Άγιος Βαλεντίνος: Ποιον τύπο γυναίκας έχεις να «αντιμετωπίσεις» στις 14 του μήνα;

Χρησιμοποιήσαμε την Σοφία Μαυραντζά ως κατάσκοπο για να τη βγάλεις καθαρή.

8 SHARES

Γράφει η Σοφία Μαυραντζά


Είναι γεγονός πως η μέρα εκείνη που κόκκινες καρδούλες θα κάνουν την εμφάνισή τους πλησιάζει. Η μέρα εκείνη που τα ανθοπωλεία θα κάνουν «σεφτέ» και η μέρα εκείνη που -στα χρόνια μας- η «Ρεζέρβα» ξεπουλούσε. Ναι, φτάνει ο Άγιος Βαλεντίνος.

Και τι σε νοιάζει εσένα, θα μου πεις; Σε νοιάζει και σε παρανοιάζει φίλε μου. Διότι είτε έχεις μακροχρόνια σχέση, είτε έχεις κάποιους μήνες σχέση (αλλά είναι ο πρώτος Βαλεντίνος που σας βρίσκει μαζί), είτε «βλέπεις» κάποια το τελευταίο διάστημα, τότε αυτό το κείμενο είναι για σένα. Αν, πάλι, είσαι ελεύθερο πουλί, θα προτείναμε και πάλι να το διαβάσεις, ώστε να είσαι έτοιμος για τις επόμενες χρονιές που θα έρθουν.

Καταρχάς, άσχετα με το τι πιστεύεις εσύ, να ξεκαθαρίσουμε πως σε ό,τι αφορά στον Άγιο Βαλεντίνο, υπάρχουν τρεις κατηγορίες γυναικών: Εκείνη που πιστεύει πολύ και τα θέλει όλα πολύ (και κόκκινα), εκείνη που δεν πιστεύει καθόλου (και δεν την νοιάζει καν) και εκείνη που ναι μεν λέει ότι δεν την νοιάζει, όμως την ίδια στιγμή την καίει και την παρακαίει να της δείξεις ότι εσύ θέλεις να το γιορτάσετε. Προσοχή, η τελευταία κατηγορία είναι η πιο συνηθισμένη και η πιο επίφοβη. Επίφοβη, κυρίως επειδή είναι κρυφή.


H «φανερή»

Εκείνη θέλει. Αν θέλεις κι εσύ, τότε τόμπολα! Κανονίζετε ένα ρομαντικό δείπνο ή ένα μασάζ για δύο ή -ακόμα καλύτερα- μία απόδραση για δύο. Γενικά, αν θέλει και θέλεις, ας κάνετε κάτι μαζί, ταυτόχρονα. Αν θέλει μόνο εκείνη και εσύ δεν θέλεις, σου προτείνουμε να το σεβαστείς. Μην πεις, δηλαδή, «εγώ δεν γιορτάζω», διότι θα μεταφραστεί ως «δεν με ενδιαφέρει τι θέλεις εσύ, κουκλίτσα μου, ξέρεις πού σε γράφω». Πάρε ένα λουλουδικό ή ένα άλλο δωράκι και δείξε ότι σέβεσαι την ανάγκη της. Καλό στη σχέση σας θα κάνεις, αφού θα αντιληφθεί ότι το κάνεις για χάρη της. Και πού ξέρεις; Μπορεί να εξελιχθεί πολύ καλά για σένα η βραδιά…

Η «εγώ δεν πιστεύω σε αυτά»

Ξέρουμε, είναι η αγαπημένη σου κατηγορία. Από τη μία εσύ, κάνεις το σταυρό σου, εύχεσαι, να φύγει αυτή η μέρα και να μην ξαναγυρίσει. Και, ω σαν θαύμα, το ίδιο πιστεύει και εύχεται και εκείνη. «Γιορτές για να πλουτίζουν τα ανθοπωλεία» και «ποιος τα πιστεύει αυτά» και «αν θέλεις, μπορείς να εκφράζεις την αγάπη σου καθημερινά» και «η απόλυτη εμπορική γιορτή» και και και, κατάλαβες πολύ καλά τι εννοούμε. Αυτή η γυναίκα είναι το τυχερό σου καθώς, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, οι άντρες σιχαίνονται τον Άγιο Βαλεντίνο, κυρίως επειδή αναγκάζονται να ξοδέψουν – τι όχι;

Σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε όντως να μην τα πιστεύει αυτά και όχι να σε παραμυθιάζει ώστε να την περάσεις για «σοβαρή κοπέλα, που δεν πιστεύει σε αυτές τις βλακείες», αλλά στην πραγματικότητα να ανήκει στην ακριβώς από κάτω κατηγορία…


Η «τραβάτε με κι ας κλαίω»

Είπαμε, είναι η πιο επίφοβη κατηγορία. Και θέλει και δεν θέλει. Και ναι και όχι. Και είναι μονίμως θυμωμένη και δεν έχει ποτέ, τίποτα. Ουσιαστικά, σε αυτή την κατηγορία ανήκει η πλειονότητα των γυναικών, οι δύο κατηγορίες παραπάνω είναι απλώς οι… εξαιρέσεις. Όπως, λοιπόν, αρμόζει σε όλα τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει μία γυναίκα, με όλες τις μεταπτώσεις που τη συνοδεύουν, έτσι και ο Άγιος Βαλεντίνος είναι ακόμη μία αφορμή για να αποδείξει πόσο κυκλοθυμική είναι. Εδώ όμως, έχεις πρόβλημα, για το πώς θα το διαχειριστείς όλο αυτό, ώστε να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

Καταρχάς εξαρτάται από τη γυναίκα. Υπάρχει η υποκατηγορία εκείνης που ναι μεν διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν θέλει να γιορτάσει, αλλά στην πραγματικότητα εύχεται να στείλεις λουλούδια στο γραφείο της, να έχεις κλείσει δείπνο εκεί που ξέρεις ότι της αρέσει, αλλά και να σκάσεις και με ένα ζευγάρια σκουλαρίκια (στην καλύτερη).

Η άλλη υποκατηγορία είναι η εύκολη. Είναι εκείνη που και στην αγαπημένη σας μπυραρία να πάτε είναι ευχαριστημένη, γιατί εκείνη «δεν ήθελε», αλλά αφού ήθελες εσύ, είναι εντάξει με αυτό, γιατί είσαι ερωτευμένος και τη θέλεις. Το έπιασες το υπονοούμενο έτσι;

Τώρα, εσύ πρέπει όχι μόνο να καταλάβεις αν ανήκει στην κατηγορία «τραβάτε με κι ας κλαίω», αλλά και σε ποια υποκατηγορία ανήκει. Δύσκολο, το ξέρουμε, αλλά παίξ' τα όλα για όλα, σύμφωνα με όσα κι εσύ αισθάνεσαι (ναι, έχεις κι εσύ ρόλο σε όλο αυτό, τυχερούλη).


8 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved