Οι 5 λεπτομέρειες που θα κάνουν το ποτό που την κερνάς να πιάσει τόπο

Όπως μας το έγραψε μια γυναίκα.

104 SHARES

Ήταν ένα ακόμη Σαββατόβραδο που σε έβρισκε με τους φίλους σου σε ένα μπαράκι στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή τη φορά η διάθεσή σου ήταν λίγο πεσμένη και το παρεάκι ολίγον τι υποτονικό. Για να βελτιώσεις κάπως το mood σου και να κάνεις τη βραδιά λιγότερο βαρετή, αποφάσισες να κεράσεις ένα ποτό εκείνη την καστανή, που στέκεται απέναντι σου και χορεύει με τη φίλη της. Δεν είναι το στυλ σου, αλλά σου αρέσει αρκετά για να κάνεις την επόμενη κίνηση. Άλλωστε, είναι σχεδόν σίγουρο πως σε «κάρφωσε» με τα μάτια της τουλάχιστον δυο φορές.

Όταν, λοιπόν, η σερβιτόρα τής πηγαίνει το ποτό και εκείνη αρνείται επιδεικτικά να το δεχτεί και παράλληλα σε κοιτά με ένα βλέμμα απέχθειας (όταν η κοπέλα του μπαρ σηκώνει το δάχτυλο και σε δείχνει), εσύ αρχίζεις να αναθεματίζεις την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισες να την κεράσεις. Ξενερώνεις απίστευτα και ζητάς από την παρέα να συνεχίσετε το bar hoping. Παρόλα αυτά, δεν μπορείς να καταλάβεις το γιατί έπεσες έξω σε αυτή την περίπτωση. Τι έκανες λάθος; Τι φάση; Εδώ ακριβώς εμφανίζομαι εγώ για να σου δώσω τα «φώτα» μου. 

Περίμενε μέχρι να έχει φτάσει -τουλάχιστον- στη μέση το ποτό μου

Λένε πως τα πάντα σε αυτή τη ζωή είναι θέμα timing και η αλήθεια είναι πως ο κανόνας αυτός ισχύει και σε ό,τι έχει να κάνει με το κέρασμα. Όλα πρέπει να γίνονται στην ώρα τους και αυτό σημαίνει πως αν θέλεις να με κεράσεις, καλό είναι να περιμένεις μέχρι να δεις ότι έχω καταναλώσει τουλάχιστον τη μισή ποσότητα από το ποτό που ήδη βρίσκεται στο ποτήρι μου. Δεν θέλεις να πιστέψω ότι έχεις σκοπό να με μεθύσεις -ούτε πως είσαι τόσο απεγνωσμένος που δεν δίνεις βάση στις λεπτομέρειες.

Κέρασέ με το ποτό που ήδη πίνω

Πρόκειται για μια κίνηση που δεν θα σε απογοητεύσει. Μάθε από τη σερβιτόρα ή τον μπάρμαν τι πίνω και κέρασέ με ακριβώς το ίδιο. Με αυτόν τον τρόπο θα μου δείξεις ότι δίνεις όντως προσοχή στις λεπτομέρειες. Σε καμία περίπτωση μην μου προσφέρεις ένα σφηνάκι «δυναμίτη» που θα με βγάλει «off» στο λεπτό. Πόσες φορές έχω ακούσει την ατάκα: «Αυτό θα πιείς, που πίνω εγώ, είναι καλό». Όχι φίλε μου, δεν είναι καλό επειδή αρέσει σε σένα. 

Φρόντισε να πάρω το ποτό μου από τη σερβιτόρα ή τον μπάρμαν

Κάθε Σάββατο βράδυ, πριν τη νυχτερινή μου έξοδο, γελάω κάθε φορά που η μητέρα μου με κοιτά τρομαγμένη και λέει: «Πρόσεξε μην ρίξουν κάτι στο ποτό σου!». Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως επειδή τη νύχτα «όλα παίζουν», εγώ… προσέχω για να έχω. Αυτό σημαίνει πως δεν θα πιω το ποτό που θα μου προσφέρει ένας άγνωστος στο μπαρ. Αντιθέτως, όταν έρθει κατευθείαν από τα χεράκια του μπάρμαν, θα νιώσω περισσότερο σίγουρη σε ό,τι αφορά στο πόσο κατάλληλο προς κατανάλωση είναι. Κάθισε, λοιπόν, στη γωνιά σου και περίμενε. Μην ξεχνάς, επίσης, ότι θα φανείς ο «γύπας της γειτονιάς» αν μου παραδώσεις το κέρασμα μοναχός σου.

Double trouble ή αλλιώς, μην με κεράσεις αν «τα σπάω» με μια φίλη

Απόψε βγήκα για να χορέψω και να τα πω με την κολλητή μου. Χαλαρώνω, προσπαθώ να ξεχάσω όλα τα projects που με περιμένουν από τη Δευτέρα στο γραφείο, θέλω να παραβλέψω το γεγονός ότι αυτή την περίοδο τα πάντα στη ζωή μου πηγαίνουν απίστευτα στραβά! Με λίγα λόγια, δεν έχω όρεξη να φλερτάρω και αυτό φαίνεται. Πώς θα το καταλάβεις; Διότι απλούστατα χορεύω μαζί της σαν να μην υπάρχει αύριο και δεν δίνω σημασία σε ό,τι συμβαίνει γύρω μου. Στην περίπτωση, λοιπόν, που διαπιστώσεις πως είμαι ολίγον τι… αλλοπαρμένη και παρόλα αυτά αποφασίσεις να μου προσφέρεις ένα ποτό, το κέρασμά σου δεν θα έχει ενδεχομένως την ανταπόκριση που προσδοκάς. Τουναντίον, ενδέχεται να μου προκαλέσεις έντονο εκνευρισμό. Φρόντισε, λοιπόν, να ελέγξεις το σκηνικό προτού κάνεις την κίνησή σου. Δεν ενδείκνυνται όλα τα Σαββατόβραδα για φλερτ και γνωριμίες.


Extra tip: Σε κάθε περίπτωση, αν τελικά αποφασίσεις να προχωρήσεις με το κέρασμα και θέλεις να αποδείξεις την αξία σου ως δυνατός «παίκτης», φρόντισε να προσφέρεις ένα ποτάκι και στη φίλη μου. Σίγουρα θα το εκτιμήσουμε και θα το έχουμε κατά νου την επόμενη φορά που θα σε δούμε στο ίδιο μπαρ. 

Μην με κοιτάς επίμονα

Με κέρασες, σε ευχαρίστησα σηκώνοντας το ποτήρι μου και έπειτα συνέχισα να μιλώ και να χορεύω με τις φίλες μου. Ένα «ευχαριστώ», όμως, δεν σου αρκεί. Στην αρχή, «το έπαιξες» άνετός. Έπειτα από λίγη ώρα άρχισες να με κοιτάς επίμονα. Ένιωθα το creepy βλέμμα σου παντού και άρχισα να εκνευρίζομαι. Σε κάθε στροφή ήσουν εκεί! Ακόμη και αν δεν είσαι πέφτουλας με αυτόν τον τρόπο σίγουρα μου δείχνεις πως κινείσαι με βήματα γοργά προς αυτή την κατεύθυνση.

104 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved