Κοίτα από ψηλά και αγνάντευε όλο τον κόσμο

Ένα φωτογραφικό πρότζεκτ σε στέλνει πανοραμικό ταξίδι.

Όταν ταξιδεύεις με το αεροπλάνο δεν είναι μαγική εκείνη η στιγμή της απογείωσης, κατά την οποία κοιτάς έξω από το παράθυρο και βλέπεις τα σπίτια, τις πολυκατοικίες, τις συνοικίες της Αθήνας να γίνονται πρώτα μικροσκοπικά «κυβάκια» όμοια με Lego και στη συνέχεια απειροελάχιστες κουκίδες;

Αυτή την φανταστική αίσθηση προσπαθούν να συλλάβουν οι αγαπητοί συνεργάτες του airpano.com. Ενός αφιλοκερδούς φωτογραφικού ρωσικού πρότζεκτ, του οποίου τα μέλη έχουν βαλθεί να τραβήξουν 360ο φωτογραφίες και βίντεο από όλο τον κόσμο. Μάλιστα, συνήθως, χρειάζονται και ένα ελικόπτερο για να το καταφέρουν αυτό.

Το συναίσθημα που βγάζουν οι φωτογραφίες δεν είναι απλά «ταξιδιάρικο» είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Όχι φίλε μου με τούτο εδώ το πανοραμικό υπερθέαμα δε θες να γίνεις απλός τουρίστας, πολλά περισσότερα θέλεις να γίνεις. Διότι χαζεύοντας τις φωτογραφίες νιώθεις σαν τον «Δία τον παντεπόπτη», σαν Θεός που μπορεί να κοιτάει τα πάντα από ψηλά. Μεταμορφώνεσαι σε γίγαντα που παρατηρεί από ένα χιλιόμετρο μακριά όλα εκείνα τα καταπληκτικά κατασκευάσματα των ανθρώπων.

Είναι, τελικά, πολύ διαφορετική η οπτική όταν αντικρίζεις τη “La Sagrada Familia” του Gaudi στην Βαρκελώνη από το επίπεδο του εδάφους. Εκεί νιώθεις σαν νάνος μπροστά στη γιγάντια και μεγαλόπρεπη εκκλησία. Όταν όμως την χαζεύεις στις φωτογραφίες του airpano έχεις την υπέροχη ψευδαίσθηση πως μπορείς να παίξεις με αυτήν. Να την τραβήξεις σαν να είναι κομμάτι από το παλιό επιτραπέζιο HOTEL και να την προσγειώσεις σε όποιο άλλο σημείο της γης επιλέξεις εσύ. Τσέκαρε, λοιπόν, την gallery παρακάτω αν θέλεις να νιώσεις Θεός έστω και λίγα λεπτά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved