Τι γνώμη έχουν τελικά οι γυναίκες για τους άνεργους άντρες;

Την απάντηση μας την έδωσαν τρεις συντάκτριες από το διπλανό γραφείο.

21 SHARES

Αρχικά να πούμε ότι είναι λυπηρό να μην έχει ο κόσμος δουλειά. Όχι, αυτό το εννοούμε και το συμμεριζόμαστε. ΕΚΤΟΣ ΑΝ από επιλογή κάποιος δεν θέλει ή δεν έχει την οικονομική ανάγκη, ώστε να εργαστεί. Στο παρακάτω κείμενο, ωστόσο, θα διαβάσεις τη γνώμη τριών συντακτών και όλα όσα σκέφτονται όταν συναντούν κάποιον που είναι άνεργος. Είσαι άνεργος; Αξίζει να το διαβάσεις. Δεν είσαι άνεργος; Επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει η επόμενη μέρα, ρίξε μια ματιά, για το διάστημα που «επιτρέπεται» να μείνεις χωρίς δουλειά.

Η Σοφία Μαυραντζά ξενερώνει με την μία

Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας, αγόρια. Βρίσκεστε σε ένα μπαρ, πλησιάζετε το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει, πίνετε και δύο σφηνάκια, ανταλλάσσετε τα πρώτα χαμόγελα και 5-6 βλέμματα όλο νόημα. Και κάπου εκεί «σκάει» η ερώτηση από εκείνη: «Με τι ασχολείσαι;». Το «αυτή την περίοδο δεν δουλεύω» είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ντεκαβλέ. #sorrynotsorry

Όμως, αυτό ισχύει στις περιπτώσεις που η γυναίκα που έχεις απέναντί σου είναι δυναμική και εργατική (σ.σ.: δεν συζητάμε την περίπτωση στην οποία ίσως να διαθέτει και κάποιο νευραλγικό πόστο, που απαιτεί την εγρήγορση και την εξυπνάδα της). Αν η κοπέλα δεν έχει μεγάλες προσδοκίες από τον άνθρωπο απέναντί της (στην προκειμένη από εσένα) ή, στην τελική, δεν έχει όρεξη να αναλύσετε το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τότε ίσως να έχεις (ακόμη) κάποιες ελπίδες.

Γενικά, αυτό που εγώ θέλω να πω (και να καταλάβεις) είναι πως ως γυναίκες δεν θέλουμε να αισθανόμαστε ότι εμείς όλη την ημέρα τρέχουμε, ενώ εσύ δεν έχεις κάποια εργασία να φέρεις εις πέρας. Και, ναι, μπορεί να έκατσε μια στραβή στη δουλειά σου, να έκλεισε ή να απολύθηκες λόγω συγκυριών. Φυσικά και μπορεί να συμβεί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα καθίσεις με τις πιτζάμες στον καναπέ. Σημαίνει ότι θα σηκωθείς το πρωί και θα τρέξεις να βρεις κάτι να απασχοληθείς. Ακόμη κι αν δεν σε γεμίζει, δυστυχώς. Δεν κάνουμε πάντα αυτό που μας αρέσει.

Δεν θέλω να παριστάνω άλλο τη μάνα σου, αλλά σήκω να δουλέψεις διάολε!


Η Μάτα Λίτου κάνει «τα στραβά μάτια»

Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου. Αν την έχω ακούσει…στερεοφωνικά με τον άλλο, βλέπω πεταλούδες, πυροτεχνήματα και παρελκόμενα και είμαι πολύ απασχολημένη με όλα τα παραπάνω για να δώσω τη σημασία που πρέπει στο αν ο άλλος εργάζεται ή όχι. Ναι, θα μου ακουστεί κάπως αλλά δεν θα πω κάτι, αφού αργά ή γρήγορα θα αρχίσει η κατάσταση να «μιλάει» από μόνη της.

Με άλλα λόγια, έχω όλη την καλή διάθεση να μάθω πώς την παλεύεις να ξυπνάς μεσημέρι, κάνοντας το απόλυτο… τίποτα για την υπόλοιπη μέρα, αλλά επιστρέφοντας στη σκληρή πραγματικότητα, αυτή που δεν έχει πεταλούδες και πυροτεχνήματα, ξέρω πως με τον καιρό ίσως αυτό δημιουργήσει προβλήματα. Άντε να εξηγήσεις σε κάποιον που δεν εργάζεται γιατί εσύ έχεις ανάγκη να κοιμηθείς πριν τις δώδεκα, γιατί σετάρεις 7 ξυπνητήρια για να σηκωθείς το πρωί και γιατί δεν «σηκώνεις» γούτσου γούτσου για μισή ώρα τουλάχιστον αφού έχεις σχολάσει.

Κακά τα ψέματα αγόρια, αν δεν εργάζεσαι είναι δύσκολο να πιάσεις τους ρυθμούς κάποιου που η καθημερινότητά του περιλαμβάνει ένα γεμάτο οκτάωρο στο γραφείο και μερικές φορές προετοιμασία από το σπίτι για την επόμενη μέρα. Ναι, είμαι και εγώ ένα σκουριασμένο γρανάζι του συστήματος.


Η Ειρήνη Πολλάλη δεν θα σε κρίνει (αλλά οι φίλες της μπορεί) 

Αν θέλεις να μάθεις τι πιστεύουν οι γυναίκες για εσένα που είσαι άνεργος, θα μοιραστώ μαζί σου όλα όσα έχω ακούσει να λένε οι φίλες και οι γνωστές με τις οποίες συναναστρέφομαι τα τελευταία χρόνια. Πρώτο και βασικό στοιχείο είναι ότι η επαγγελματική σου κατάσταση δεν πληροί τα κριτήριά τους. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχεις στη λίστα με τα «κουτάκια» την οποία αρχίζουν να ετοιμάζουν λέξη προς λέξη έπειτα από μια ηλικία και μετά από μια σειρά από αποτυχημένες σχέσεις.

 Θέλουν να εργάζεσαι σκληρά κάθε μέρα και την ίδια ώρα να διαθέτεις αρκετό ελεύθερο χρόνο -τον οποίο θα αφιερώνεις φυσικά σε εκείνες. Δεν έχουν άδικο -στην περίπτωση δε που έχεις «κλείσει» τα 30 και είσαι τόσο τεμπέλης που προτιμάς να περνάς την ώρα σου γκρινιάζοντας για τη δουλειά που δεν έχεις… αλλά δεν ψάχνεις. Στην περίπτωση, λοιπόν, που είσαι «single and ready to mingle», αν θέλεις να αποκτήσεις και εσύ μια σοβαρή σχέση με μια κοπέλα και αν τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα επιδίδεσαι δίχως ερωτική…. επιτυχία στο «άθλημα» του bar hopping, τότε μάλλον είναι καλό να αρχίσεις να στέλνεις παντού (πραγματικά παντού) το CV σου - ή να στρέψεις το ενδιαφέρον σου σε μικρότερες ηλικίες (μια ξέγνοιαστη φοιτήτρια ενδεχομένως δεν θα σου βάλει «Χ» αν δεν είσαι εργαζόμενο αγόρι). 

Εγώ δεν θα σε κρίνω αν θέλεις να αράξεις λίγο ακόμη, αλλά να είσαι σίγουρος πως πολλές γυναίκες εκεί έξω -και δη οι φίλες μου- θα σου ρίξουν «άκυρο» αν διαπιστώσουν πως δεν διαθέτεις ένα «δυνατό» προφίλ στο LinkedIn.

21 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved