Τα 5 πράγματα που βαρέθηκα να σε ακούω πως θα αλλάξεις (και φέτος)

Η Ειρήνη Πολλάλη έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με τα New Year's Resolutions σου. 

5 SHARES

Κάθε Ιανουάριο βλέπουμε -δυστυχώς- το ίδιο έργο σε επανάληψη. Ξέρεις πως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και ότι όλοι -και κυρίως οι γυναίκες- απεχθάνονται τους φαφλατάδες. Αυτό, όμως, δεν σε εμποδίζει από το να δίνεις σε ετήσια βάση τις ίδιες υποσχέσεις και στο τέλος, να μην τις τηρείς. Ξέρουμε ότι δεν θέλεις να «ανοίξουμε» το κεφάλαιο «New Year's Resolutions», ωστόσο, ο πειρασμός είναι μεγάλος και αυτό διότι ξέρουμε τι είναι αυτό που θέλεις (ή λες ό,τι θες) και τελικά δεν κάνεις.

Και εμείς -οι γυναίκες- λέμε: «Να ξεκινήσω laser», «να πάω γυμναστήριο», «να κόψω τους υδατάνθρακες» και τελικά δεν κάνουμε τίποτα από αυτά, όμως εσύ το έχεις πάει σε άλλο επίπεδο με το ψέμα και την αναβλητικότητα. Έλα, μεταξύ μας τώρα, μην κοροϊδευόμαστε. Όλη σου η ζωή είναι ένα ψέμα. Άντρας είσαι άλλωστε.

Στόχος 1ος: «Θα ξεκινήσω ένα νέο χόμπι» 

Πόσες φορές θα ακούσουμε την ίδια ιστορία για το νέο σου χόμπι; Πέντε χρόνια το λες και δεν το κάνεις. Ξέρεις γιατί; Διότι είσαι ολίγον τι τεμπέλης. Όσο πολύ και αν θέλεις να προσθέσεις αυτή τη «λεπτομέρεια» στο βιογραφικό σου και όσο και αν επιθυμείς να της δείξεις πόσο ενδιαφέρον τύπος είσαι, γνωρίζεις καλά ότι έπειτα από τη σχολή ή το γραφείο θέλεις να αράζεις και να παίρνεις τον χρόνο σου. Διότι αν επιθυμούσες πραγματικά να ακολουθήσεις αυτό το χόμπι, θα το είχες κάνει εδώ και καιρό.

Και ναι, το πιο… κοντινό σε νέο χόμπι, για το 2019, το πολύ να είναι ένας νέος λογαριασμό σε κάποια «ροζ» ιστοσελίδα. Μην περιμένεις να σου πούμε «μπράβο». Αντ' αυτού, προσπάθησε να ψαχτείς λίγο περισσότερο για να βρεις τι είναι αυτό που πραγματικά σε εξιτάρει -και του χρόνου, να το κάνεις πράξη. Δεν χρειάζεται να πιεστείς. Απλώς να μπεις στη διαδικασία.

Στόχος 2ος: «Φέτος θα αρχίσω γυμναστήριο» 

Το 2018 σε άφησε με αρκετές «δυνατές» αναμνήσεις και λίγη κοιλίτσα. Πέρυσι, δεν κουνήθηκες και πολύ από τον καναπέ. Μπορεί να πήγες για ένα μπασκετάκι με τους κολλητούς, όμως, αυτό δεν σε βοήθησε να αισθανθείς καλύτερα με τον εαυτό σου -και δη με το κορμί σου. Ένας από τους βασικούς σου στόχους για το 2019, λοιπόν, είναι να ξεκινήσεις γυμναστήριο. Ελπίζεις πως η φάση θα είναι win-win. Ότι δηλαδή και κορμί θα φτιάξεις και θα κάνεις ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Το ρεζολούσιον αυτό το λες και το κάνεις -αρχικά τουλάχιστον. Διότι δύο μόλις μήνες έπειτα από την εγγραφή σου, σέρνεσαι για να πιάσεις το κωπηλατικό. Ποιοι κοιλιακοί και ποιοι δικέφαλοι; Εσύ το μόνο που θέλεις είναι αράξεις με τους κολλητούς τρώγοντας πιτόγυρα και πίνοντας μπυρόνια. «Αφού έχει πρωτάθλημα ρε Μαράκι!».

Άκου, φίλε μου τι έχει να σου πει το Μαράκι: Επειδή τα χρόνια «φεύγουν» και πριν το καταλάβεις θα βρεθείς να γκρινιάζεις για την ανεβασμένη σου χοληστερίνη, άσε το γυμναστήριο (αφού δεν το αντέχεις) και πάρε τους δρόμους. Βάλε τα ακουστικά σου, την αγαπημένη σου μουσική και άρχισε να περπατάς, όσο περισσότερο μπορείς κάθε μέρα. Για όλα υπάρχει λύση.


Στόχος 3ος: «Το ‘19 θα κόψω το ποτό»

Επική ατάκα που ούτε εσύ ο ίδιος πιστεύεις κάθε φορά που την ξεστομίζεις. Πώς θα εγκαταλείψεις το «άθλημα» του bar hopping; Πώς θα αρχίσεις να λες φέτος «όχι» στις προτάσεις της παρέας; Με πορτοκαλάδα θα τη βγάζεις, δηλαδή στο μπαρ; Δύσκολος στόχος, αλλά εφικτός -και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό. Και αυτό διότι μπορεί να μην καταφέρεις να απέχεις ολοκληρωτικά φέτος από το αλκοόλ, ωστόσο, έχεις τη δυνατότητα να περιορίσεις σημαντικά τις ποσότητες που καταναλώνεις. Προσπάθησε να μην παρασύρεσαι από τους κολλητούς σου, να λες «όχι» στα σφηνάκια (ξέρεις πως είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ) και να μην ξεροσταλιάζεις στο μπαρ μέχρι τις 7 το πρωί. Μεγαλώνεις και τα ξενύχτια επιδρούν αρνητικά στον οργανισμό σου. Με λίγα λόγια, ήρθε η ώρα να κάνεις πράξη το «προσέχω για να έχω».

Στόχος 4ος: «Είμαι έτοιμος να κάνω μία ουσιαστική σχέση» 

Αν ήσουν έτοιμος να κάνεις φέτος μια πραγματική σχέση -ξέρεις όχι από αυτές που βρίσκεσαι με τη δικιά σου μία φορά την εβδομάδα μετά τα after work drinks ή πηγαίνεις σπίτι της κάθε Σαββατοκύριακο- τότε δεν θα το έλεγες, αλλά θα το έπραττες. Ξέρεις ότι και φέτος θα συνεχίσεις να κοιτάς δεξιά και αριστερά διότι ένας «παίκτης» -όπως εσύ- δύσκολα μπορεί να απαρνηθεί τον εν λόγω πειρασμό. Όταν, όμως, έρθει η ώρα που θα θέλεις να αράξεις στο σπίτι με την κοπέλα σου, την πάρεις αγκαλιά και να δεις τη σειρά σου μαζί της, τότε θα είναι αργά. Και τότε θα νιώσεις απίστευτα μόνος.

Κάθε επιλογή έρχεται με ένα «τίμημα». Ξέρουμε πως θέλεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, αλλά όπως έχει αποδεχθεί, σε πολλές περιπτώσεις το σενάριο αυτό αποδεικνύεται συνήθως ουτοπικό. Για να εκπληρώσεις φέτος τον στόχο σου, άρχισε να σκέφτεσαι τι θέλεις από τη ζωή σου και προσπάθησε να καταλάβεις το γιατί οι προηγούμενες σχέσεις σου απέτυχαν και φυσικά, ποια είναι τα στοιχεία που πιστεύεις ότι αναζητάς σε μία γυναίκα. Όταν ξεκαθαρίσεις ορισμένα πράγματα, θα καταφέρεις ενδεχομένως να δεις πιο καθαρά το κομμάτι των σχέσεων.


Στόχος 5ος: «Αυτή τη χρονιά θα κάνω τις ταξιδάρες μου»

Πλάκα μας κάνεις τώρα; Αν ήσουν έτοιμος να κάνεις φέτος μια πραγματική σχέση -ξέρεις όχι από αυτές που βρίσκεσαι με τη δικιά σου μία φορά την εβδομάδα μετά τα after work drinks ή πηγαίνεις σπίτι της κάθε Σαββατοκύριακο- τότε δεν θα το έλεγες, αλλά θα το έπραττες. Ξέρεις ότι και φέτος θα συνεχίσεις να κοιτάς δεξιά και αριστερά διότι ένας «παίκτης» -όπως εσύ- δύσκολα μπορεί να απαρνηθεί τον εν λόγω πειρασμό. Όταν, όμως, έρθει η ώρα που θα θέλεις να αράξεις στο σπίτι με την κοπέλα σου, την πάρεις αγκαλιά και να δεις τη σειρά σου μαζί της, τότε θα είναι αργά. Και τότε θα νιώσεις απίστευτα μόνος.

5 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved