Πολυτελές ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη μόνο για την εργατιά

Φυσάει αέρας παλιού ΠΑΣΟΚ στο «Μεγάλο Μήλο».

Στα χρόνια της ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ τα «μπάνια του λαού» ήταν το ιερό τοτέμ που καμία σοβαρή πολική απόφαση, όσο επείγουσα και αν ήταν, δεν θα μπορούσε να θίξει. Τα χρόνια πέρασαν, το ΠΑΣΟΚ όπως το αγαπήσαμε μας άφησε χρόνους, όμως εκεί στη Δύση τώρα (30 χρόνια μετά) μυρώνονται με το άρωμα της κλαδικής.

Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι. Εδώ και μία περίπου εβδομάδα λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη ένα πείραμα που ενδεχομένως να αλλάξει τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τα ξενοδοχεία: το πείραμα λέγεται Public Hotel και είναι μια ιδέα του Ίαν Στράνγκερ. Το όνομά του μπορεί να μην σου λέει πολλά, αν όμως μάθεις ότι αυτός ο άνθρωπος είναι εκείνος που έστησε το θρυλικό Studio 54 ή ότι το πολυσχιδές μυαλό του γέννησε την ιδέα των boutique hotels πίσω τη δεκαετία του ’80, τότε μάλλον αξίζει το κόπο να μάθεις για τα καινούργια του σχέδια.

Πολυτελείς διακοπές για τη μάζα, για το λαό είναι η κεντρική ιδέα πίσω από το πρότζεκτ του Public Hotel. Πρόκειται για ένα τεράστιο ξενοδοχείο, 370 δωματίων, που βρίσκεται σε μια αρκετά ακριβή συνοικία της πόλης, το Lower East Side, και δεν υπολείπεται σε σχεδιασμό και εμφάνιση από τα υπόλοιπα -και πανάκριβα- καταλύματα της περιοχής.

hotel 5

Παρόλα αυτά, το Public Hotel προσφέρει δωμάτια που ξεκινούν από 150 δολάρια/βραδιά. Μπορεί να σου φαίνεται υψηλό το πόσο, αλλά σκέψου ότι είναι στο μισό –και παραπάνω- από τις τιμές των άλλων του γειτόνων.

Πώς μένει το κόστος τόσο χαμηλά, παρά τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις που περιλαμβάνουν εστιατόρια, hip bar, τρομερά καλαίσθητες αίθουσες για εκθέσεις, επιδείξεις μόδας, εκδηλώσεις κτλ; Η απάντηση βρίσκεται στα ελάχιστα έξοδα λειτουργίας. Στο Public Hotel δεν θα βρεις άτομα να σε εξυπηρετήσουν στη ρεσεψιόν –θα πρέπει να κάνεις μόνος σου το check in μέσω ipad, ενώ μέσω ipad Kiosk θα ενεργοποιήσεις το κλειδί για το δωμάτιό σου. Η αλήθεια είναι πως δεν θα βρεις room service γενικά –εκτός και αν θες να πληρώσεις έξτρα. Σκέψου μόνο ότι ένα τέτοιο ξενοδοχείο λειτουργεί με μόλις 50 άτομα προσωπικό, αφού οι περισσότερες υπηρεσίες είναι outsourced.

Στόχος του Στράνγκερ είναι να προσφέρει 5άστερη διαμονή σε όσον το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και αλλού. «Μια τέτοια ιδέα θα μπορούσε πολύ εύκολα να γεννήσει 1.000 έως και 2.000 παρακλάδια σε όλο τον κόσμο», σημειώνει ο 70χρονος ιδιοκτήτης. «Ο στόχος όμως δεν είναι να φτιάξω τόσο, αλλά να φτιάξω αρκετά ώστε οι υπόλοιποι ξενοδόχοι πολυτελών μονάδων να αρχίσουν να ρίχνουν τις τιμές τους», συμπληρώνει.

Είτε σε βγάλει ο δρόμος προς Νέα Υόρκη είτε όχι, μπορείς να δεις πόσο εντυπωσιακό είναι το ξενοδοχείο του λαού στην παρακάτω γκάλερι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved