Το «μυθικό» βουνό που χωρίζει τρεις χώρες της Νότιας Αμερικής

Ούτε το «τριεθνές» να ήτανε.

Το βουνό λειτουργεί ως σύμβουλο στο ανθρώπινο μυαλό, είτε είναι ο Όλυμπος των Αρχαίων, είτε «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, είτε το «Μαγικό Βουνό» του Τόμας Μαν. Είναι η κορυφή που θες να κατακτήσεις.

Τι γίνεται όμως όταν οι κορυφές ενός βουνού εκτείνονται για 31 τετραγωνικά χιλιόμετρα τέμνοντας τρεις διαφορετικές χώρες (Βενεζουέλα, Βραζιλία, Γουιάνα) της Νότιας Αμερικής; Αυτό το μαγικό που συμβαίνει μπορείτε να το θαυμάσετε στο παρακάτω φωτογραφικό αφιέρωμα

Διότι το βουνό Roraima θυμίζει περισσότερο έναν απότομο βράχο που έπεσε από το διάστημα στη γη παρά ένα βουνό που ξεκινάει από το έδαφος και υψώνεται προς τον ουρανό· τόσο απότομοι είναι γκρεμοί του.

Οι Ινδιάνοι της περιοχής πιστεύουν πως αυτό εδώ δεν είναι ούτε βουνό, μήτε βράχος από το διάστημα αλλά, αντίθετα, έναν τιτάνιος κουτσουρεμένος κορμός από ένα δένδρο που «προμήθευε» με φρούτα και λαχανικά όλο τον κόσμο. Όμως ο «πλακατζής» Θεός, ο Makunaima, αποφάσισε να το κόψει σιγα σιγά και εκείνο, με την πτώση του, να προκάλεσε μία τεράστια πλημμύρα που σάρωσε όλη τη γη.

Μύθος ή πραγματικότητα, η αλήθεια παραμένει μία: μία διαδρομή σε αυτό το θαύμα της φύσης θα σε έπειθε για το πόσο μαγικός είναι, τελικά, ο κόσμος που ζούμε. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved