5 διευθύνσεις στην Αθήνα για να βρεις τρομερό παγωτό
Χειροποίητο και φρέσκο παγωτό για να δροσιστεiς μέσα στο καλοκαίρι σου.
Χειροποίητο και φρέσκο παγωτό για να δροσιστεiς μέσα στο καλοκαίρι σου.
Γράφει η Δέσποινα Λάνου
Τι σημαίνει καλοκαίρι; Πιστεύω ότι αυτή η ερώτηση επιδέχεται διάφορες απαντήσεις, καθώς είναι κάτι το προσωπικό, και αυτό είναι απολύτως εντάξει. Σίγουρα όμως για ένα από τα πολλά που ξεχωρίζει το ελληνικό καλοκαίρι είναι για το παγωτό. Είναι τα παγωτά που μεγαλώσαμε μαζί τους, καθώς τα απολαμβάναμε από την παιδική μας ηλικία, αλλά είναι και τα φρέσκα που τρώμε ως ενήλικες. Όποια γεύση και να σου αρέσει, σίγουρα σε ένα θα συμφωνήσουμε όλοι μας, ότι το χειροποίητο και φρέσκο παγωτό είναι θεϊκό. Παρακάτω θα βρεις μερικά από εκείνα τα μέρη με καταπληκτικό παγωτό.
Στο Κόκκιον θα βρεις χειροποίητο και πάντα φρέσκο παγωτό και όχι μόνο αυτό. Οι γεύσεις παγωτού εδώ είναι καλά μελετημένες και παρασκευάζονται από τους εξειδικευμένους ζαχαροπλάστες, που έχουν εναρμονίσει το δημιουργικό τους ταλέντο, την τεχνογνωσία και τη μακρά επαγγελματική τους εμπειρία για να παράγουν την πρωτότυπη παλέτα γεύσεων του παγωτού Κόκκιον. Θα βρεις και χειροποίητο ξυλάκι, δηλαδή, παγωτό ξυλάκι κρέμα με ανθόγαλο και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας.
Πρωτογένους 2, Αθήνα, τηλ. 698 156 3511
Στο Fatto a Mano πειραματίζονται και να δημιουργούν γεύσεις από αγνές, 100% φυσικές πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας (φρέσκο γάλα, θυμαρίσιο μέλι, τσικουδιά, θυμάρι, φρέσκο ανθότυρο, μαστίχα Χίου, σαλέπι, λεμόνια, αμύγδαλα), τιμώντας τις υπέροχες δημιουργίες της χώρας μας. Όλα τα προϊόντα είναι 100% φυσικά, χωρίς συντηρητικά, βελτιωτικά, διογκωτικά και πρόσθετες χρωστικές* ή αρωματικές πρώτες ύλες. Τι θα έλεγες και παγωτό με λουκούμι, μαστίχα Χίου και αμύγδαλα ή ένα παγωτό αβοκάντο;
Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, Ζησιμοπούλου 86, Π. Φάληρο, Παύλου Μελά 20, Θεσσαλονίκη, Πλατεία Ταξιαρχών, Τήνος
Στη Φιλαδέλφεια θα βρεις ένα ζαχαροπλαστείο από τα πολύ παλιά, τον Τίλλα. Υπήρξε μια εποχή στα 80s όπου η Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ο απόλυτος προορισμός της πόλης για παγωτό και ο Τίλλας κατάφερε μέσα στις αλλαγές να γίνει διαχρονικό σημείο αναφοράς. Άψογα γλυκά και παγωτά με ειδίκευση στα πολίτικα και ανάμεσα στα άλλα φημίζεται και για το παγωτό του, όπως μαστίχα, λουκούμι και τριαντάφυλλο. Αν περνάς από τη Νέα Φιλαδέλφεια στον Τίλλα, θα φας τέλειο παγωτό.
Αγίας Τριάδος 2, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ. 21 0251 4077
Το 1945 μια γλυκιά ιστορία ξεκινά στην περιοχή της Ν.Ιωνίας από τον παππού Ευάγγελο Αγιακλόγλου και τις πολίτικες ρίζες του. Ένας Μικρασιάτης που φτάνει στην πρωτεύουσα με προίκα τις παραδοσιακές πολίτικες συνταγές και από τότε μέχρι και σήμερα έχει γίνει σημείο αναφοράς για τα γλυκά και τα παγωτά του. Εδώ θα απολαύσεις παγωτό, με κομμάτια σοκολάτας, μπισκότου, μπουκιές από αρωματικό τσουρέκι, γλυκά τα κουταλιού και φρέσκα φρούτα σε συνδυασμό με χειροποίητες κρέμες που τα τυλίγουν τρυφερά. Σίγουρα, όμως θα βρεις «δυνατό» παγωτό.
Νέα Ιωνία, Αλέκου Παναγούλη 74, τηλ. 210 27 98 351
Το Solo Gelato είναι βραβευμένο με την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παγωτού που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2012. Είναι φρέσκο ιταλικό παγωτό με ελάχιστα λιπαρά (μόλις 5%), το οποίο παρασκευάζεται με αγνά υλικά πρώτης ποιότητας, και συγκεκριμένα φρέσκο γάλα και φρούτα. Παραδοσιακό καϊμάκι με σαλέπι και μαστίχα Χίου, σορμπέ σοκολάτας με κακάο Criollo, φιστίκι Σικελίας (100% IGP), φουντούκι Πιεμόντε (100% IGP) είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες απίθανες γεύσεις που σε περιμένουν να τις δοκιμάσεις κάθε εποχή του χρόνου.
Α. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6813622