Μια διαδρομή γεμάτη ιστορία και ρούμι στα Barbados

Αρκετά με τους mainstream ταξιδιωτικούς προορισμούς. Έφτασε η ώρα για μια περιπέτεια σε ένα τρένο και με άφθονο, καλό ρούμι.

To μοναστήρι του Αγ. Νικολάου στα Barbados η οποία διαθέτει τη δικιά της φυτεία με ζαχαρότευτλα, την πηγή όπου δημιουργείται το ρούμι, εγκαινίασε την ιστορική διαδρομή όπου με το ειδικά διαμορφωμένο τρένο του 1914, οι επισκέπτες περνούν μέσα από τις φυτείες. Μετά από 350 χρόνια το ζαχαρότευτλο δεν αποτελεί βιώσιμο υλικό δουλειάς. Και αυτή η απότομη αλλαγή της οικονομίας, από αγροτική σε τουριστική είναι ικανή να πλήξει μια χώρα όπως τα Barbados.

2 1552334484

Όταν ένας τυφώνας χτυπά για παράδειγμα τις ΗΠΑ, η ζημιά στα νησιά της Καραϊβικής είναι ανυπολόγιστη, καθώς καταστρέφονται υποδομές που θεωρούνται πολύτιμες για τη χώρα.

Όμως πλέον τα νησιά της Καραϊβικής έχουν ανοίξει τα σύνορά τους για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Και δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός από ένα αποστακτήριο που συνδέει με ξεχωριστό τρόπο το παλιό με το νέο στην Καραϊβική, στο μοναστήρι του Αγ. Νικολάου.

Η οικογένεια Warren επένδυσε το 2006 στη φυτεία, αποκαθιστώντας τις ζημιές που υπήρχαν στους μύλους, αλλά και στα φυτά, ενώ τελειοποίησαν τους χειρισμούς στην παραγωγή του διάσημου ποτού, προσθέτοντας παστεριωμένο σιρόπι από τα ζαχαρότευτλα.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

One man and his loco ! ?

A post shared by St. Nicholas Abbey (@stnicholasabbey) on


Η διαδικασία αυτή, μας δίνει ένα εξαιρετικό ρούμι, που ωριμάζει για 18 χρόνια μέσα σε βαρέλια από μπέρμπον και στη συνέχεια εμφιαλώνεται.

Με την επίσκεψη και τη διαδρομή με το τρένο μέσα από τη φυτεία, ο καθένας έχει τη μοναδική ευκαιρία να γευτεί το ρούμι της περιοχής. Πέρα από τη φυτεία, το τρένο περνάει μέσα από εντυπωσιακές πεδιάδες, υπέροχα τοπία των Barbados που αφήνουν τον επισκέπτη με κομμένη την ανάσα, χαζεύοντας την άγρια πανίδα των νησιών.

hero 1552334322

Και φυσικά στο τέλος, μπορείς σαν άλλος Jack Sparrow να πάρεις όσο ρούμι θες (ή μπορείς) και να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου, αναπολώντας αυτές τις μοναδικές στιγμές.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved