Στην Κροατία, εκεί που παγώνουν οι καταρράκτες αδέρφια!

Και το νερό το κρύσταλλο να ρέει στις οθόνες.

Στα σύνορα της Κροατίας με τη Βοσνία υπάρχει ένας μέρος γεμάτο λίμνες και καταρράκτες, δίπλα σε αποσαθρωμένα πετρώματα από το νερό. Σταλακτίτες, σταλαγμίτες, σπήλαια και φουλ δάσος μέχρι εκεί που πιάνει το μάτι. Η περιοχή ονομάζεται Plitvice και οι φίλοι Βαλκάνιοι έχουν ορίσει ένα προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο που εκτείνεται για 300 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Και τι σε νοιάζει θα μου πεις; Δώσε μου λίγο χρόνο ακόμα για να σου εξηγήσω. Σε αυτό το εκπληκτικό τοπίο είπε να κάνει μια «βολτούλα» ο Ούγγρος φωτογράφος Tamas Toth και να τραβήξει μερικές «φωτογραφιούλες». Και τι έγινε θα αναρωτιέσαι. Για να σε βγάλω από τη δύσκολη αυτή θέση θα σου πω ένα πράγμα: πως δέκα εικόνες αξίζουν όσο δέκα χιλιάδες λέξεις.

kat 10

Διότι δεν είναι μόνο το μαγευτικό τοπίο που μπορεί να σου πάρει το μυαλό, είναι και ένα επιπλέον γεγονός που δεν το συναντάς κάθε μέρα. Οι καταρράκτες παγώνουν τον Χειμώνα δίνοντας έναν απόκοσμο χαρακτήρα σε αυτό που βλέπουν οι επισκέπτες. Δημιουργούν ένα setting που μόνο οι White Walkers του Game of Thrones θα μπορούσαν να ονομάσουν «σπίτι τους».

Κάνε χάζι στην παρακάτω γκάλερι και θυμήσου τον στίχο από τον «Μπεχλιβάνη» του Θανάση Παπακωνσταντίνου, εκεί που λέει πως «το νερό το κρύσταλλο θα ρέει στις οθόνες».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved