Flexitarianism: Ώρα να ακολουθήσεις το κορυφαίο food trend με ένα νηστίσιμο Crispy Chic Rice Bowl

25 SHARES

Αρκεί να σκεφτείς πως η παγκόσμια κτηνοτροφία παράγει περίπου το 14,6% των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και πως χρειάζονται περίπου 700 λίτρα πόσιμου νερού για να παραχθεί 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, για να καταλάβεις για ποιον λόγο όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να στραφούν σε μία πιο φυτική διατροφή, επενδύοντας στην κορυφαία foodie τάση που λέγεται flexitarianism.

Βλέπεις, μία ευέλικτη, ημι-χορτοφαγική διατροφή, που βασίζεται κυρίως σε plant based τροφές, χωρίς να αποκλείει εντελώς τα ζωικά προϊόντα, είναι η ιδανική λύση για όσους επιθυμούν να περιορίσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα μέσω του φαγητού, αλλά να μην θυσιάσουν τις αγαπημένες τους γεύσεις. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ο flexitarianism έχει κερδίσει εκατομμύρια υποστηρικτές σε όλον τον κόσμο, αφού ένας flexitarian φροντίζει για το περιβάλλον, τρώγοντας συγχρόνως ό,τι θέλει. Αρκεί, βέβαια, να το κάνει με μέτρο.

Ναι, «πρωταγωνιστές» των πιάτων ενός flexitarian είναι κυρίως οι φυτικές τροφές, όμως το κρέας, το ψάρι και τα ζωικά προϊόντα, συνεχίζουν να υπάρχουν σε περιορισμένη ποσότητα και περιστασιακά στο μενού του. Και παρότι αρκετοί βλέπουν τον flexitarianism ως ένα μεταβατικό στάδιο προετοιμασίας πριν την αυστηρή χορτοφαγία, η συγκεκριμένη διατροφική τάση έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμη, όχι μόνο για την υγεία μας, αλλά και για το περιβάλλον και τα ζώα.

Τι μπορείς να κάνεις για την ακολουθήσεις, λοιπόν; Να ανακαλύψεις τον The Vegetarian Butcher, δηλαδή τον παραδοσιακό κρεοπώλη που φέρνει μία επανάσταση στο τραπέζι σου, με τις λαχταριστές, vegan προτάσεις χορτοφαγικού κρέατος, τις οποίες είναι βέβαιο πως θα απολαμβάνουμε στο μέλλον. Μάλιστα, μία από αυτές είναι και το χορταστικό Crispy Chic Rice Bowl που σου παρουσιάζουμε παρακάτω, ένα νηστίσιμο πιάτο που θα σου συστήσει την απρόσμενα απολαυστική πλευρά της ευέλικτης χορτοφαγίας, δηλαδή του flexitarianism!


Η συνταγή για Crispy Chic Rice Bowl που σε εισάγει στη φιλοσοφία του flexitarianism

Αν καταναλώνεις γεύματα που περιλαμβάνουν κρέας πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά επιθυμείς να κατεβάσεις αυτόν τον αριθμό στις μία ή δύο φορές, θα χρειαστείς στην κουζίνα σου τα προϊόντα του έμπειρου, vegetarian κρεοπώλη, δηλαδή του οραματιστή Jaap Korteweg. Πρόκειται για έναν ορκισμένο meat lover, ο οποίος δημιούργησε vegan «διαδόχους» του κρέατος, για τους πιο απαιτητικούς meat lovers, λαχταριστές, φυτικές προτάσεις που έχουν την ίδια υφή και γεύση με το κρέας που έχεις συνηθίσει να απολαμβάνεις.

Μία από αυτές είναι και το χρυσαφί, crispy plant-based μπιφτέκι κοτόπουλο Crispy Chic Burger, το οποίο αποτελεί τον πεντανόστιμο «πρωταγωνιστή» του Crispy Chic Rice Bowl, ενός εύκολου και tasty πιάτου, που είναι «πλούσιο» σε φυτική πρωτεΐνη, σίδηρο και βιταμίνη B12, οπότε θα γίνει το αγαπημένο σου comfort food!

Σε κάθε περίπτωση, για να ετοιμάσεις το Crispy Chic Rice Bowl, θα χρειαστείς στον πάγκο της κουζίνας σου τα εξής υλικά:

Για τη Red Mayo

• 100 γρ. vegan mayo

• 8 γρ. πάπρικα γλυκιά

• 20 ml σάλτσα σόγιας (vegan)

• 15 ml μηλόξυδο

• 10 γρ. καστανή ζάχαρη

• 3 γρ. αλάτι ψιλό

Για την τελική σύνθεση

• 200 γρ. ρύζι jasmine

• 1 συσκευασία Τhe Vegetarian Butcher Crispy Chic Burger

• 1 ώριμο αβοκάντο

• 10 ντοματίνια

• 100 γρ. καλαμπόκι

• 4 μικρά ραπανάκια

• 20 γρ. φύτρες σκόρδου

• 1/2 κ.γ. παπαρουνόσπορο

• Αλάτι

• Πιπέρι

• Μισό λάιμ για γαρνιτούρα


Θα ξεκινήσεις τη συνταγή για Crispy Chic Rice Bowl, προετοιμάζοντας πρώτα τη red mayo που θα εμπλουτίσει με έξτρα νοστιμιά το πιάτο σου. Πιο αναλυτικά, θα ρίξεις όλα τα υλικά της λίστας σε ένα μπολ και θα τα ανακατέψεις καλά με έναν αναδευτήρα (φουέ), έως ότου λιώσουν καλά η ζάχαρη και το αλάτι.

Στη συνέχεια, θα βράσεις το ρύζι jasmine, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του. Έπειτα, θα ψήσεις τα Crispy Chic Burger στον φούρνο, το τηγάνι ή τη φριτέζα, ανάλογα με τι σε εξυπηρετεί καλύτερα. Όταν τα vegan μπιφτέκια θα είναι πλέον καλοψημένα και έτοιμα, θα τα κόψεις σε λωρίδες του 1 εκατοστού. Θα μοιράσεις το ρύζι που ετοίμασες σε δύο πιάτα, βάζοντάς το ως βάση και από πάνω θα το γαρνίρεις με λεπτές γραμμές από τη red mayo.


Έπειτα, θα μοιράσεις τα υπόλοιπα υλικά στα δύο μπολ, δηλαδή θα προσθέσεις το αβοκάντο και τα ραπανάκια, τα οποία θα έχεις κόψει προηγουμένως σε λεπτές φέτες, τα ντοματίνια που θα έχεις τεμαχίσει σε καρέ, το καλαμπόκι, το σκόρδο και τον παπαρουνόσπορο. Τέλος, θα γαρνίρεις το πιάτο με μία φέτα από λάιμ και έπειτα μπορείς να απολαύσεις το πιο τραγανό και νηστίσιμο rice bowl!

Η παραπάνω συνταγή είναι μόνο ένα από τα λαχταριστά, νηστίσιμα πιάτα που περιλαμβάνουν χορτοφαγικό κρέας και τα οποία μπορείς να δημιουργήσεις στην κουζίνα σου, λαμβάνοντας μέρος στο παγκόσμιο κίνημα του flexitarianism, που θα φέρει μία ελπιδοφόρα αλλαγή στη βιομηχανία του κρέατος. Διότι χάρη στα φυτικά προϊόντα που σου προσφέρει το The Vegetarian Butcher, δηλαδή τα τραγανά Lucky Nuggets, το ζουμερό Legendary Raw Burger και τον κιμά Magic Mince, θα έχεις ό,τι χρειάζεσαι για να ανακαλύψεις τα πολλαπλά οφέλη μίας απολαυστικής, flexitarian διατροφής, μίας διατροφής που ενισχύει την προσπάθειά σου για την προστασία του πλανήτη και των ζώων, αλλά δεν επιβάλλει να θυσιάσεις τα αγαπημένα σου φαγητά για να τα καταφέρεις.


25 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved