ΙΝ ΤΙΜΕ Final 4: Οδηγός επιβίωσης για... αμπάσκετους

Μαζέψαμε τα SOS για εκείνους που φέτος δεν είδαν ούτε λεπτό Ευρωλίγκας.

Εσύ που ξέρεις από μπάσκετ, εσύ που όλη τη χρονιά χαράμισες τις Πέμπτες και τις Παρασκευές σου κι αντί να βγαίνεις το βράδυ για ποτάκια έβλεπες Ζαλγκίρις-Μπάμπεργκ και Ούνικς-Αρμάνι, εσύ που γνωρίζεις την φετινή Ευρωλίγκα απ’ έξω κι ανακατωτά, ήρθε η ώρα για την οποία περίμενες επτά ολόκληρους μήνες και τους οποίους θα εξαργυρώσεις τώρα βλέποντας Final 4.

Εσύ καλέ μου μπασκετόφιλε που θα βλέπεις παθιασμένα το Final 4, αλλά δεν θα είσαι μόνος. Θα περιτριγυρίζεσαι από ένα μάτσο άλλους τύπους, τον κολλητό σου που ασχολείται μόνο με αυτοκίνητα, τον συνάδελφό σου που το χόμπι του είναι να την πέφτει σε άγνωστες στο FB, ή την κοπέλα σου που θα δει μπάσκετ γιατί πρέπει όλα να τα κάνετε μαζί. Καταλαβαίνεις για τι καταστάσεις σου μιλάω. Εσύ θα θες να δεις πόσο βαθιά στο ρόστερ θα κοιτάξει ο Λάσο και την ίδια ώρα θα σε ρωτάνε οι υπόλοιποι «Μα πώς τα βάζει έτσι ο Γιουλ;».

Δουλεύω για 'σένα φίλε μου. Κοινοποίησε στους παραπάνω αυτό το κείμενο, αυτόν τον οδηγό επιβίωσης.

 

Ας ξεκινήσουμε από τα πολυυύ βασικά

450 1491466827 full image

Πού: Κωνσταντινούπολη.

Ποιοι: Στους ημιτελικούς αγωνίζονται η ΤΣΣΚΑ με τον Ολυμπιακό (18:30) και η Φενέρμπαχτσε με τη Ρεάλ Μαδρίτης (21:30).

Δώσε κάτι παραπάνω: Η Φενέρμπαχτσε αγωνίζεται στην έδρα της και θέλει να κατακτήσει το πρώτο της τρόπαιο. Η ΤΣΣΚΑ το κατέκτησε πέρυσι επικρατώντας της Φενέρμπαχτσε στον τελικό και θέλει να κάνει το «back to back». Η Ρεάλ Μαδρίτης το πήρε πρόπερσι κερδίζοντας τον Ολυμπιακό στον τελικό και θέλει να φορέσει ξανά το στέμμα για να μεγαλώσει κι άλλο τη συλλογή της φτάνοντας τα 9 ευρωπαϊκά τρόπαια. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει με την αύρα που του δίνει η Αγια Σοφιά, μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο ίδιο γήπεδο.

Η τετράδα των ομάδων είναι ακριβώς ίδια με το Final 4 του 2015, το ίδιο και η διασταύρωσή τους, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε ίδιο τελικό με πέρυσι ή πρόπερσι.

Ποιους να κοιτάω με προσοχή: Οι Τεόντοσιτς-Ντε Κολό είναι το καλύτερο δίδυμο κοντών στην Ευρωλίγκα. Βέβαια, μπορεί να είσαι άτυχος και να μην δεις τον Τεόντοσιτς (αφού ακόμα δεν ξέρουμε αν θα αγωνιστεί).

 

Πάμε και στα ζευγάρια τώρα

nando de colo cska moscow final four madrid 2015 eb14

ΤΣΣΚΑ-ΟΣΦΠ: Γενικά, η ρώσικη ομάδα παίζει ίσως το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη και ο Δημήτρης Ιτούδης έχει σημαντική συμβολή σε αυτό. Από την άλλη, στον Ολυμπιακό όλα ξεκινούν και τελειώνουν γύρω από έναν παίκτη, τον Βασίλη Σπανούλη. Αυτό είναι το μπάσκετ που παίζει αυτή η ομάδα, αυτός είναι ο πυρήνας της επίθεσής της, αλλά όχι και της άμυνας, όπου εκεί θα δεις όλη την υπόλοιπη ομάδα να προσπαθεί να παίξει, και συνήθως να τα καταφέρνει, πολύ καλή άμυνα, χωρίς τον αρχηγό της ιδιαίτερα ενεργό.

Στα υπ' όψιν, τα απίστευτα μπλακ-άουτ της ΤΣΣΚΑ όταν παίζει με τον Ολυμπιακό (και όχι μόνο), μην σου κάνει εντύπωση αν κερδίζει σε όλο το ματς και με διαφορά κοντά στο διψήφιο και στο τέλος χάσει! Το έχει ξανακάνει. Αν είχες δει και προηγούμενα Final 4, είτε με τον Ολυμπιακό το 2012 και το 2015, είτε με την Μακάμπι το 2014, ξέρεις τι εννοώ.

Φενέρ-Ρεάλ: Ο Ομπράντοβιτς θα προσπαθήσει να βάλει τη σφραγίδα του σε μία ακόμη πρόκρισή της ομάδας του κι ας χρειαστεί να είναι σε όλο το ματς μελιτζανί το πρόσωπό του. Και μην απορήσεις αν δεις τη Φενέρ να βρίσκεται στο -20 και στο τέλος να κερδίζει. Πήγε να το κάνει πέρυσι στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ, το έκανε φέτος με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.Έχει τους παίκτες για να γυρίσει ένα ματς αλλά και για να το… χάσει, αφού κάποιοι είναι ευχή και κατάρα (π.χ Ντίξον).

Η αντίπαλός της, η Ρεάλ, για κάποιο λόγο έχει λίγο περάσει στα… ψιλά επειδή παίζει με την φορμαρισμένη και οικοδέσποινα Φενέρ, αλλά μάλλον έχουμε ξεχάσει τι παίκτες έχει, τι μπάσκετ παίζει και σε ποια θέση τερμάτισε (πρώτη). Το μπάσκετ της περιστρέφεται γύρω από έναν εξωπραγματικό παίκτη, τον Γιουλ, ο οποίος ωστόσο περιβάλλεται από άλλους παικταράδες και εργαλεία μαζί που συνδυάζουν την ποιότητα, με την ποσότητα και την… εργατιά. Παίκτες όπως ο Ράντολφ ή ο Ντόνστιτς, εργάτες όπως ο Ντρέιπερ ή ο Ματσιούλις και πολύ καλή front line με τους Χάντερ, Αγιόν και Ρέγιες.

 

Μερικά τελευταία για την ώρα που time out

sergio llull real madrid eb16

Τα τρίποντα του Γιουλ: Σηκώνεται από τα εννέα μέτρα, σουτάρει, η μπάλα διαγράφει μια τροχιά που έχει την αίθηση ότι φτάνει μέχρι το ύψος της στρατόσφαιρας και καταλήγει με αυτή την τεράστια καμπύλη στο καλάθι του αντιπάλου. Απολαυστικό αν είσαι ουδέτερος, εκνευριστικό μετά το 4ο τέτοιο τρίποντο αν η ομάδα σου είναι αντίπαλος της Ρεάλ.

Οι ασίστ του Τεόντοσιτς: Θα τη δεις στην κανονική ροή του αγώνα, δεν θα προλάβει το μάτι σου πώς κατάφερε να κρύψει/δώσει την μπάλα, θα κατάλαβεις τι πραγματικά έκανε στο 3ο replay.

Το πεταχτάρι του Πρίντεζη: Θα το ακούσεις περίπου 309.876 φορές την ώρα της μετάδοσης. Κίνηση κατατεθέν του σταρ του Ολυμπιακού.

Το μούσι του Ντατόμε: Το σύγχρονο αξιοθέατο της Κωνσταντινούπολης, ορατό ακόμα και από την Ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης. 

Ο οίστρος του Μπογκντάνοβιτς: Ίσως ο πιο πλήρης επιθετικά παίκτης στην Ευρώπη. Σίγουρα ο πιο πορωτικός. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved