερναν και έφταναν μέχρι το τέλος και άλλες που η ιστορία τους έφτασε μέχρι τα ημιτελικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Εξάλλου, όπως στη ζωή, έτσι και στον αθλητισμό, σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός.

 

 

Ένα από αυτά τα ρομαντικά κεφάλαια γράφεται από το βράδυ της Τρίτης. Μία από αυτές τις ιστορίες που θα έχουμε να διηγούμαστε μετά από μία 20ετία βλέποντας βίντεο στο Youtube. Θα μας το θυμίσει κάποιο άρθρο με τίτλο «Πώς είναι σήμερα ο Τσουκουέζε που είχε πετύχει το χρυσό γκολ της Βιγιαρεάλ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου» και θα καταλάβεις μεταξύ άλλων το πόσο έχεις μεγαλώσει. Γιατί εδώ και έναν χρόνο είμαστε μάρτυρες μίας πανέμορφης ιστορίας που εξελίσσεται σε μία κωμόπολη της Ισπανίας. Το καμάρι της πόλης Βιγιαρεάλ, το «Κίτρινο Υποβρύχιο», τορπιλίζει κάθε αντίπαλο και ζει το δικό του παραμύθι. Μία πόλη με 50.000 κατοίκους που είναι γνωστή για τα κεραμικά της. Αλλά πλέον έχει κάθε λόγο να είναι περήφανη και για τα ποδοσφαιρικά της.

 

 

Πρωταγωνιστές αυτού του θαύματος είναι οι παρακάτω:

 

 

Μία οικογένεια, μία παρέα, που έχει βαλθεί να τρελάνει την Ευρώπη. Πρώτο θύμα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ηττήθηκε στον περσινό τελικό του Europa League και έπειτα ακολούθησαν η Γιουβέντους και η Μπάγερν Μονάχου. Το «κίτρινο υποβρύχιο» έχει αναγκάσει μεγαθήρια να φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι και τώρα σειρά έχει η Λίβερπουλ. Η αρμάδα του Κλοπ που είναι σε δαιμονιώδη φόρμα αλλά ποιος μπορεί να υποτιμήσει ένα σύνολο που έχει τσαμπουκά και άστρο; Όποιος το τολμήσει, να είναι έτοιμος να δεχθεί τις συνέπειες.

 

 

Η Βιγιαρεάλ που έχει δημιουργήσει ο Ουνάι Έμερι, υπό τις ευλογίες του ιδιοκτήτη Φερνάντο Ρόιγκ Αλφόνσο, είναι ακόμη ένα λαμπρό παράδειγμα για τους λόγους που είμαστε ενάντια στον εκμοντερνισμό του ποδοσφαίρου. Το καλύτερο επιχείρημα για τους πολέμιους της European Super League. Των λίγων και εκλεκτών. Είναι το αουτσάιντερ που δείχνει αίγλη στον θεσμό. Το δικαίωμα στο όνειρο που δεν πρέπει να κλέψεις από κανέναν.

 

 

«Είναι ένα εξαιρετικό συναίσθημα, δεν ήταν εύκολο για εμάς. Είμαστε ένας μικρός σύλλογος, από ένα χωριό, όπως αυτό του Αστερίξ και του Οβελίξ. Προχωράμε βήμα-βήμα, είχαμε έναν προημιτελικό πολύ δύσκολο. Απέναντι στην Μπάγερν, υπήρχε και θέμα νοοτροπίας. Ξέραμε ότι όταν η Μπάγερν αρχίσει να σκοράρει, μπορεί να σκοράρει το ένα μετά το άλλο γκολ. Η Σάλτσμπουργκ είχε δεχθεί επτά τέρματα εδώ, αλλά είχαμε παρατηρήσει τον τρόπο παιχνιδιού τους. Με την Γιουβέντους (σ.σ. στην φάση των 16) κάναμε ένα βήμα μπροστά σε επίπεδο παιχνιδιού, αλλά και σε επίπεδο αυτοπεποίθησης και πίστης στις δυνατότητές μας. Αυτή η πρόκριση κόντρα στην Μπάγερν, μας έκανε να κάνουμε ένα νέο βήμα. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα είναι η Λίβερπουλ ή η Μπενφίκα και ελπίζω να έχουμε κι εμείς τις ευκαιρίες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής των Ισπανών μετά την επική πρόκριση.

Από τη δήλωσή του κρατάμε την ατάκα για το γαλατικό χωριό. Εκείνο του Αστερίξ και του Οβελίξ. Αλήθεια, ποιος δε θα ήθελε να είναι με το μέρος των ηρώων;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved