Το νέκταρ των θνητών έχει επίγευση μαγιάς

1 SHARES

Πόσα είναι τα πράγματα που πραγματικά απολαμβάνεις καθημερινά; Μέσα σε μία καθημερινότητα που έχει την τάση να σε «ρίχνει», ποιες είναι οι μικρές «ιεροτελεστίες» που καταφέρνουν να σε «ανεβάζουν»; Ένα δήθεν «επίσημο» δείπνο με κεριά στο μπαλκόνι και λαζάνια φτιαγμένα από τα χεράκια της φίλης σου; Ένας πανηγυρισμός για την εμβρόντητη νίκη της ομαδάρας παρέα με τους κολλητούς; Το παρεΐστικο μπάρμπεκιου που περιμένεις πώς και πώς κάθε Κυριακή; Σίγουρα είναι πολλά περισσότερα από τα τρία παραπάνω παραδείγματα, όμως όλα τους έχουν έναν κοινό παράγοντα, ένα συστατικό σαν «μαγικό» νέκταρ που από κοινό θνητό σε κάνει να αισθάνεσαι επίγειος θεός και κάτι παραπάνω. Στο πρώτο για παράδειγμα είναι το extra treatment, η διακόσμηση που κάνει το δείπνο να φαίνεται πιο επίσημο σαν να κακομαθαίνετε τον εαυτό σας, μετά φυσικά είναι η παρέα, ή η χαρά της στιγμής.

Αν υπάρχει λοιπόν κάτι το οποίο μπορεί να μεταμορφώνει μία κατά τα άλλα απλή, καθημερινή στιγμή σε μία μοναδική στιγμή απόλαυσης, για μένα είναι εκείνη η ώρα που έχεις επιστρέψει από το γραφείο, έχεις τελειώσει τις δουλειές του σπιτιού και κάθεσαι να απολαύσεις μία μπίρα για να χαλαρώσεις. Αν μάλιστα γνωρίζεις και το μοναδικό «τελετουργικό» που χρειάζεται για να τη σερβίρεις, τότε η απόλαυση θα είναι πολύ μεγαλύτερη (θα σου δώσω τα «φώτα» μου παρακάτω). Δεν υπάρχει αμφιβολία πως χωρίς αυτόν τον δροσιστικό «συνοδοιπόρο» που σε ταξιδεύει σε ακόμη πιο ζωντανές και απολαυστικές εμπειρίες, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο. Αν θέλεις λοιπόν να «βρέξεις» με λίγη επιπλέον μαγεία την κάθε στιγμή, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εμπιστευτείς τη μοναδική μαγιά της σταρένιας, ελληνικής και αφιλτράριστης Weiss, της μπύρας για την οποία θα μιλήσουμε σήμερα!


Η μαγεία της μαγιάς

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, αν και μου φαίνεται κάπως απίθανο, η μαγιά είναι το βασικό συστατικό στο οποίο οφείλεται η παραγωγή του αγαπημένου αυτού ποτού. Επί της ουσίας, πρόκειται για πολλούς ζωντανούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι έχουν τη «μαγική» ικανότητα να μετατρέπουν τους υδατάνθρακες σε αλκοόλη. Μέσα από αυτή την ιδιαίτερη ζύμωση, πραγματοποιείται και η παρασκευή, η ζύμωση της μπύρας, για αυτό άλλωστε τους αποκαλούμε ζυμομύκητες ή ζύμες. Με άλλα λόγια η μαγιά, είναι ένα σύνολο συγκεκριμένων οργανισμών οι οποίοι «δουλεύουν» σκληρά για να απολαμβάνουμε εμείς ακόμη περισσότερο την κάθε στιγμή. Όσον αφορά τώρα τη μπύρα ΑΛΦΑ Weiss, αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει, πέρα από την επίγευση της μαγιάς, είναι η ακαταμάχητη φρουτώδης γεύση της, ο ξεχωριστός αρωματικός χαρακτήρας, η ήπια πικράδα αλλά και το «γεμάτο» σώμα το οποίο σε συνδυασμό με τον «πλούσιο» αφρό και το καθαρό λευκό χρώμα της, συνθέτουν αυτό που ποιητικά θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε και ως «νέκταρ των θνητών».

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να την αναποδογυρίσεις πριν την ανοίξεις για να «ανασηκωθεί» η μαγιά και να… «απογειωθεί» έτσι και η κάθε σου στιγμή!

Τα πολλαπλά οφέλη

Αν ξεκινήσουμε να απαριθμούμε τα πολλά αλλά και πολύπλευρα οφέλη της μαγιάς στη ζωή μας, είναι αναμφίβολο πως θα βαρεθούμε να μετράμε. Ωστόσο, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι αποτελεί το ιδανικό post workout ρόφημα. Το μεγαλύτερο όφελος βέβαια κατά τη γνώμη μου, είναι πως η μαγιά και κατ’ επέκταση η μπύρα, μπορεί με την απλότητά της να αναδείξει ακόμη και το πιο basic πιάτο, δίνοντας άλλες διαστάσεις στις γαστρονομικές μας εμπειρίες. Η μπύρα ΑΛΦΑ Weiss συγκεκριμένα, εμπλουτισμένη από βύνη κριθαριού, σιταριού, λυκίσκο, εκχύλισμα λυκίσκου και τη «θαυματουργή» μαγιά, αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό για οποιοδήποτε φαγητό, είτε μιλάμε για ψάρι, είτε για κρέας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που την εμπιστεύονται όλοι οι καλοφαγάδες που σέβονται τον εαυτό τους.

Μία μικρή τελετουργία για μία ασύγκριτη απόλαυση

Επειδή όμως όλα τα καλά πράγματα χρειάζονται και το ανάλογο μεράκι, έχει τεράστια σημασία πώς θα σερβίρεις την μπύρα σου για να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τι θα χρειαστεί να κάνεις; Να ακολουθήσεις μία μικρή, ολιγόλεπτη «τελετουργία» και να μας… ευχαριστήσεις αργότερα. Για αρχή, θα κρατήσεις το ποτήρι της ΑΛΦΑ Weiss σε γωνία 45 μοιρών, ρίχνοντας τα πρώτα ¾ του περιεχομένου. Στη συνέχεια, θα περιστρέψεις τη φιάλη κοιτώντας την με ύφος… ψαγμένου εμπειρογνώμονα που ξέρει πολύ καλά τι κάνει (γιατί δεν είσαι κανένας τυχαίος ή πρωτάρης), για να ανακατευτεί καλύτερα η μαγιά που έχει μείνει στον πάτο. Τέλος, αδειάζεις γρήγορα το υπόλοιπο περιεχόμενο της μπύρας και απλά… απολαμβάνεις!

Κλείνοντας, έχει σημασία να θυμάσαι πως πίσω από όλα εκείνα, τα λίγα ή τα πολλά που κάνουν πιο ευχάριστη και απολαυστική την καθημερινότητά σου, υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που χωρίς εκείνες ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ διαφορετικά. Σε αυτές τις λεπτομέρειες είναι που θα πρέπει να αρχίσεις να εστιάζεις περισσότερο και να δίνεις μεγαλύτερη σημασία και άσε την ανεπανάληπτη αίσθηση της ΑΛΦΑ Weiss, να σε παρασύρει σε νέα, ανεξερεύνητα γευστικά μονοπάτια.


1 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved